Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 124
  • 335
  •   1
Отговори
# 150
Максималния срок е 90 дни, не е правилно в момента да пускате диспут. Пишете на продавача.

# 151
Здравейте! От доста години не бях пазарувала от алито. Преди 2 месеца направих поръчка и все още я няма. Не мога да разбера как се пуска диспут когато изтича времето за получаване й. Такава обция липсва. Моля за помощ! Благодаря!
Диспут се отваря от тук https://bg-mam.ma/p/1712615/49101151

Виж какво показва проследяващият номер. С какъв номер е?

# 152
Моят случай е по-различен и не знам диспут ли трябва да заявя или да си пиша с Миа- Ния, или нещо друго. Очаквам да ме посъветвате. Поръчах си прежда с пакетна цена за 6 бр. кълбета. Вчера пристигна. Вместо 6 са сложили 5 бр. в найлонова торбичка. Искам да си получа 6-тото кълбо, не искам да ми връщат пари. Не знам бутонът Returns/Refunds ли да ползвам, като не искам връщане. От януари съм се регистрирала в АлиЕкспрес и не съм наясно. Благодаря!

# 153
  • Бургас
ако нямаш клип на отварянето на плика - забрави за диспута

# 154
Попринцип решението за тази сигутация е да пишете на продавача. Но има проблем за който би трябвало да се сещате и сама. По-скъпо е някой да ви прати едно кълбо отколкото да ви върне 1/6 от парите. Аз щях да ви откажа ако бях продавач. А за клипа и диспута, аз съм отварял диспути за липсваща стока и без клипове и са ми ги одобрявали така че от себе си виждам че е възможно, всъщност аз нямам нито един отказан диспут, но първо че не злоупотребявам с функцията и врото поръчвам много стока.

# 155
Уникалните индивиди от експресуан са ми загубили пратката... трябваше да е тук преди повече от 20 дни. Последно е била в централният им офис, няма повече ъпдейти в проследяването.
Писах им имейл, отговориха нещо в смисъл че пратката е "нелокализирана " и извършват "проверка" и да чакам становище... 1 седмица вече, ни вест, ни кост.
От Алито естествено не искат да ми възстановят сумата защото продавача е коректен и е пратил всичко, просто експресуан са го загубили.
И поради практиката им на всяка пратка да пишат неуспешна доставка, са си измили ръцете пред китайците.
Май горя със сумата, а?
Има ли шанс за някаква рекламация от експресуан, или просто да забравя за пазаруване от Али вече (най-тъпото е че пратката не беше с безплатен шипинг, имам 3 поръчки от този търговец в последните години и всичко идваше до врата с Еконт... )

# 156
Уникалните индивиди от експресуан са ми загубили пратката... трябваше да е тук преди повече от 20 дни. Последно е била в централният им офис, няма повече ъпдейти в проследяването.
Писах им имейл, отговориха нещо в смисъл че пратката е "нелокализирана " и извършват "проверка" и да чакам становище... 1 седмица вече, ни вест, ни кост.
От Алито естествено не искат да ми възстановят сумата защото продавача е коректен и е пратил всичко, просто експресуан са го загубили.
И поради практиката им на всяка пратка да пишат неуспешна доставка, са си измили ръцете пред китайците.
Май горя със сумата, а?
Има ли шанс за някаква рекламация от експресуан, или просто да забравя за пазаруване от Али вече (най-тъпото е че пратката не беше с безплатен шипинг, имам 3 поръчки от този търговец в последните години и всичко идваше до врата с Еконт... )
Имаш защита от 90 дни. След това можеш спокойно да отвориш диспут. През това време може пък и да се появи.

# 157
Има ли шанс диспута да бъде одобрен щом в тракинга на експрес уан пише че пратката е в централния им офис и доставката е маркирана като неуспешна още тогава (не са я пренасочвали към друг офис, и преди са идвали неща с тях които да си търся из изи пей локации, но тогава го пише и в тракинга, и смс пращат...)

