Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 79

• 24 090
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
При второто изследване няма FT3 и FT4, което прави резултатите непълни. Имаш ли симптоми? При всички положения е добре да изследваш и двата хормона на щитовидната.

Само за сравнение - аз още съм в хипо, въпреки че от месеци тестовете сочат TSH - 0.

# 91
Колко време си била на 87.5 преди първото изследване?
Бих се върнала пак на толкова за месец-месец и половина и пак изследване. И FT4 и FT3 пусни следващия път и по възможност следи в една и съща лаборатория, за да сравняваш резултатите Hands V

# 92
Да,сега не съм пускала T3  и Т4,защото лекаря ми каза,че септември са били нормални....и затова ме насочи към другите,които тогава не пуснах...Какво да правя -да задържа на 100мг и края на декември да си ги пусна пак-TSH,T3 и T4 или да редувам до тогава?Всъщност се чувствам перфектно-нямам безсъние,сърцебиене,липса на енергия ..
От края на май до края на септември бях на 87.5мг.
Пуснах ги в друга лаборатория,защото моята е затворена за 2 месеца вече-всички са били болни...

# 93
  • На брега на реката
Щом си добре, не го намалявай, но следващия път пусни и ФТ3 и ФТ4. Останалите са добре.

# 94
Благодаря за съветите и се извинявам,че толкова много ви питам.
Намерих резултатите от лабораторията на първата снимка -края на май,когато пиех 100мг Еутирокс.

Тогава лекаря ми само като погледна TSH -0.33 ми каза,че съм в хипер и Т3 и Т4 изобщо не ги погледна.Дали са били в норма не зная и дали е било правилно изобщо да намалявам хормона на 87.5мг??

# 95
Категорично не си била в хипер. Остани на тази доза и при следващи изследвания пусни и FT3 и FT4.

# 96
Много ,много ви благодаря за помощта.
Бъдете живи и здрави...
Ще пусна пакета края на декември или началото на януари като отвори моята лаборатория...

# 97
Какъв "хипер"?!? То, даже към хипо отиваш. Simple Smile

# 98
  • На брега на реката
еlii, почти всички ендота гледат TSH, а не трябва, защото той не е щитовиден  хормон, а хормон на хипофизата.
Другите два са щитовидните и те са важните.
Права е Гърненцето, че по-скоро си клоняла към хипо, а към хипер.
Мисля, че в едните ФТ4 беше към 19, което е супер, но ниско ФТ3, което говори за проблем с конверсията.
Като пуснеш следващия път, ще се види по-ясно.

# 99
  • Sofia
Здравейте!Моля за коментар на изследванията.Пускам периодично щитовидните хормони.Рядко пускам антителата.Такъв резултат на ТАТ досега не съм имала.

# 100
А какво точно да коментираме? Simple Smile

Не си дала насоки, диагностицирана ли си с Хашимото, вземаш ли хормон и т.н.

Иначе, резултатите говорят за изразена хипофункция и придружаващ автоимунен процес.

# 101
  • Sofia
Не съм диагностицирана с Хашимото. Не пия нищо в момента.След проведена имунотерапия за онко заболяване TSH слезе на 0,предписаха ми Л-тироксин.TSH  отиде на 9-10.Намалих хормона и в последствие го спрях след като се регулира  TSH -то.Пусках TSH и  f4 редовно и всичко беше ок.Сега на своя глава пуснах и останалите хормони и се втрещих от резултата. Ще чета назад темите към кой ендокринолог да се насоча.

# 102
Да не би да бъркаш името на медикамента? Защото от "L-Тироксин" няма как TSH да се повиши; напротив, намалява се стойността му принципно.

# 103
  • Sofia
Всъщност бъркам.Тирозол 2×5мг съм пила на ден

# 104
chocha сигурно ли е, че от имунотерапия се е получило това? Някой лекар ли каза да се проследиш? Стана ми интересно, защото баща ми е на имунотерапия повече от година и никой никога не го е карал да си изследва нещо допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт