Генетични и имунологични проблеми - тема 20

• 24 270
  • 652
  •   1
Отговори
# 615
Rou , аз бях на Програф при първия ми трансфер . Започнах го две седмици преди самия трансфер 2х1таб , дадоха ми го от Надежда . Нямах никакви странични реакции , добре ми понесе . Тогава ми беше изписан от проф.Балтаджиева , която беше на мястото на Михайлова .

# 616
  • Sofia
Много благодаря за информацията. А този Програф до кога се приема? Предполагам, ако няма бременност всичко се спира след отрицателен тест, но ако има?

# 617
  • София
Много благодаря за информацията. А този Програф до кога се приема? Предполагам, ако няма бременност всичко се спира след отрицателен тест, но ако има?
При мен на становището не пише до кога да се приема. За Зарзиото беше написала изрично, но за Прографа беше записала само да го започна 2 дни преди трансфера. При мен беше написала при положителен тест да я уведомя, за да актуализира терапията и точно това, че Зарзиото може да се продължи до 8-9 г.с. Спира се всичко след отрицателен тест.

# 618
Спира се след отрицателен тест . На мен ми казаха директно да спирам всичко , без да го намалявам постепенно . Ако е положителен теста , а твоят ще е 🫶🏻🫶🏻🫶🏻 поддържаш връзка с Михайлова . Тя назначава изследвания и според тях се ориентира кога да го спре . Аз сега съм на Имуран 3х1  и Кортапред ( Преднизолон кортико) 2х1  . След като чухме сърчице , намали Имурана на 2х1 . След 10 дни имах вливка Киовиг 5гр и контролни изследвания , които бяха супер и тя ми намали Имурана и Кортапреда на 1 таб дн , в 11 гс ги спирам , което е на 16.01 в петък . Горе-долу така се спира имунотерапията при положителен тест .

# 619
  • Sofia
Много ви благодаря.
Да, сега като се загледах и при мен е написала да се започне 2 дена преди трансфера, но нищо друго не ми каза или записала. Тя всъщност го написа на ръка на хвърчащ лист и каза да го дам на репродуктивната, та едвам й разчетох. Ако има положителен резултат ще й драскам по мейла, ама да стигнем до там, че нищо не се знае.

# 620
Момичета, имам нужда от съвет, защото искам да чуя и вашето мнение: накратко за тези, които не се сещат за историята ми: след две загуби съм в ранни седмици, след направени възможни изследвания единствено като 'спънка' в момента е, че съм с кир профил хаплотип АА, а партньора ми с кир лиганди С1/С2. Имам назначена терапия от Михайлова - Прднизолон кортико, Флебогама и Зарзио след положителен тест. От декември имах и хистероскопия с взет микробиом при Калчев, който след това ме посъветва да си търся направо репродуктивен и да правя инвитро, тъй като съм с намален яйчников резърв. Бях при д-р Станулов за неговото мнение относно всичко, което сме правили и изследвали до този момент и той изцяло отрече имунологичния проблем, каза, че нищо ми няма и да си правим естествени опити, ако не ни се получи до 6месеца- едва тогава инвитро. Като каза нищо да не си слагам от назначената терапия. Да го потърся при + тест и тогава да се прецени какво-що.
Както можете да си представите, след две загуби, страхът за нова такава е много голям. Предполагам какво ще ми кажете след като сме всички в тази група, но наистина се виждам в чудо вече и не знам дали да не отида при друг специалист. Объркана съм доста и просто имам нужда от съвет.

# 621
  • На изток от Ада
Флор, това е тактика на Станулов.  Той не приема имунологията. И не бърза с изследванията.  И за инвитро казва 6м опити...
Ходих при него

# 622
Rou , аз бях на Програф при първия ми трансфер . Започнах го две седмици преди самия трансфер 2х1таб , дадоха ми го от Надежда . Нямах никакви странични реакции , добре ми понесе . Тогава ми беше изписан от проф.Балтаджиева , която беше на мястото на Михайлова .
На мен Михайлова ми каза 2 дена преди трансфер?

# 623
Прографът при мен беше назначен от друг имунолог - доц.Балтаджиева , която март месец беше имунолог в Надежда . Проф.Михайлова, която вече е на мястото на доц.Балтаджиева , ми назначи за втория трансфер Имуран , който започнах 2 дни преди трансфера .

# 624
  • Sofia
Hrisolina, да и на мен ми е писала 2 дена преди трансфера и на NaniG, вероятно има няколко схеми при различни случаи.

Флор, не знам какво да ти кажа, но имайки в предвид, че вече имаш две загуби без терапия, не бих очаквала при трети сполучлив опит да е по-различно. В смисъл бих се доверила на Михайлова и терапията й. Аз съм от хората, които като видят, че нещо не работи, няма да го правя по същият начин. Станулов един вид ти казва - 'карай си по старо му'. Ами не бих на твое място. Моето мнение е да си започнеш назначената терапия, пък за инвитрото вече вие си прецените. При нисък резерв аз бих направила консултация с репродукривен. Целия процес е сложен, муден и отнема много време. Да не говорим, че личният ми опит е, че в течение на цялото нещо се откриват всевъзможни други проблеми, които допълнително забавят процеса.

# 625
Прографът при мен беше назначен от друг имунолог - доц.Балтаджиева , която март месец беше имунолог в Надежда . Проф.Михайлова, която вече е на мястото на доц.Балтаджиева , ми назначи за втория трансфер Имуран , който започнах 2 дни преди трансфера .
Super , и имаше ли успех, забременя ли? Щото аз до положителен тест не съм стигала още...Sad

# 626
  • На изток от Ада
Флор при който и да ди репредоктивен слушай имунолог за терапията

# 627

Super , и имаше ли успех, забременя ли? Щото аз до положителен тест не съм стигала още...Sad
[/quote]
Имам успех след втория трансфер и намесата на проф.Михайлова

# 628
  • София
FleurÉtoile напълно споделям мнението на Rouina91. На твое място след два неуспеха определено бих спазила назначената терапия от проф. Михайлова.

# 629
  • На изток от Ада
Нещата при Флор за по -особенни. Но дано с терапия на Михайлова успее!

Общи условия

Активация на акаунт