# 158
Има ли шанс диспута да бъде одобрен щом в тракинга на експрес уан пише че пратката е в централния им офис и доставката е маркирана като неуспешна още тогава (не са я пренасочвали към друг офис, и преди са идвали неща с тях които да си търся из изи пей локации, но тогава го пише и в тракинга, и смс пращат...)
Ще си получиш парите. Важното е да не пише Delivered.

# 159
Е на мен не са ми одобрявали диспут с такава загубена пратка. Пишеше - получена в локалната ви пощенска станция. Пратиха ме да я търся и не ми уважиха диспута.

# 160
Е на мен не са ми одобрявали диспут с такава загубена пратка. Пишеше - получена в локалната ви пощенска станция. Пратиха ме да я търся и не ми уважиха диспута.
Да, така правят. Не уважават диспут при който на тракинга пише че пратката е достигнала до локалния офис на куриера. И на мен така не ми уважиха диспут на пратка изпратена чрез унгарските пощи. Номера беше непроследим след като пратката влезе в България и от Български пощи ми казаха че за непроследими номера не могат да кажат къде са, обаче на тракинга в Алито си пише - "Пратката е доставена до локалния офис" въпреки пак казвам, че пратката беше с непроследим номер. И от Алито ми казват - ето, в тракинга пише че пратката е във вашия локален офис на пощите, вървете да си я търсите там. От Български пощи ми казват че пратката е с непроследим номер и не могат да ми кажат къде е. И накрая пих една студена вода.

# 161
  • Бургас
обаче не се научихте да ползвате и вие китайските номера - а те ви ги играят и то успешно
с лекота може да фалшифицарете меил от експрес оне и от който си пожелаете
-----------------------------------------------------------
няма да е лошо да се поинтересувате от някои неща https://chatgpt.com/
------------------------------------------------------------------
и печат си имате ако ви се наложе https://www.facebook.com/photo/?fbid=2360224717539300&set=pcb.2360225547539217

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 20:10 от musicdoubl3

# 162
Защо толкова сложно. Лесен и изпитан начин: В диспута пишете ваше задължение е да доставите пратката до получателя не до пощата. Предоставете подпис като доказателство, че съм получил пратката и толкова.

# 163
Да но като express one са отбелязали неуспешна доставка (все едно не си е вкъщи човек) вече не се брои.
Не ми приеха диспута от Али, а експресоне казаха че имат по закон 90 дни да ми търсят пратката и да решат вече дали ще одобрят рекламация (а дали и за колко пари би била...) Това което държавата, пощите и всички нови такси и VAT не успяха да направят, експресуан успяха. Край с пазаруването от Алиекспрес.
Като гледам, и тему-то май започнаха да пращат с тях понякога, та... сложно става.

# 164
  • Бургас
Защо толкова сложно. Лесен и изпитан начин: В диспута пишете ваше задължение е да доставите пратката до получателя не до пощата. Предоставете подпис като доказателство, че съм получил пратката и толкова.
първоначално ти решава диспута бот, той не чете снимки, пример ева, решава спора по рейтинг, колко си спорил, рейтинг и подобни
има ли възможност за документи качваш, адмиините дори не се занимават с четенето им, просто го приемат в твоя тежест
----------------------------------------------------------------------------------------------------
когато една пратка е през холандия тя отива в бг пощи или експрес1 - разликата че бг пощи взимат такса, защото декларацията е попълва човек. А при другите е еуродис (пощенски робот) и такса няма
Който иска може да провери ако има през холандия и дошъл номера с експрес1, да провери номера в еуродис и ще видите че ще излезе холандския номер, въпреки че тракинг сайтовете не го показват
------------------------------------------------------------------------------------------------------
принципно това става с специални стоки на чоис, защото чойс си е робот - и си говорят с другия робот на еднакъв език

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 20:19 от musicdoubl3

Общи условия

Активация на акаунт