Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 27 716
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 90
Много, благодаря.

# 91
А откъде е информацията че това е от желатина?
Да, аз това точно питам. Нещо не ми звучи като да има пряка причинно-следствена връзка и как е доказана, ако има такава.

# 92
  • 🌊
Излязоха новите резултати. Почнах сериозно режима в началото на септември.
Преди режима:
Глюкоза на гладно - 5.07 mmol/L
Инсулин на гладно - 16.02 µUI/mL
HOMA - 3.68

След 3 месеца режимно:
Глюкоза на гладно - 4.95   mmol/l
Инсулин на гладно - 6.7   мU/ml
HOMA - 1.47

Има и други подобрения, в някои случаи и влошаване

# 93
🤔да не би под желатин да се има предвид колаген, а той май идва с висок вит С .. и от там нещо🤔т.е от вит Ц

# 94
Не всеки колаген е с добавен в него витамин Ц, а и съфорумката мисля че изрично спомена ядене на желатин.
Освен това, витамин Ц намалява кървене не по линия на увеличено кръвосъсирване а по-скоро като съдоукрепващо действие, пак покрай подобряване синтеза на колаген. Не е пряко да влияе на самия процес на съсирване, както повечето хора си го представят. Поне аз това знам.
Скрит текст:
Доста сме се чудили по време на пандемията, то тогава какво ли не се изприказва де и то доста и спекулации. Но съм видяла доста рецепти на които има едновременно сериозно разреждащо от сорта на Еликвис и на същата рецепта - висока доза витамин Ц, примерно цял грам. Но има логика, защото пък като вземаш такъв препарат, е супер лесно да се получи кървене. Аз карах доста тежък ковид и бяха ми предписали и клопидогрел за около месец. Подхлъзнах се вкъщи през това време, по-скоро се подпрях отколкото да паднах наистина, обаче бях в синини все едно че ме е блъснал влак.
Просто това изказване за желатина дойде от нищото и се поизненадахме, а пък би било интересно да научим малко повече ако действително има достоверен източник.

# 95
А откъде е информацията че това е от желатина?

Случайно разбрах като се чудех за тия тромбоцити защо са повишени. Прочетох за Противопоказанията и Страничните ефекти на желатина и навързах нещата. Постоянно си правех сметана с две пакетчета, каймак с желатин, десертчета. Сега ще правя изследвания , елиминирала съм го от една година. Синини също съм имала, по краката.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 16:18 от mari eta72

# 96
На прима виста открих в няколго БГ сайта инфо за вреди от желатина.
Единият е на Натка любия Тримарт.
Вреди от желатина
Въпреки че желатина притежава много полезни свойства, при определени условия употребата му може да нанесе вреди на човешкото здраве. Разглеждаме подробно тези условия:

при повишено кръвосъсирване и склонност към образуване на тромби и тромбофлебити
при варикозни разширения на вените
при патологии на бъбреците (повишеното съдържание на протеин и недостатъчното количество въглехидрати увеличават натоварването върху черния дроб и бъбреците)
при заболявания на сърдечно-съдовата система, заради способността си да подсилва кръвосъсирването
при запек и обостряне на хемороиди
при камъни в бъбреците или в жлъчката (желатина е оксалоген и подпомага образуването на оксалатни камъни)

При повече време, бих поровила в чужди сайтове, но като гледам няма да е скоро.
https://trimart.bg/%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D … 0%B5%D0%B4%D0%B8/

# 97
За съжаление, нещата вероятно са много по-комплексни.

mari eta72, сподели резултат от изследванията моля, че ми е любопитно.

# 98
  • В центъра на моретата
Желатинът не се усвоява директно от организма, тъй като е голяма молекула. Колагенът е бионаличен, особено някои форми.

# 99
За съжаление, нещата вероятно са много по-комплексни.

mari eta72, сподели резултат от изследванията моля, че ми е любопитно.

С удоволствие, предполагам до края на седмицата ще мога. Ще сравняваме с това -2022г -  PLT       396       G/L    140-440
2023г -PLT   H    451       G/L    140-440. Личният миналата година каза да отида след шест месеца , но аз не съм фен на доктори и неглижирах.

# 100
  • на острова на мечтите
Интересна дискусия се получава за желатина. Дано не изпуска продължението!
Вчера правих баницата, но я ядохме днес, че вечер не ядем много и остана.
Днес ленени хлебчета.

# 101
Дали може да стане желатиновата баница с агар агар?

# 102
Литовския таратор, който пуснах по-назад, в реалния живот изглежда така:

# 103
Сори, но това за желятена е от ЕЖК института 🤣 Искам да видя double blinded peer reviewed studies С еднакви други условия.
Явно е, че съфорумката има проблем с високи еритроцити и преди да яде желатин. Другаде трябва да се търси проблемът.

# 104
Желатинът не се усвоява директно от организма, тъй като е голяма молекула. Колагенът е бионаличен, особено някои форми.
Той и колагенът е по-скоро така, според мен. Няма как "директно", каквото и да значи това - тялото трябва да си произведе негов си колаген. От аминокиселини от протеини дето сме ги изяли все в някакъв вид. Каквото и да ми приказват, не виждам как тоя колаген аз ще го глътна и той едва ли не ще си отиде по местата където на мен ми трябва, това просто не е възможно. То ако така ставаше, щяха и направо с инжекции да вкарват по стави и прочие, ама не става.

А това дето го пишат в Тримарт съм го виждала, но мисля че търсих тогава и не видях другаде да го пише същото. Ако някой има информация от някакъв източник с проучвания и някой да застане зад това с името си, нека да я видим че така ми е съмнително.

Общи условия

Активация на акаунт