Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 25 565
  • 685
  •   2
Отговори
# 150
Според моята имуноложка , може и да не падат процетно НК клетките , но вливките ги изменят структурно и намаляват тяхната активност . Това ми обясни по повод същото притеснение , което имах .

А има ли някаква научна обосновка за това, доказано ли е или е някаква теория?

# 151
Наси говореше за мен, но моята ситуация е доста различна от твоята и затова не се включих. Миналата година направих две вливки интралипид, след това се разболях от лаймска болест и контрола направих година след вливките, половин година след болестта и съответно бяха по-високи. След това забременях и минах на три вливки октагам, като между втората и третата пак направих контрола и пак бяха още по-високи. Само че както и Салсера каза при бременност е нормално да се покачват. Не съм правила контрола извън тези две ситуации, та не знам точно след вливки в нормално положение как е било.

# 152
Наси говореше за мен, но моята ситуация е доста различна от твоята и затова не се включих. Миналата година направих две вливки интралипид, след това се разболях от лаймска болест и контрола направих година след вливките, половин година след болестта и съответно бяха по-високи. След това забременях и минах на три вливки октагам, като между втората и третата пак направих контрола и пак бяха още по-високи. Само че както и Салсера каза при бременност е нормално да се покачват. Не съм правила контрола извън тези две ситуации, та не знам точно след вливки в нормално положение как е било.

Разбирам.

Аз имам около 5 вливания поне с интралипид в Кипър където дозата е 4 пъти по-висока от тази,която ми вливаха в София в Адела. При мен обаче Интралипид не помогна.
По-странното е,че Май 2024 имах успешен трансфер без терапия,но заради хематом ( заради имунологията според Михайлова) не успях да задържа бебето. Сега,има и други фактори,че пътувах 800км с кола и след намаляване на хематома не лежах. Съвкупни са нещата.
Генерално очаквах Флебогамма,препаратът който вливах, да помогне. Октагам и Флебогамма са одобрени от FDA , но са на различни производители. Споделям ако някой се пита има ли разлика.

# 153
Това е отговор на проф .Михайлова , предполагам има на какво да стъпи чисто научно 😀 Иначе ми каза , че конторола се прави минимум 30 дни след вливката .

# 154
Мерси, питам защото и аз така съм си мислела в някои ситуации, пък много пъти на директен въпрос съм чувала откровен отговор, че всъщност не е съвсем сигурно и голяма част от нещата са си чисти предположения.

# 155
Това е отговор на проф .Михайлова , предполагам има на какво да стъпи чисто научно 😀 Иначе ми каза , че конторола се прави минимум 30 дни след вливката .
На мен ми каза,че вливката действа месец или 3.5 седмици по-точно. Моята вливка бе 2 дни подред,на 16 и 17 Април. Контролните кръвни пуснах на 4 Май( 19 ден по-късно,което е 2 седмици и 3-4 дни) Понижение само с 2%.По-неприятното е,че никога не съм ги виждала под 24%.

# 156
Сигурна съм , че Михайлова ще има план на действие 🌺 Може да замени Програф с Имуран , който е доста по-силен. При мен иска 2-3 дни преди трансфер да започна Имуран . На предния трансфер имах Програф , но тя не го одобри , каза , че не е достатъчен имуносупресор за моята ситуация. Аз се боря със силно завишени ANA - имам автоимунитет без да е отключено автоимунно заболяване . НК кл ми са леко завишени , според нея и тях е хубаво да вкарам в норма . T регураторните ми клетки са понижени , а трябва да са в граници . Назначи ми лечение 3м Плакенил и 3 м вливки Киовиг 5гр . И вече за преди следващ трансфер имам друга терапия пак от нея . Контрола на НК кл и АНА профил иска чак след като минат тези 3 месеца .

# 157
Като ви слушам и вече наистина нямам търпение за Михайлова...
При мен странното е, че НК клетките са перфектни, както и всички кръвни имунулогични. Но проблем има.

# 158
Здравейте! След неуспехи при инвитро доктор Станулов ме насочи към изследване на репродуктивен имунофенотип и антифосфолипидни антитела. Мисля да ги пусна в Токуда. Имате ли мнение на доц. Мария Николова за назначаване на терапия ?

И аз се чудя за нея. Като цяло не открих мнения, с изключение на 1-2 неутрални.

# 159
Здравейте! След неуспехи при инвитро доктор Станулов ме насочи към изследване на репродуктивен имунофенотип и антифосфолипидни антитела. Мисля да ги пусна в Токуда. Имате ли мнение на доц. Мария Николова за назначаване на терапия ?

И аз се чудя за нея. Като цяло не открих мнения, с изключение на 1-2 неутрални.
Аз исках 2ро мнение от нея,тъй като ме беше страх да влея 15гр имуноглобулин независимо на кой производител. Покрива се с мнението на Михайлова.Николова е също много емпатична и адекватна за мен. предложи ми ако искам да пробвам 3месеца с вливания на Интралипид,но е под въпрос дали изобщо ще помогне (не бях споделила,че съм вливала повече от 3 пъти и успех не е имало така или иначе).

# 160
Здравейте, в Стара Загора правят ли някъде хромозомен анализ?

# 161
В Пловдив има Геника.

# 162
  • На изток от Ада
Здравейте, в Стара Загора правят ли някъде хромозомен анализ?
селена л работят с Геника . В съниво също може

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 16:51 от nasito8988

# 163
Благодаря! А в Стефанов дали правят? Ние сме с един неуспешен трансфер. Мъжът ми е с лоша морфология на сперматозоидите, тератозооспермия. Трябва ли да му се пускат и на него генетични изследвания?

# 164
Не е зле и днк фрагментация на сперматозоидите.

Общи условия

Активация на акаунт