Ноемврийски мъничета 2024 - тема 1

• 15 315
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
ParaSiempre , ето тази е, от Вис Виталис, само в приложението им я има, в сайта липсва поради някаква причина. Следобеда я наблюдявах, спеше си спокойно и не хъркаше, по едно време чух хъркане та отидох и видях, че се е смъкнала надолу, явно е мърдолила и се е смъкнала, да го имаш в предвид.
Но ми се струва, че върши работа, това специфично хъркане, което го има след хранене при абсолютно хоризонтално положение, изчезва с нея.

Скрит текст:

# 46
  • София
Благодаря, поръчах 😀

# 47
Здравейте,
И при мен лохиите мисля, че свършиха преди 3-4 дни, но постоянно си ходя с ежедневна превръзка, но 1-2 пъти на ден при малка нужда виждам да е покапало малко кръв.

Аз пък да ви се оплача, че вчера малкият направи 17ти ден и на прегледа се установи, че от изписването е качил само 160 грама. Бебчо е само на кърма. Точно вчера се появиха и коликите и от прегледа до вкъщи ви рев, за следобеда дадохме антирефлуксно мляко, не заспа и през нощта също не успя да се успокои и плака жално. Често повръща храна и най-новото е (вероятно от АР мляко) от както сме му го дали до сега, вече има над 30 часа не е акал. Памперсите са само обилно напишкани. Иначе преди само на кърма правеше по 8-10 големи памперса. Може би там е отивал целия материал и затова не е наддал. Все още е на кърма, ни само 30 мин на гърда и после кърма от шише. Не знам как сте вие, но моите гърди са много чувствителни и сухи, много ме болят, мажа се постоянно с коремчето на Лансинох, седя по цял ден вкъщи по цици, че да засъхне, много неприятно, хич не ми е комфортно. Вие как сте с гърдите?

P.S. връщам се да добавя, че току-що имахме многооо пълен памперс ! Ура!

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 18:34 от nelcheto2020

# 48
Мами, имам няколко въпроса към вас. Малкият е само на кърма,но доста трудно го оригвам. Вие по колко минути ги държите да се оригнат? След това държите ли ги още прави или ги слагате веднага да спят? Казаха ми в родилното,че за кърмачета не било задължително, но все пак виждам,че се чувства доста по-добре след това и по-лесно заспива.
Също така, вашите бебчета имат ли бебешко акне? Как го третирате?
Искам да ви спомена и за едно приложение The wonder weeks, платено е, но е много полезно за скоковете на растежа. Праща и известия кога да очаквате следващия такъв, също има информация за всеки един, съвети и тн. Simple Smile

# 49
  • София
Свалила съм го и аз, дава ми първия скок да е сега на 7-ми декември, да видим какво ще ни се изсипе 🥲

За акнето с бебешка мицеларна водичка съм минавала. Оригване винаги пробваме, къде се получава, къде не 😀 После го и държим поизправен известно време…

При нас АР мляко действа точно обратното, пълни по 4-5 памперса, включително през нощта след ядене и тъй като го мия на мивката след голяма нужда, после приспиването е кошмарно. 🥲

# 50
Нелчето, 8-10 големи памперса не са проблем за наддаването въобще, моята прави по толкова и наддава много. Лекарят каза ли, че наддаването е проблем? В първите две седмици целта е да се върне теглото от раждането, нормално е в началото да свалят. Лекарят ли изписа антирефлуксно мляко?

Моето бебе имаше акне, мина и. Няма нужда да се третира по никакъв начин, ще мине.

Аз лично се отказах от опитите за оригване. Никаква разлика няма според това дали се оригва или не. Само се мъчим.

Моите гърди също бяха много чувствителни първите няколко седмици, сега са по-добре. Държа ги в сутиен за кърмене денонощно и с памучни подложки.

# 51
Zimk02, да, лекарката малко ни укори, че едва ли не не го храним това дете. И тя предписа АР мляко. Преди малко имахме "голям" резултат 😃🥳😃

# 52
Интересно, и аз си го свалих това приложение (да не отвори човек темата, все се харчат пари). 😃 На мен ми дава първия скок в растежа да почва от днес. Тя затова ли ме побърка през нощта и днес реве за всичко, майчице мила. 🥲

# 53
  • София
Оххх явно, да, дръж ни в течение как върви, че скоро и аз съм на пангара 😀 Той от днес киселее де, дневните дремки са тотал щета, хич не спа много и блещи едни очи…

# 54
Аз ползвам huckleberry за следене на всичко, много е удобно, аз само безплатната версия ползвам и си има всичко.

Onirique, към две-три седмици бебетата стават по-кисели и все по-кисели и достигат пик към 6-8 седмици. Та може да е от това. На английски му казват period of purple crying, не знам на български дали има термин. Вече ако е над три часа на ден, се води колики

# 55
Момичета, аз имам питане относно ноктите, тези нокти ги режем почти всеки ден, направо не знам как така растат. Проблема е, че днес забелязах, при единия палец все едно му се е възпалило малко отстрани, има и стърчащи кожички, тях ме е страх да ги режа и си седят така, но явно нещо е станало малко е подуто и червено, някакви идеи какво мога да сложа? Сложихме риванол през деня, но не помогна по никакъв начин🤷♀ . Страх ме е да не стане някоя беля…

# 56
Аз не мога да ги режа тези малки нокти, само ги пилим. Купихме си една електрическа пила за бебета, много по-лесно е с нея

# 57
  • София
И аз ползвам Huckleberry, то е с различна насоченост от The wonder weeks.

Rouse, питайте педиатър най-добре, да не стане някой фал от нищото, толкова им е нежно всичко, че…иначе и аз режа с ножичка като спи.

# 58
И аз режа нокти през ден, с ножичка. Моето се роди с огромни ноктаци😃
Наскоро се беше сдрала до кръв чак.
Скрит текст:

# 59
  • София
Милото, и нашият се беше саможигосал тея дни 😀

Общи условия

Активация на акаунт