Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 062
  • 335
  •   1
Отговори
# 90
Моята пратка с тракинг номер UC**** изобщо не бе стигнала до БГ пощи. Бях писала за казуса си наскоро тук. В Алито ми бяха отразили, че на 20 ноември е пристигнала в local delivery Center, като за референция ми бяха дали сайт на някаква куриерска компания със седалище в Будапеща. В него можеше да се проверява с тракинг номер и ZIP, но не приемаше ZIP номера ми. Писах им мейл - ни вест-ни кост. Алито отказаха възстановяване на сумата по поръчката.

# 91
това са вътрешни номера ще се сменят - това мисля че бяха вътрешните на НЕчойс
Моята пратка с тракинг номер UC**** изобщо не бе стигнала до БГ пощи.

И моята вече е с номер UC, но стойността е 4 лв, така ме ми е все тая.

# 92
Сега ще ми се смеете, ама преди два дни получих дефектна стока и след разговор с продавача искам да отворя диспут, но просто не виждам откъде в менюто се прави, а и в самата поръчка не откривам такъв бутон. Sweat Smile
Търсих инструкции и в google, но нещо не се ориентирам, някой би ли ми подсказал как се прави?Blush

# 93
Пишете на съпорта. Аз съм правила така и автоматично ми отварят диспут.

# 94
Сега ще ми се смеете, ама преди два дни получих дефектна стока и след разговор с продавача искам да отворя диспут, но просто не виждам откъде в менюто се прави, а и в самата поръчка не откривам такъв бутон. Sweat Smile
Търсих инструкции и в google, но нещо не се ориентирам, някой би ли ми подсказал как се прави?Blush
https://bg-mam.ma/p/1712615/49101151

# 95
ЧревоУгодник, много ти благодаря.
Уж следя темата, ама сега като ми потрябва тази информация не я намерих, пък гледам, че скоро е писано.

# 96
Здравейте,
поръчката все още е в 15-дневен срок на защита. Ако избера cancel request, ще мога ли отново да отворя диспут?
Благодаря.
Да докладвам как приключи всичко. Не върнах пратката, времето за изпращане изтече, появи се бутонче за оплакване и, както се очакваше, обжалването ми бе отхвърлено поради невалидни доказателства. Свързах се с Хелп-центъра, 7 пъти за 2 седмици чатих с агенти (Фрида, Юри, Закия и т.н.), които бяха много любезни, отваряха случаи с входящ номер и на другата сутрин по имейл получавах познатите откази. Накрая вместо към агент, бях прехвърлена към чатбот с име Vip Service, изложих си аргументите и на другата сутрин по имейл бях уведомена, че диспутът отново е отворен. Поисках частично възстановяване без връщане, тъй като ми е омръзнало от всекидневни чатове и разправии. Продавачът не реагира, времето за отговор изтече и диспутът приключи автоматично в моя полза. Сега съм назад с половината сума- 20лв и непотребен продукт, а отношението от сайта ме кара да търся алтернативни такива, особено за по-големи суми.

# 97
И аз напоследък не съм доволна от Алиекспрес. А направих голяма поръчка. Стойността е 40лв и за мен е много. Дано всичко да е наред и да си получа нещата. Ако ли не, то наистина приключвам с тази платформа.

# 98
Аз приключих окончателно с Алито след последната ми поръчка, която не пристигна и чийто диспут ми отказаха. Беше за 20-30 лв.

Ползвам платформата от 15 години и имам стотина поне поръчки, имала съм и казуси, но винаги - справедливо решени.

Не бях поръчвала от година и бях втрещена с каква лекота ми отказаха възстановяването на сумата. Според мен има някаква генерална промяна в политиките им.

# 99
Здравейте. Има ли някой, който да е върнал пратката и да са му възстановили парите? На мен за първи път ми се случи да връщам пратка. Пратих я с БГ пощи и трябва продавача да ми възстанови парите за връщането обаче аз му пиша, но ми изписва, че той не може да получава съобщения от мен. Блокирал ли ме е или докато е диспута за връщане не може да му пиша? Гледам тракинга на 08.02 е пристигнала в регионалната поща и че трябва да си я вземе, но не си я взима. Знам,че сега имаха нова година, но аз имам срок до 19.02 да потвърди,че е пристигнала. Какво ще стане ако изтече това време, а той не потвърди взимането?

П.С. това ще ми е последната поръчка от Алиекспрес, много вече им е лоша политиката и повече са на страната на продавачите и те пък започнаха да си правят каквото искат.

# 100
Здравейте. Има ли някой, който да е върнал пратката и да са му възстановили парите? На мен за първи път ми се случи да връщам пратка. Пратих я с БГ пощи и трябва продавача да ми възстанови парите за връщането обаче аз му пиша, но ми изписва, че той не може да получава съобщения от мен. Блокирал ли ме е или докато е диспута за връщане не може да му пиша? Гледам тракинга на 08.02 е пристигнала в регионалната поща и че трябва да си я вземе, но не си я взима. Знам,че сега имаха нова година, но аз имам срок до 19.02 да потвърди,че е пристигнала. Какво ще стане ако изтече това време, а той не потвърди взимането?

П.С. това ще ми е последната поръчка от Алиекспрес, много вече им е лоша политиката и повече са на страната на продавачите и те пък започнаха да си правят каквото искат.
Пиши им в чата и те ще ти кажат какво става, ако не я вземе.

# 101
На кой чат да пиша? Писах им в хелп центъра, за сега никакъв отговор нямам. Има ли друго?

# 102
На кой чат да пиша? Писах им в хелп центъра, за сега никакъв отговор нямам. Има ли друго?
Там, ама трябва да те свърже с човек.

# 103
  • Бургас
мисля че и бота ще и свърши работа

# 104
Отговорът от чат бота е,че след тези 30 дни автоматично ще ми възстановят парите дори и да не отговори продавача дали е получил стоката. Ако ескалира диспита тогава вече ще се заформи сага. Ще видим утре какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт