Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 315
  • 728
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за новата тема! Докато ви изчета... Grinning
В момента се опитвам да е изцяло на кърма на поискване, мисля че се получава, защото си спи около 2,5-3 часа и се събужда за нова порция. Но със сигурност ще взема и помпа, най-малкото да има готово количество при нужда.

За този рефлукс, може би има, тъй като от време на време си връща храна. Не знам колко ефективно успявам и да я оригна.

За смяната на памперса, драма голяма е, докато се смени и преоблече.

А пъпчетата на вашите бебоци кога паднаха ?

Нашият падна на 5 ден от раждането. За бързото изсушаване и съответно падане на пъпният остатък е най-важно третирането в болницата.

# 31
Дами, вашите мъничета успяват ли да останат будни достатъчно време,за да играят/ гледат черно бели карти/ седят по коремче или на гимнастиката... като цяло да правите нещо различно от смяна на памперса, хранене и оригване? Имам чувството, че нещо не правя като хората, за 5-10 минути сумати през деня едвам успявам да го занимая с нещо - и той заспива...

# 32
Аз съм с обратния проблем, прави всичко друго, но не и да спи. И повечето пъти иска само да се гушка, та съвсем нищо друго не мога да свърша.

Вчера правихме погача, е дали пък не спа през почти целия ден, когато всеки искаше да я види и гушка. А вкъщи се кокорим.

# 33
  • София
Моето е на 11 дни, днес го мъчих с картите. Но сутрин и следобед има будни моменти и си гледа.
Но не търпи мокър памперс

Дами, вашите мъничета успяват ли да останат будни достатъчно време,за да играят/ гледат черно бели карти/ седят по коремче или на гимнастиката... като цяло да правите нещо различно от смяна на памперса, хранене и оригване? Имам чувството, че нещо не правя като хората, за 5-10 минути сумати през деня едвам успявам да го занимая с нещо - и той заспива...

# 34
И на моето вчера показах от черно белите карти за малко. Веднага се загледа, опитвам се да правя нещо по-различно, но тя започва да си мрънка за ядене. Докато яде си заспива. За активна гимнастика предполагам е много рано. За сега през деня е горе долу добре, но като се събуди за нощното хранене и по-трудно заспива.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 19:00 от _Miss_

# 35
Някоя мама има ли изобщо превод на прословутите помощи за раждане на дете?
Последно разбрах, че се пукат на следващия месец до 15-то число, без значение кога да подадени през ноември. Тоест очакваме ги до 15 декември, уж 😁

# 36
Аз още не съм извадила нито черно бели карти, нито активна гимнастика, на люлката също не съм го слагала, защото ми се вижда още много малък. Той за будното си време или суче/сменяме памперс или пък съм го оставила на дивана, за да отида до тоалетна или ям и съответно се е събудил от оставянето. Нямаме още "занимания" Grinning

За повиването използвам една пелена за повиване, уж с велкро я поръчах, няма велкро, но е от този тип. Вечер я ползвам и го слагам също в гнездо cocoonababy. Тази комбинация за сега ми осигурява някаквъв сън, ако не се събуди веднага след слагането. Пробвах с нормална пелена или одеало да повия, все се развива, явно нещо не правя като хората.
За помощта - подадох на 20ти, електронно, още няма превод. А в тази тема ли бяхте обсъждали някаква друга помощ от софийска община или се бъркам?

# 37
Девойката утре прави 40 дни. Дотук мога да кажа, че първите дни единственото забавление са чернобелите карти. Нищо друго не се случва. За развитие понякога чета приказки и пея песнички, докато се кърмим. Нищо висящо или издаващо звуци не харесваше преди да стане на 1 месец. Сега малко по малко започва да има смисъл от активната гимнастика. Още не харесва дрънкалки.

# 38
Аз също нямам превод, голямо чакане пада.😃

Сиси, тук го обсъждахме, да, но няма такава помощ. Бях пуснала въпрос през портала на столична община по този повод, обади ми се почти веднага една много мила дама и ми обясни, че било само проекто-предложение или там както му се казва от някаква партия и не било прието. Не се полага нищо повече в София, освен държавната помощ, която взимат всички.

# 39

На колко седмици е? Моята чак на 3-4 седмици беше будна достатъчно време, за да и покажем занимавките по 5-10 минути. Сега наближава 6 седмици и вече по 20-30 минути на ден се събират, някой път повече.

