Искам да кажа... (225) през ДЕКЕМВРИ 2024

• 38 879
  • 1 076
  •   1
Отговори
# 1 035
Има закон (GenDG), според който лекарите нямат право да казват пола на бебето на бъдещите родители преди 14-та седмица, а закона го има, защото все още има кретени, които биха прекъснали бременността, ако полът на детето е "грешният" според тях.

# 1 036
  • Телиш/Плевен
Ужас! В кой век живеем и още го има това мислене... Rolling Eyes

# 1 037
  • Germany
Има закон (GenDG), според който лекарите нямат право да казват пола на бебето на бъдещите родители преди 14-та седмица, а закона го има, защото все още има кретени, които биха прекъснали бременността, ако полът на детето е "грешният" според тях.

Много интересно. Не знаех, че има такъв закон. В нашият праксис или правим теста по късно или не спазваме много стриктно закона, защото досега не е имало случай да не кажем пола след Хармони Теста (ако са си платили за изследване на пола). Имахме пациентка, която си получи резултата в запечатан плик и си мислех, че или само тя не иска да знае пола, а мъжа й иска или ще им правят парти, на което ще разберат заедно Simple Smile

# 1 038
  • София
Ем, страхотни новини! Бях убедена, че законът е свързан с това. Преди години четох за лекар в Германия, който обещавал на двойки за инвитро, че бебето ще бъде и с желания пол. Имаше дълги медицински коментари, че това е напълно възможно и категоричност, че не бива да си допуска да се случва законно по никакъв повод.

# 1 039
  • Бургас
Много болни мозъци има по света!

# 1 040
Ем, и аз залагам за момиченце.
Много хубави моменти ви предстоят, бе направо друг свят ❤️.

# 1 041
Добро утро!

Вчера пътуването беше интересно. Тъкмо се натоварихме в колата и бебенцето се насра 😆 Беж да го преобуват. Тръгнахме, спряхме да зарадим. Познайте кой си забраво телефона в бензиностанцията... Поне се сетих след само 15 км 😆 Върнахме се. За минути изтъряахме протеста на магистралата, вече се бяхме прежалили, че ще чакаме час. Стигнахме по живо, по здраво... Лекарите влезли в 5 часова операция.  Нямаме избор, ще чакаме, защото просто няма кой друг да свали конците. Отидохме в Хепи, установи се, че София не е мястото за мен,  защото не мога да паркирам 😆 Тамън поръчахме, обадиха се от болницата,  че лекарят ще излезе. Айде всичко по кутии и беж обратно. Мартичко порева, докато ги махнат, но всичко е наред.  Хапнахме в колата и наобратно. 
Толкова бях изморена,  че припаднах в 9 и съответно кукнах с петлите. Довечера ще клепам на масата...

Стягам багажа и ще заминаваме към Павел баня. Джуджо отива на бабин дом, а Лио ще е с нас. Стискайте палци да не ни окрещи почивката 😁 Пие антидепресанти по повода 😁  Бих го оставила на кумицата да го гледа, обаче после ще сме на Бургас няколко дни и не искам да я ангажирам толкова.

# 1 042
Добро утро!
Али, верно е било интересно при вас, но важен е хепиендът!
Кукнала съм преди 6 часа. Все още медитирам с кафето. Имам да правя и заготовка за баница (няма да я пека сега) преди работния ми ден. Поне ще е само половин работен ден.
Пожелавам ви спокоен и мързелив ден, а вечерта да избухнете и да посрещнете Новата година с много мечти, надежди и обещания!

# 1 043
Добро утро.  Днес съм хоум офис и поспах до 7.10. Пия спокойно кафе. Надявам се да няма много работа. 
Мъжът ми е на дежурство,  на мен не ми се пътуваше и ще сме си вкъщи с детето.  Не е много доволен,  но ще му мине. 
Нека е прекрасен последният ден от годината.

# 1 044
  • На брега на реката
Добро утро!

Ем, и аз мисля, че ще е госпожица, но както казах и предания път, важното е, че всичко е наред!.

Мъфинче, винаги когато те чета, сякаш те виждам как всичко правиш с удовалствие и спокойствие. Отстрани изглежда сякаш най-лесното нещо на света е да гледаш бебе. Така се радвам, че се наслаждаваш на всеки миг с Гого.  Едната ми снахичка беше така, а другата по-притеснителна.

Ние до вчера гледахме децата в София, но те отидоха на вила с мама и тати, а ние решихме да останем и да караме празниците тук. Ми то все тая, защото тук или там все щяхме да сме сами, а на първи трябва да вземем чавенцата и да пътуваме към дома.
Ходихме на Гунди вчера. Много ми хареса и накрая си поплаках. Впечатлена съм от играта и въобще. За първи път от много време харесах български филм.
Днес ще видим какво ще гледаме.  Муфаса или Гладиатор, а защо не и двата.

Бързо да приключва работния ден, за който е на работа и весело посрещане на новата година!

# 1 045
Добро утро!

Наспахме се и ние и вече сме на кафе и детски. Ще мисля нещо за закуска за детето и, като се пооправим, ще я караме към нашите. Довечера сме на заведение с приятели, нещо нямам много настроение.

Ем, и аз в общия хор, че те виждам майка на момичнце, но пък съм склонна и на момче да заложа, че за мен бях сигурна, че ще момче, пък ме изненадаха. Явно не съм много силна в преценките 😃. За първи път чувам, че някъде има закон за ранното научване на пола. Преди време гледах една американка инфлуенсърка, която минаваше през инвитро и даже ги бяха питали мъжко или женско ембрионче да им върнат.

Бързо да минава работния ден за работещите и весело посрещане довечера да имате всички 😊.

# 1 046
  • при моите деца .....
Добро утро!
Днес планирам 3 перални.
Да посрещнем в здраве, с любимите хора новата година!
Ние сме на заведение с приятели.
Още се колебая рокля или панталон и блуза.
Хубав ден!

# 1 047
  • Бургас
Добро утро!

# 1 048
Боби, не се колебай, с рокля изглеждаш чудесно.  Сигурно и с панталон, но роклите ти много ме радват.

# 1 049
  • София
Добро утро!

Пия кафе и ям бисквити. Днес поспахме до 8. Направо съм нов човек. Smiley Ще се опитам и на обяд да дремна, че до полунощ не се виждам. Поне да посрещнем Новата година. И после си лягам. Само ние ще сме си, тримата. Така решихме. Надявам се Гого да не се уплаши от гърмежите.
Бубе, радвам се, че оставям такова впечатление. Понякога е лесно, понякога трудно... Паднало ми се е лесно за гледане бебе. Smiley Ще видим занапред как ще е.
Карзче, много ми хареса този влак!
Пожелавам на всички весело посрещане на Новата година!

Общи условия

Активация на акаунт