Спря да се храни сам

• 594
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте майчета, детето ми е на 1г и 11м. Храни се сам от 1г и 4м. От близо месец, вече не иска да се храни сам, само  държи чинията и иска аз да го храня. Някак изведнъж така дръпна назад и се притеснявам. Все едно изобщо не му идва на акъла да вземе лъжицата. Като му кажа, айде сам и се нерви. На фона и с другите неща, с които изостава, се притесних истински. Все още не говори, за гърне и дума да не става. Посещава психолог, който казва, че се развива добре, имал вътрешна реч, разбирал, но не съм казвала, че вече не се храни сам, защото от месец, все се разминаваме ( все някой е болен). Като цяло е нервно и ревливо дете. Четох за различни синдроми и много се наплаших. Според вас, има ли място за притеснение?

# 1
А защо посещава психолог? Затова, че не се храни сам ли?

# 2
Ти сериозно ли?
Психолог? За това, че не говори на годинка и още е с памперс?
Тогава моето дете трябва да в било бавно развиващо се, защото махнахме дневния памперс на 3, нощния - на 5, проговори нормално също на 3, а с храненето беше още по-голяма трагедия, май на 3,5 почна сам. Да, вярно, че аз съм квачка, той е злояд, бабите и досега се опитват да му бутат лъжици в устата (а е на Sunglasses.
На тази възраст, на която е твоето дете, то още е бебе. Нормално е да има всякакви периоди, не очаквай да се случва всичко бързо, а и колкото повече препираш, толкова повече обратен ефект ще имаш.
За инфо - изоставащото ми дете е пълен отличник в училище в момента и е много будно и умно хлапенце. Да не говоря какъв факир е с всякакви спортове. Но продължава да е злояд и да обича да яде 10 яденета на кръст.
Ще го минеш и този период, споко. И между другото - според мен детето ти няма нужда от психолог, но ти имаш. Без да се обиждаш.
Аз също си заведох моето на 3 г., имах такава препоръка от ДГ, след няколко срещи психоложката каза, че няма нужда да го водя детето, но аз задължително трябва да я посещавам 😊. Което правя и до днес.

# 3
Нищо тревожно не виждам. Недоумявам защо си притеснена, та чак стресирана. Детенцето си изгражда характерче и иска само да определя кое как. А за памперса, много деца са така, ще се научи.

# 4
Твърде много се притеснявате за абсолютно нищо. Детето е в така наречените “ ужасни две” или бебешкия пубертет. Общо взето си е изпитание за нервната система на родителите, честно. За проговарянето, предполагам казва отделни думички 🙂 ще започне и там, за гърне… с постоянство и обяснения и мнооого търпение. Не насилвайте нещата и не се притеснявайте излишно. Успех.

# 5
и моята дъщеря е на същата възраст и от няколко седмици отказва да се храни с лъжица. Почна да яде с ръка, а от месеци си се хранеше сама с лъжичка. Сигурно е някакъв период, искат внимание  Не се тревожи излишно ( знам, че е лесно да се каже) , продължавай да го насърчаваш и ще премине.

# 6
Благодаря
и моята дъщеря е на същата възраст и от няколко седмици отказва да се храни с лъжица. Почна да яде с ръка, а от месеци си се хранеше сама с лъжичка. Сигурно е някакъв период, искат внимание  Не се тревожи излишно ( знам, че е лесно да се каже) , продължавай да го насърчаваш и ще премине.

# 7
Не си давайте парите за психолог. За да има полза от психолог, независимо от ситуацията, детето трябва да е достигнало необходимата степен на осъзнатост. Вашето е все още бебе. Не знам кой ви е пратил на психолог, но това е абсолютно несериозно и безсмислено на тази възраст. От опит ви го казвам - покрай сина ми доста психолози съм видяла и той самият е работил доста с такива.

Синът ми беше с памперс до 3 години и 4 месеца. Една сутрин се събуди, каза, че му се пишка, сам отиде в тоалетната и така приключихме с памперса. До 3 години и 8 месеца заспиваше с биберон. Една вечер не го поиска и това беше. На 3 години и 4 месеца много трудно говореше все още, но ходихме на изследвания, работи с логопед и на 6 години, когато тръгна първи клас, нещата бяха наред вече.

Общи условия

Активация на акаунт