Билка за миома и опити за забременяване

• 406
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, знам, че има доста подробна тема за миома, но въпросът ми е по-специфичен и се нуждая от бързи съвети.
Септември 2023 ми откриха миома, няколко месеца по-късно започнах да пия билковата смес от аптеката на Поп Богомил и съм много доволна от резултата (спря да расте). Направих 2 месеца почивка, но преди 2 седмици я почнах отново. Там е работата, че правим и опити за бебе, ето сега съм 1 ден след овулация и се замислих дали пък този чай няма да навреди и да го спирам от утре. Ако пък нищо не се е получило, страшно ще ме е яд… трябва да се пие 3 месеца и после да се почива.
Може ли някой да ме посъветва?

# 1
Да отидеш на АГ и да се посъветваш за всичките тези въпроси.
Забременяване с миома? Първо е по-сложно. Второ - рисково е при бременност.
Защото не я махнеш и след това да правиш опити. Разбирам да ти се е махнала миомата с билките, ама доколкото разбирам тя си седи, просто не расте.
Много съм за билковото лечение, нооо… специално в този случай не бих рискувала.

# 2
  • София
Не казваш къде точно се намира миомата? Имай предвид, че при бременност може да расте, а може и да си запази размера, но обикновено има тенденцията от хормоните да расте.

# 3
А какво съдържа този чай ? Какви билки ?

# 4
Не мисля, че ще попречи на забременяване, но след установена бременност е редно да се спре.
И аз съм с миома, но с такова местоположение и размери, които не пречат на забременяване и износване. Точно с билковата смес за 2 месеца възела си намали размерите двойно, а бях силно скептична.
Не всеки миомен възел се оперира.

# 5
Съдържание на билката: Котешка стъпка, невен, бял равнец, калина, овчарска торбичка, ранилист, котешки нокът, блатен тъжник, турта, пао дарко, змийско мляко.

Интрамурална към субсерозна ми е. Няколко лекари вече са категорични, че щом не създава проблеми, не трябва да се оперира, особено при нераждала жена с репродуктивни планове и то в най-близко бъдеще. Единият гинеколог ми каза, че засега с тези размери, че дори и малко да порасне, бременност и износване са напълно възможни. Има риск, разбира се, и съм наясно с него. Не знам, на 32 години съм, не на 20, и не знам дали ако се оперирам и трябва да чакам 1-2 години възстановяване, после няма да изникне нещо друго... всяка изминала годинка си казва думата, за съжаление.
Значи засега мисля да продължа с билката и някъде към 10 ден след овулация ще взема някакъв много чувствителен тест да видим какво се случва.

# 6
И аз съм в аналогична ситуация с миомата и плановете за бебе, както и възрастта. Гинеколожката ме съветва да действам по въпроса без операция и отлагане, защото имам и други проблеми с чести задържани фоликули вдясно, съмнения за ЛУФ. Изобщо, сложно е при мен и точно възела не ми е най-големия проблем засега.
Успех, Д.Т.Сън! Дано скоро имаш хубави новини!

# 7
Благодаря! Успех и на теб, дано скоро се похвалим!

# 8
Възстановяването след махане на миома далеч не е 1-2 години, дори с отворена операция (най-тежкият вариант).

Забременях с първото дете на първия месец опити с миома около 2-3см, която по време на бременността порасна до 7см. Родих със секцио без да е имало усложнения от миомата по време на бременността. След като спрях да кърмя, миомата започна да прави проблеми (обилен цикъл, оттам анемия) и ми я махнаха с отворена операция. Възстанових се от самата операция за около 2 седмици. Казаха 6 месеца да се пазим преди да правим опити за второ дете. Направихме опит на 5 месеца и половина от операцията, стана веднага, родих отново секцио без никакви усложнения, предвид, че е трети разрез на същото място.

Всичко зависи от това къде е миомата, каква е, колко е голяма и дали прави проблеми или не. Щом няколко гинеколози са Ви казали, че в момента не е за махане, правете опити за забременяване. Ако такова не се случва, тогава се посътветвайте се отново с лекар.

Общи условия

Активация на акаунт