# 40
На 24 дни е, и за 10 минутки на ден успяваме само да си играем (сумарно). Явно си е до човече, като ви чета, и коликите го мъчат доста и иска да е гушнат това сигурно също го уморява. Сега слагам възглавнички с черешови костилки под чувалчето и гледам да я затоплям редовно...
Неприятни колики, и него си го боли, вчера така писна от нищото и стана червен, гушна се в мен, засука си бибата и се успокои...

# 41
Малко да бутна темата с малко оплаквания Simple Smile

Тъкмо лохиите ми свършиха и се появи нещо подобно на менструация. Вчера бях на профилактичен преглед и АГ каза да си го смятам за цикъл това. Много ми е странно, видът е все едно ще ми свършва, а не че туко що ми е дошло. Вероятно ще мине време докато се нормализират нещата. Бях забравила как ме тресат нервите по това време на месеца, отврат. Малката снощи луда ме направи, рев и мрънкане, от 23:30 до 4 сутринта не можах да я успокоя. Аз днес съм парцал, а имам купища с пране, целият ми дом е нагоре с краката. Тя днес е спокойна и си спинка, ама как да легна да спя и аз, като знам, че всичко е на вили и могили.😃

Иначе дойде днес антирефлуксната подложка, изглежда, че детето спи многооо по-спокойно на нея и не хърка. Дано не е случайност само, да видим.

# 42
Всичко при мен е както го описваш 1:1 даже с лохиите 🧐

Относно активната гимнастика и забавленията като цяло, за които се пише по-горе - педиатърката ми ме посъветва да не го пренатоварвам и да го слагам на нея за 15-20 Мин дневно, за да не се превъзбужда. Слагам го дневно за 3-4 Мин по корем и му разквазвам и говоря много. Заглежда се по играчки и му говоря за тях.

Моят Филип е роден на 20.10 преди термин и е на 45 дни. Не съм започвала с тези карти, за които говорите. 

Малко да бутна темата с малко оплаквания Simple Smile

Тъкмо лохиите ми свършиха и се появи нещо подобно на менструация. Вчера бях на профилактичен преглед и АГ каза да си го смятам за цикъл това. Много ми е странно, видът е все едно ще ми свършва, а не че туко що ми е дошло. Вероятно ще мине време докато се нормализират нещата. Бях забравила как ме тресат нервите по това време на месеца, отврат. Малката снощи луда ме направи, рев и мрънкане, от 23:30 до 4 сутринта не можах да я успокоя. Аз днес съм парцал, а имам купища с пране, целият ми дом е нагоре с краката. Тя днес е спокойна и си спинка, ама как да легна да спя и аз, като знам, че всичко е на вили и могили.😃

Иначе дойде днес антирефлуксната подложка, изглежда, че детето спи многооо по-спокойно на нея и не хърка. Дано не е случайност само, да видим.

# 43
  • София
Моите лохии също уж приключваха по едно време (с жълтото течение), после се изсипа пак нещо подобно на цикъл и сега пак жълто течение 🫠 На 17-ти съм при АГ на контрола, та ще видим.

Onirique, може ли да пуснеш коя подложка си взела? Мисля да взема и аз, че малкия много трудно заспива легнал, та може пък това да помогне…

# 44
При мен лохиите тъкмо мисля, че свършват и след д няколко дни пак зацапване, та непрестанно нося ежедневки. Скоро става на 6 седмици малката. Със секцио бях, не знам дали това има значение.

Врабченце, и аз знам, че не е добре да се превъзбужда бебето, веднъж направихме тази грешка и беше доста трудно да я успокоим и приспим после. Мислехме, че като е уморена, ще спи повече през нощта - точно обратното се оказа. А черно белите карти са си просто едни мекички карти или книжки с черно-бели картинки, моите от едната страна имат и червено. Привличат вниманието на бебето, понеже са с висок контраст. Не са задължителни за бебето, но определено му хващат вниманието, може даже да го слагате в активната гимнастика и да ги гледа, като е по корем. Аз ги държа в различна стая от активната гимнастика, за да имам с какво да я занимавам, ако не ми се ходи в нейната стая да я слагам на гимнастиката

Общи условия

Активация на акаунт