Звездни Компромати- Декември'24

• 349 707
  • 3 918
  •   1
Отговори
# 105
Стависки да си беше излежал присъдата от 2 години и нещо затвор, щеше да е по-добре. Тази присъда и без това е смешна при положение, че е убил един и осакатил втори. Говореше се, че са правени политически врътки, за да не влезе в затвора.
Относно това, че 300-400 хиляди са малко пари за един човек в състоянието на М.Горсова, представете си, колко още има, които не са получили и 1 стотна от това, което се е кумулирало тук.
Човешкият живот няма цена, но тук става въпрос и за един много циничен, алчен баща без ценностна система. Когато заплатите са по 200-250 лева той иска 2 милиона лева, защото Стависки тогава вече е много известен.
Денкова - неговата партньорка е споделяла, че ежемесечно са давани пари, като цялостно сумата е възлизала на около 400 хиляди лева на онези години. Това са 1818 минимални заплати, все едно сега да получиш почти 2 милиона лева. Това е безумие. Целият случай е безумие с едно загинало момче и едно увредено момиче, жертви на сбърканата ни система, на липсата на морал, на липсата на етика не само в самият извършител, но и в родителите.
Бащата на Емануела буквално я унищожава за втори път. Колкото и да са били малко тези пари, сега без тях положението става много тежко.
И обществото се научи, сядаш, пиеш, убиваш и продължаваш напред, все едно нищо не се е случвало.
Как нищо не се е случвало. Ставийски както изредихте по-горе е дал сума ти пари. Бих казала, че е помогнал по-ефективно, отколкото да плати само за което е осъден и да полежи 2 години. Нали не си представяте, че тези суми ги е изкопал в задния си двор. Бъхтал се е за тях. Вероятно е и осъден за друга сума. Сигурно плаща на наследниците на загиналия и другите двама пострадали.
Да не бъда разбрана грешно, не го оправдавам. Но и не мисля, че затвор би решил каквото и да било нито за него, нито за жертвите. Смятам, че и възпитателно за следващите не би подействал. Хората не ги е страх от последиците на катастрофите, ще ги е страх от затвора.

# 106
Не адмирирам лекотата, с която се коментира Ставийски, само защото бащата е урод.  Не е бездействал Ставийски, бил платил, не копал тези пари... роботил е за тях. Ще работи и хоро ще играе.
Това, че вероятно е имало схеми е получил 2г. или че е помагал с пари нищо не значи.
Мануела е растение до живот и Ставийски трябваше да е задължен да участва финансово по отношение на медицинските грижи. Защото с 1818 заплати очевидно не стана здравото лъчезарно момиче, което стоеше на предната седалка, малко преди онзи завой на пътя Бургас-Приморско.

# 107
Не адмирирам лекотата, с която се коментира Ставийски, само защото бащата е урод.  Не е бездействал Ставийски, бил платил, не копал тези пари... роботил е за тях. Ще работи и хоро ще играе.
Това, че вероятно е имало схеми е получил 2г. или че е помагал с пари нищо не значи.
Мануела е растение до живот и Ставийски трябваше да е задължен да участва финансово по отношение на медицинските грижи. Защото с 1818 заплати очевидно не стана здравото лъчезарно момиче, което стоеше на предната седалка, малко преди онзи завой на пътя Бургас-Приморско.
С никакви пари Горсова няма да стане мислещ човек (извинете ме за грубостта). Какво остана за онова момиче от преди.
Само, че живота продължава (и не само в този случай). Независимо от справедливото ни форумно възмущение Ставийски не е длъжен да издържа Горсови до живот.
Видимо и примера не е послужил възпитателно, предвид "епидемията" пили, дрогирани шофьори, които броим тук в темата.

# 108
Напротив, длъжник е. Нищо, че законово се е измъкнал. Защото живота е продължил, но за нея не.
Няма да сменя мнението си, че след като е на свобода, трябваше да  бъде накаран да е задължено съпричастен с разходите по медицинските нужди. И 50 мнения да прочета как той е направил достатъчно и един вид е дал своя дан.

# 109
Не бих търсила и капчица вина в майката на Мануела. Вие можете ли за секунда да се поставите на нейно място. Детето и в това състояние, причинителят си живее живота, бащата хазартно зависим. Че тя от правосъдието какво видя, освен че убиец не беше осъден адекватно. Имам и спомен, че плащаха нещо на Ставински.
И да, в един справедлив свят би трябвало Ставински да плаща до живот всички разходи за Мануела. Защото само и единствено той е виновен, за състоянието, в което е тя.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 18:48 от alex_jp

