Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №20

• 5 682
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, момичета! До колкото разбирам, фондът покрива медикаментите за стимулация, но как точно се случва това? Лекарствата ми ги дават от болницата ли?
Предстои ми стимулация, но всичко, което ми казаха е да се обадя в първия ден от цикъла си и не знам какво да очаквам.
Да, дават Ви ги от IVY центъра и Ви обясняват как да ги поставяте.
Първоначалните изследвания не са по фонда и си ги заплащате.
В понеделник ги пускахме и бяха 206 лв - изследвания+преглед

# 46
Здравейте, момичета! До колкото разбирам, фондът покрива медикаментите за стимулация, но как точно се случва това? Лекарствата ми ги дават от болницата ли?
Предстои ми стимулация, но всичко, което ми казаха е да се обадя в първия ден от цикъла си и не знам какво да очаквам.

Благодаря Ви! А тези изследвания също ли се пускат в началото на стимулацията?

# 47
Здравейте, момичета.

Някоя от вас правила ли е трансфер на естествен цикъл? Ако сте, бихте ли разказали как се случват нещата?

При първия трансфер ми дойдоха в повече всички лекарства и инжекции и обмислям при следващ да е на естествен цикъл, но все още не съм го обсъждала с лекаря си.

# 48
  • Кърджали
Викат те на 2 ден от МЦ за преглед антрални фоликули, после на 8 ден ме викнаха за хормони и преглед. Ако всичко ти е наред с хормоните, те викат и ти слагат една инжекция и ти дават таймиращата инжекция и след 36 часа пункция и ти дават едни документи за попълване и инструкции как и в колко да си я поставиш.
После след пункцията докато се възстановяваш от упойката минава ембриоложката и ти казва колко яйцеклетки са изкарали и дали са годни за оплождане. После ти дават списък с лекарства до трансфера. На другия ден се обаждат и ти казват дали се е оплодила. После следва трансфер и дълго чакане и още лекарства и инжекции. Това беше на естествен цикъл и свеж трансфер на 3 дневен ембрион.

# 49

Благодаря Ви! А тези изследвания също ли се пускат в началото на стимулацията?
Да - пускат се след прегледа на ден 2 - 3.

# 50
Момичета, които сте взимали болничен след пункция - може ли да ми кажете какво точно пише в болничния? Споменава ли се някъде, че се провежда инвитро процедура или пише само фоликулярна пункция? Не съм информирала работодателите си и не ми се иска да навлиза в такива подробности за живота ми, пък и то не се знае дали и кога ще се получат нещата.. Миналия път пътувах преди работа и успях само с 2 дни отпуска да свърша всичко (за трансфер и пункция), но беше изключително голям стрес за мен и смятаме че оказа изключително негативно влияние върху всичко свързано с процедурата. Сега съм решила да го карам по-бавно, но ако се разкрива същността на процедурата, по-скоро ще помоля личния лекар за болничен (ако се съгласи де, защото никога не съм ползвала такъв).

# 51
На мен ми дадоха 30 дни болничен след пункцията и пише женско безплодие с тубарен произход . Аз така или иначе съм с премахнати тръби и по фонда кандидатствахме така . Но мисля че ме питаха колко дни искам след пункцията да ми пуснат за болничен като максимума беше 30 дни. Мисля че можеш да ги питаш какво пишат в болничния .

Момичета, които сте взимали болничен след пункция - може ли да ми кажете какво точно пише в болничния? Споменава ли се някъде, че се провежда инвитро процедура или пише само фоликулярна пункция? Не съм информирала работодателите си и не ми се иска да навлиза в такива подробности за живота ми, пък и то не се знае дали и кога ще се получат нещата.. Миналия път пътувах преди работа и успях само с 2 дни отпуска да свърша всичко (за трансфер и пункция), но беше изключително голям стрес за мен и смятаме че оказа изключително негативно влияние върху всичко свързано с процедурата. Сега съм решила да го карам по-бавно, но ако се разкрива същността на процедурата, по-скоро ще помоля личния лекар за болничен (ако се съгласи де, защото никога не съм ползвала такъв).

# 52
Здравейте, момичета.

Някоя от вас правила ли е трансфер на естествен цикъл? Ако сте, бихте ли разказали как се случват нещата?

При първия трансфер ми дойдоха в повече всички лекарства и инжекции и обмислям при следващ да е на естествен цикъл, но все още не съм го обсъждала с лекаря си.
Аз също се чудя - вие при кой лекар сте?
Аз правя хубава лигавица, без Естрофем, хубав прогестерон, не съм имала спонтанни аборти, БХБ и т.н. и се чудя за какво ми са всички тези хапчета преди по време и след трансфера..

# 53
При д-р Ставрев съм. За първия трансфер той прецени да е с Естрофем, после утрогестан, дуфастон и накрая след трансфера пролутекс и фраксипарин, но ако може да мина без тях го предпочитам.

Все още не съм го обсъдила с него, изчаквам до септември, но ми е интересно все пак може ли и как протича процесът. Simple Smile

# 54
При д-р Ставрев съм. За първия трансфер той прецени да е с Естрофем, после утрогестан, дуфастон и накрая след трансфера пролутекс и фраксипарин, но ако може да мина без тях го предпочитам.

Все още не съм го обсъдила с него, изчаквам до септември, но ми е интересно все пак може ли и как протича процесът. Simple Smile
На същата схема бях и аз при предния трансфер (СЕТ), само без утрогестана и пролутекс. Едвам изкарах 9 дни до отрицателния тест и направо не ми се мисли как ще се пият до пулс или 10-12 г.с. ..

# 55

На същата схема бях и аз при предния трансфер (СЕТ), само без утрогестана и пролутекс. Едвам изкарах 9 дни до отрицателния тест и направо не ми се мисли как ще се пият до пулс или 10-12 г.с. ..

Явно преценят според ситуацията, защото предварително не бяхме обсъждали, че след трансфера ще имам инжекции. На мен лично утрогестана ми беше неприятен, с дуфастон съм свикнала от инсеминациите, естрофема не забелязах да ми се отразява нито положително, нито отрицателно. Но реално ако има шанс без толкова лекарства не виждам смисъл да се тъпча, дойдоха ми в повече и доста време ми отне да се чувствам пак ок.

# 56
Знаете ли дали през август правят трансфери? На някоя от вас да и предстои за да потвърди? Чета на няколко места, че не работи ин витро отделението този месец и не правят трансфери.

# 57
Здравейте дами, някой може ли да сподели за добавки преди започване на стимулация при ин витро. За съжаление имам първи неуспешен опит, а време няма, на 41 г. Какви други допълнителни изследвания направихте- локална лезия, ко-култивиране, ПИД на ембриони, микробиом?

# 58
Знаете ли дали през август правят трансфери? На някоя от вас да и предстои за да потвърди? Чета на няколко места, че не работи ин витро отделението този месец и не правят трансфери.
Трябваше да започна стимулация миналия месец и трансфера ми се падаше август. По телефона ми казаха, че ще трябва са го отменим за следващия месец, тъй каро инвитро центърът ще е в ремонт.
Днес отново ми е първи ден от цикъла и ще звънна малко по-късно да видим какво ще кажат.

# 59
Трябваше да започна стимулация миналия месец и трансфера ми се падаше август. По телефона ми казаха, че ще трябва са го отменим за следващия месец, тъй каро инвитро центърът ще е в ремонт.
Днес отново ми е първи ден от цикъла и ще звънна малко по-късно да видим какво ще кажат.
До 8 август бяха спряни стимулациите,а операционата беше затворена до 15 август.Поне такъв беше планувания график

Общи условия

Активация на акаунт