Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 048
  • 335
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Отговорът от чат бота е,че след тези 30 дни автоматично ще ми възстановят парите дори и да не отговори продавача дали е получил стоката.
Пратих я с БГ пощи и трябва продавача да ми възстанови парите за връщането обаче аз му пиша, но ми изписва, че той не може да получава съобщения от мен. Блокирал ли ме е или докато е диспута за връщане не може да му пиша? Гледам тракинга на 08.02 е пристигнала в регионалната поща и че трябва да си я вземе, но не си я взима. Знам,че сега имаха нова година, но аз имам срок до 19.02 да потвърди,че е пристигнала. Какво ще стане ако изтече това време, а той не потвърди взимането?
какво не разбра

# 106
  • Бургас
Как да блокирам определен продавач да не ми изпраща оферти.Не съм го последвала,включила съм do not disturb, изключила съм да не ми изпраща оферти и пак получавам.

# 107
Ако се включи "Do not disturb" настройката би трябвало да спрете да получавате съобщения от продавача.
На екранната снимка, която сте споделили само промоционалните съобщения са забранени.

# 108
  • Бургас
Благодаря, ще пробвам.

# 109
Да кажа какво стана с моята сага с връщането. Изтече времето, което беше дадено от Aliexpress и те отсъдиха в моя полза и ми върнаха парите. Пратката все още стои не взета от продавача ама да се оправя. След решението за връщане писах на чат бота и помолих да пиша с някой човек за да се разберем за парите,които платих за връщането. Поискаха снимка на бележката за доставката и сега са ми възстановили тази сума като купон за пазаруване.

# 110
Днес ми канселираха цели 4 поръчки, направени миналата седмица, когато имаше някаква промоционална кампания, заради неустановени проблеми с логистиката, но от съпорта ми казват, че сега ако ги поръчам същите неща, щели да ги изпратят. Е, на различни цени. Аз помолих съпорта просто да удължат времето за изпращане, уж казаха разбира се, няма проблем, и след минута - поръчките ви са канселирани, изпращаме ви рефънд, когато ви дойде по сметката, поръчайте пак. Аз от тези търговци просто няма да поръчам повече и кабърче Simple Smile

# 111
  • Бургас
честа практика, при реално намалена стока, казват че е няма

# 112
Здравейте, и аз ще връщам поръчка към Али поради дефект. Тъй като е телефон и логично е с батерия, ще стане ли с БГ пощи? Продавачът следва да върне разходите.
Понеже телефонът беше с доставка от Германия, си мислех че и връщането пак би било към Германия. Да, ама не. Китайски адрес за връщане ми дадоха.

# 113
Здравейте, и аз ще връщам поръчка към Али поради дефект. Тъй като е телефон и логично е с батерия, ще стане ли с БГ пощи? Продавачът следва да върне разходите.
Понеже телефонът беше с доставка от Германия, си мислех че и връщането пак би било към Германия. Да, ама не. Китайски адрес за връщане ми дадоха.
Не. ExpressOne ще ти вземат 128лв.(до 500г) до Китай(Зона 4). https://expressone.bg/prices-of-international-express-services Със Speedy е малко по-скъпо https://www.speedy.bg/bg/air-express Не знам дали има по-евтино. DHL ще е много по-скъпо.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:57 от ЧревоУгодник

# 114
Много благодаря! Ако пратя с куриер, алиекспрес ще възстановят ли сумата за пращането?

# 115
Писала съм няколко пъти: никога не се връзвайте на думи и обещания на търговец!
Комуникирайте само с Али - пуснете диспут, снимки и видеа. При дефект винаги съм подхождала по този начин, фалове не съм имала - Али защитава моите интереси (не на търговеца), връща ми парите без аз да връщам продукт.

# 116
От самото Али ми предложиха или 80лв и не връщам нищо, или връщам телефона и си получавам цялата сума за телефона.
Не ме устройват 80лв при условие, че телефонът струва 5пъти повече.
Не съм се връзвала на обещания на търговци, но няма как да очаквам да ми върнат цялата сума без да им върна продукта.

# 117
Така да, следвайте стъпките, посочени само от Али.

# 118
  • Бургас
Играх prize land в али за диспенсър за сапун, спечелих го, но ми изписва,че не може да се изпрати до моят адрес. Какви варианти имам? Иначе на снимката ясно се вижда, че доставят. Писах на съпорта,но се правят,че не разбират какво ги питам.

# 119
Много благодаря! Ако пратя с куриер, алиекспрес ще възстановят ли сумата за пращането?
Не се е стигало при мен до връщане. Прати снимка от диспута. Там трябва да пише какво може или не. Виж поста на patenceto_. Едва ли ще искаш купон, а не парите.
Какъв е дефектът на телефона?

Играх prize land в али за диспенсър за сапун, спечелих го, но ми изписва,че не може да се изпрати до моят адрес. Какви варианти имам? Иначе на снимката ясно се вижда, че доставят. Писах на съпорта,но се правят,че не разбират какво ги питам.
Скрит текст:
За друго не се сещам, ама ако нямат офис в твоя град, няма да има смисъл.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1409430
https://www.bg-mamma.com/?topic=1619576

Общи условия

Активация на акаунт