# 110
  • Deutschland/HE
А най-вероятно най-много е платила застрахователната компания, нали за това са ГО.

# 111
  • При семейството си
Не бих търсила и капчица вина в майката на Мануела. Вие можете ли за секунда да се поставите на нейно място. Детето и в това състояние, причинителят си живее живота, бащата хазартно зависим. Че тя от правосъдието какво видя, освен че убиец не беше осъден адекватно. Имам и спомен, че плащаха нещо на Ставински.
И да, в един справедлив свят би трябвало Ставински да плаща до живот всички разходи за Мануела. Защото само и единствено той е виновен, за състоянието, в което е тя.
Имаше решение в този смисъл, тъй като искът е отхвърлен, да поеме разноските по делото.
Нито той, нито застрахователят са си търсили тези пари.
https://novini.bg/amp/bylgariya/syd-i-prokuratura/7295

https://m.dnevnik.bg/biznes/finansi/2011/06/18/1108569_djenerali … alvariant=message

# 112
  • софия
Бил платил ставийски не знам си колко пари. И? Върна убитото момче, върна блясъка в очите и живота на Мануела, на другото момиче?
Би си камшика и си живее в руzия. Излиза, пие си, яде си, ходи сам до тоалетна, когато не е пиян като свиня. Съсипа живота на поне 10 човека. Изобщо не ме интересува откъде е взел пари и как. Малко му е. И на жена му, която го защитаваше и от време на време я виждам из София да се мотае като невестулка.
Всеки месец били давали пари. Да не би някой друг да е бил в джипа?

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 19:11 от zvаnchе

# 113
  • При семейството си
В интерес на истината, ако не беше именно Ставийски, нито обезщетението щеше да бъде тази сума или нямаше да може събрана от виновния за катастрофата, нито даренията в такъв размер.

# 114
Имаше решение в този смисъл, тъй като искът е отхвърлен, да поеме разноските по делото.
Нито той, нито застрахователят са си търсили тези пари.
https://novini.bg/amp/bylgariya/syd-i-prokuratura/7295

https://m.dnevnik.bg/biznes/finansi/2011/06/18/1108569_djenerali … alvariant=message
Като не е направен добре иска, като не е съобразен с обстоятелствата и законите - това е резултата. Съда няма как да постанови друго.
Факт е, че за някои неща Ставийски не се е скрил зад буквата на закона.
И съм съгласна, че ако беше някой тотално неизвестен Горсов сега щеше да работи поне за собствения си хляб.
Както кофи възмущение се изля върху Анелия за нещо, което дори не е направила.

# 115
Да се включа и аз относно Мануела Горсова. Максим Стависки се измъкна от затвор чрез схеми. Независимо дали е давал или не пари на семейството вината му няма как да се изкупи. И да, трябваше да лежи в затвора, за да си понесе последствията от предумишлено отнемане на животи. Парите няма да върнат нормалния живот на момичето. Бащата пък просто е утрепка и половина. Той нанася последните копки да закопае това момиче и нейната майка. Ако Стависки не я е убил, бащата го направи. Жалко за момичето и майката и дано имат сили да оцелеят въпреки боклуците, с които ги е срещнал живота.

# 116
Другата двойка в колата добре ли е? През годините нищо не съм чела за тях

# 117
Жива да я ожалиш майката на Мануела. За момичето ми е мъчно, но за майката два пъти повече. Не искам и на най-големия си враг да пожелавам съдбата на жени, които отглеждат болните си деца като бебета и не знаят утре, ако затворят очи, кой ще се погрижи за тези безпомощни създания. В тази мръсна държава България помощ за недъгави и болни няма. Понякога съчувствам и на Стависки, защото с такъв грях как се живее? Само за бащата на Мануела не ми е жал, защото краде от пари, които са и за дни, в които той и майката няма да са живи. Ако  изобщо парите стигнат за бъдещето. Предполагам, че грижите за Мануела са скъпи. Какво са 300 хиляди за болен човек? Хазартът за мен не е болест. Видях как образован човек проигра семейното си жилище и остави жена и дете на улицата. Кое му е болното? Че нямаш волята да мислиш първо за детето си и после за себе си. Значи не си човек, а куче. Но, защо обиждам кучетата? Сигурно в животните има повече жал, отколкото в един такъв боклук като Красимир Горсов. Не мога да обвиня никого, въпреки, че на ум ми минават обвинения срещу хора и институции. Блато, а не държава.

# 118
  • в пералнята
Някъде бях чела преди време, че същата вечер Максим е бил спрян от полиция за превишена скорост.  Те са го познали и са го пуснали с предупреждение да кара по-внимателно.
Тоест са получили някоя педесетачка...

# 119
Някъде бях чела преди време, че същата вечер Максим е бил спрян от полиция за превишена скорост.  Те са го познали и са го пуснали с предупреждение да кара по-внимателно.
Тоест са получили някоя педесетачка...
Най-тъпото е, че може и да не са. Толкова им е професионализма понякога. Ето в този момент е ролята на държавата и нейната отговорност - да накара служителите си да си вършат работата.

Общи условия

Активация на акаунт