Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 26 893
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Искам да попитам някой има ли представа кога излизат свободни часове за проф. Михайлова в Medrec:M? И имам още един въпрос, някой извън София изпращал ли е кръв за изследвания до Александровска болница с Еконт и може ли да ми обясни точно как се случват нещата? Благодаря предварително.

Може да заявите час за нея и в клиниката на д-р Калчев. Когато й излезе графикът звънят и за часове в приложението.

# 301
Много благодаря за информацията! Heart
Тоест се обаждам в центъра и казвам, че искам да запазя час онлайн?

# 302
Аз звънях да си запиша час и ми казаха, че още няма готов график и ще ми звъннат допълнително. Когато звъннаха освен час на място ми предложиха и да си запиша в приложението. Може да звъннеш и да им кажеш да те потърсят, когато има график за приложението.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 11:11 от Blqblq_

# 303
Момичета, имам нужда от помощ и съвет.
Излезе ме току що кариотипа и имам някакво отклонение, цялата треперя от притеснение, знаете ли какво е това нещо и къде да търся генетик да се консултирам?
Скрит текст:

На 41г съм и пуснах излседването заради 3 неразвиващи се ранни бременности.

# 304
Здравей. Аз определено не съм специалист по темата и не разбирам, но като се чете текста отдолу, звучи сякаш няма медицински импликации от тази инверсия. Дано да означава, че и по репродуктивна линия не влияе. Ако е правено в Геника можеш да им звъннеш да помолиш да те свържат с тяхната генетичка, май беше Тодорова да ти обясни по телефона.

# 305
Момичета, имам нужда от помощ и съвет.
Излезе ме току що кариотипа и имам някакво отклонение, цялата треперя от притеснение, знаете ли какво е това нещо и къде да търся генетик да се консултирам?
Скрит текст:

На 41г съм и пуснах излседването заради 3 неразвиващи се ранни бременности.
Намерената находка е вариация на нормата без клинично значение. Така че нямате генетичен проблем. Успех!

# 306
Здравейте, някой знае ли за колко време излизат резултатите от Александровска за Th17/Treg/NK популации, KIR генотип, HLA C1/C2 лиганди?

# 307
Th17/Treg/NK популации за ден-два. За другите не знам.

# 308
KIR генотип и HLA C1/C2 лиганди излизат за около 7 дни.

# 309
Здравейте! Излязоха моите резултати и като заключение имам повишени двойноположителни НК клетки, неблагоприятно съотношение зрял (CD3-CD56dim)/незрял (CD3-CD56bright) фенотип, повишен процент Th17 клетки.
Th17/ Treg съотношение - 2,3

Искам да попитам, докато чакам часа с проф. Михайлова дали някой със сходни резултати може да сподели в какво се е състояло лечението и дали се е налагала вливка?

# 310
В зависимост от плана за действие, може да опита лечение без вливка, да изпише контрола след него и на база новите резултати да каже дали има нужда. Аз например имах месец и половина до трансфер, изписа ми хапчета, имаше лек ефект от тях в някои стойности, но недостатъчен и изписа вливка преди трансфер. После изисква контроли в 6г.с, 10г.с. и спрямо тях коригира доза/насрочва нови вливки. Аз си останах на едната вливка преди трансфера за момента.

# 311
Здравейте! Излязоха моите резултати и като заключение имам повишени двойноположителни НК клетки, неблагоприятно съотношение зрял (CD3-CD56dim)/незрял (CD3-CD56bright) фенотип, повишен процент Th17 клетки.
Th17/ Treg съотношение - 2,3

Искам да попитам, докато чакам часа с проф. Михайлова дали някой със сходни резултати може да сподели в какво се е състояло лечението и дали се е налагала вливка?

Аз бих ви препоръчала да ви вземат имунологична биопсия от матката и вирусология с проба от матката.

Назад в страниците ще видите ,че с нищо не успях да сваля НК клетките,а вливките не са евтини. Ако имате вирус в матката е много вероятно той да е повишил нивата на НК клетките и вместо да давате хиляди левове за вливания ще си спестите едни немалко разходи с Валтрекс,например.

# 312
Mда, аз успоредно правих микробиом, излязоха вируси и бактерии и лекувахме и тях. После вкарахме и лактобацили. Въобще постарахме се за идеална среда.

# 313
Тази имунологична биопсия може ли да се направи с Фертилити тест? Аз вече се съмнявам дали е актуален този Фертилити, защото кръвта минава през влагалището, каква е гаранцията че нещо там няма да падне в пробата, примерно гъбички, Гарденерела?

# 314
Какви вливки имахте?
В зависимост от плана за действие, може да опита лечение без вливка, да изпише контрола след него и на база новите резултати да каже дали има нужда. Аз например имах месец и половина до трансфер, изписа ми хапчета, имаше лек ефект от тях в някои стойности, но недостатъчен и изписа вливка преди трансфер. После изисква контроли в 6г.с, 10г.с. и спрямо тях коригира доза/насрочва нови вливки. Аз си останах на едната вливка преди трансфера за момента.

Общи условия

Активация на акаунт