Препоръчайте лекар за удебелени/увредени нокти на краката

• 693
  • 8
  •   2
Отговори
Привет!
Приятелят ми има увредени нокти на краката от спортуване. 3 от пръстите му са по-удебелени и по-жълти от останалите. Държа да споделя, че гъбична инфекция на пръстите е отхвърлена, тъй като е минал тестове при дерматолог. Травмата е от физическа повреда. От 3-4 години му са така. Та въпросът ми е в такива случаи към какъв лекар трябва да се обърне и би било чудесно да можете да предложите някого в град Пловдив? Благодаря.

# 1
Щом не е гъбичка, да отиде на специалист по медицински педикюр.
В други държави има лекари-подолози, които се занимават с тези неща, в БГ са медицинските педикюристи.
За София знам къде да препоръчам, защото самата аз ходя при такава педикюристка, но за Пловдив - не знам.
Във ФБ има специална група - Медицински педикюр, може да я потърсите и да вземете координати на специалист в Пловдив.
Или тук някоя дама да се включи с инфо.

# 2
  • София
Веднъж когато бях на специализиран педикюр (не знам дали е същото като медицински), дамата спомена лекар от Пловдив, който бил единствения вариант за подологични проблеми. Аз съм "интересен" случай, затова ме посъветва  ако ще предприемам нещо, да търся точно този лекар.
Не помня име или подробности, но със сигурност ставаше въпрос за Пловдив.

# 3
Сигурна ли си, че става дума за лекар?
В България няма специалност подология, но някои педикюристи се наименуват подолози, без реално да имат изобщо право в БГ да се наименуват такива. Уж завършили в чужбина и т.н.
Но реално подолог няма. Има медицински педикюристи и лекари-дерматолози.

# 4
  • София
При педикюрист бях със сигурност, препоръча ми Доктор не помня името от Пловдив, само той можел да ми помогне.
Не съм търсила каква му е специалността на човека, защото този точно проблем не мисля да го лекувам.

# 5
  • София
Във София има кабинет по хирургичен педикюр. Прави се от лекари-хирурзи.

# 6
Какво значи пък хирургичен педикюр? 🙄
Иначе - хирурзите се занимават с проблеми с ноктите, но доста радикално, чрез оперативно махане на част от нокът или направо вадене. Същото така с разни врастнали, загноясали нокти.
Но хирург да пили задебелени травматични нокти ми се струва малко невероятно. А на човекът му е необходимо точно това.

# 7
  • София
Има във София, някъде в центъра им беше кабинета. Точно това правят. Хирургичен педикюр. Хора със диабет ги посещават-там има проблем точно със удебелени и деформирани нокти и със стъпала.

# 8
Хм, хм.
Ако намериш координати - сподели.
Иначе - моята педикюристка точно с такива пациенти работи. Голяма част са диабетици, там трябва наистина страшен професионалист да работи с тях, защото реално едно леко порязване може да им е фатално. Но тя е супер добра, специалист е по болести на ноктите и е национален обучител.
За инфо - казва се Албена Живанкина, аз лично я намерих именно тук от форума, отидох при нея преди 8 години и оттогава съм всеки месец. Не я заменям за нищо на света.

Общи условия

Активация на акаунт