Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 118
  • 335
  •   2
Отговори
# 180
Ядосва ме, че искат минимална сума от 18 лв, за да е безплатна доставката. Ако са го направили с цел да увеличат продажбите си, то не са познали. При мен не работи. Някой път даже се отказвам да поръчвам защото не ми се плаща такса път.
Направили са го за наше удобство, но не е задължително от такива продавачи да купуваш. Преди евтините неща бяха с частично проследяване и се бавеха 1-2 месеца, че и повече. Редовна се случваше. Сега поръчваш продукти маркирани Choice за общо $10(може от различни продавачи) и ти ги доставят с пълно проследяване по Speedy или ExpressOne за 2 седмици.

# 181
Здравейте, според вас този продукт оригинален ли е? В заглавието и в в описанието няколко пъти пише original и страна на произход - USA. Ясно е, че цената е ниска, но все пак, как мислите?

Разликата в цената е твърде голяма, за да може да приемем, че продуктът е оригинален. В допълнение ще платиш и 3лв. на БГ Пощи.

Пратката дойде днес, нищо не съм плащала на БГ пощи, дойде с Express One. Опаковката изглежда 1:1 с оригиналната, сравнявах със сайта. Пише Made in USA. Още не съм пробвала, каквото такова.

# 182
За мен е глупаво да се купуват подобни неща за здраве и красота много по-евтино от алиескпрес. Опаковки и надписи се фалшифицират много лесно. А за да докажеш че такъв продук е оригинален ти трябва доктурантура по фармация и оборудване за половин милион. Но пък какво разбирам аз, в най-лошия случай вместо да оздрави косата, да опада косата, мисля че си струва спестените 50 лева.

# 183
Извинявам се ако някъде по назад е коментирано, но аз като новак в поръчките имам следния казус и бих искала да се консултирам и с пишещите тук.

Поръчах една дреболийка на обща стойност около 3 лв, от доста време нямаше ъпдейт на тракинга, минаха 3 месеца и така и не пристигна. Отворих диспут, продавачът не беше съгласен, но Алиекспрес отсъди в моя полза и ми възстанови парите.
В последствие обаче тракинга се ъпдейтна и има вероятност пратката все пак да пристигне и продавачът ми пише в чата, като я получа да му кажа и да направя плащане към тях.

Вие как постъпвате в такъв случай?
Въпросният пакет може и след половин година да пристигне, но не е ли обещание от търговеца и Алиекспрес стоката да пристигне до 90 дни, тоест ако не се спази този срок проблемът си е техен?
В случая не ми е конкретно за тези 3лв, но това би могло да се случи с пратки на всякаква стойност.

# 184
Случва се да има забавяне, аз бих върнала парите на продавача. Все пак е изпратил пратката, не е виновен той, че има забавяне в пощите.

# 185
Поръчах една дреболийка на обща стойност около 3 лв, от доста време нямаше ъпдейт на тракинга, минаха 3 месеца и така и не пристигна. Отворих диспут, продавачът не беше съгласен, но Алиекспрес отсъди в моя полза и ми възстанови парите.
В последствие обаче тракинга се ъпдейтна и има вероятност пратката все пак да пристигне и продавачът ми пише в чата, като я получа да му кажа и да направя плащане към тях.

За всичките години пазаруване в AliExpress, нито един продавач не е искал да му връщам парите, а и никога не бих. Писали са ми обаче да им оставя положителен отзив. Преди защитата беше 60 дни. Имам през годините и 2-3 пратки пристигнали след половин година.

# 186
Извинявам се ако някъде по назад е коментирано, но аз като новак в поръчките имам следния казус и бих искала да се консултирам и с пишещите тук.

Въпросният пакет може и след половин година да пристигне, но не е ли обещание от търговеца и Алиекспрес стоката да пристигне до 90 дни, тоест ако не се спази този срок проблемът си е техен?
В случая не ми е конкретно за тези 3лв, но това би могло да се случи с пратки на всякаква стойност.

В случая търсите морален съвет понеже според правилата отговора е ясен. Отговорите на моралните въпроси са според човека който питаш, както се казва ако не ти хареса първия, отиди при следващия човек и пробвай пак. Аз съм имал много пратки които са закъснявали над 90 дни, практиката ми е да отварям диспут на ден в диапазона 91-100 и естествено алиекспрес ми връща парите. Сещам се само за един или два пъти в които продавач ми писа да му платя ако все пак получа стоката и се съобразих и двата пъти с молбите. Но всичко зависи в какво настроение съм бил, по същия начин другия път може да откажа, или пък ако ми е била тази стока важна да пристигне навреме, а тя е закъсняла също няма да платя.

# 187
Благодаря на всички ви за мненията.
atom3 Да, така е, искам просто както се казва "да си сверя часовника". Ясно ми е, че по принцип нищо няма да дължа дори и да пристигне някога, но разбира се би ми било съвестно и се информирам каква е да го наречем "общата практика". Simple Smile
Просто се чудя водят ли се гарантирани макс 90дни за доставка, понеже аз търпеливо си чакам и съм преценила, че до 3 месеца ми е окей. Сега, ако пишеше в сайта, че стоките ще пристигнат незнайно кога, едва ли бих поръчала от тях. Щом поръчвам значи нещото ми трябва и ако не го получа в някакво обещано време, което аз от своя страна съм приела, то съответно ще си купя отдругаде и цяла година няма да го чакам, за да впоследствие да платя и второ, по-скоро бих считала "сделката" за приключена.

Ето примерно имам и обратния казус с неполучена стока, за която онзи ден не ми уважиха диспута. Още от началото на януари пише arrived in local facility и оттогава нищо. Само дето "local facility" за някои от пратките значеше "local" в транзитната държава... Та пих една студена вода. Simple Smile

# 188
  • Бургас
аз понякога отварям диспут на непроследими, въпреки че са дошли, те незнаят дали е получена пратката
--------------------------------------------------------------------------------------
но преди това водя някаква кореспонденция с продавача, за да спазя правилата на сайта

# 189
Много рядко пратки се бавят 3+ месеца, по мои наблюдения са около 3 на 100. Типа стока оказва влияние също. Иначе времето за доставка от моя опит в момента средно е под 20 дни, може би 15 но от доста време не съм го смятал. Преди време беше 35 дни така че подобрението е значително.

А на коментара за отваряне на диспути при получена стока искам да кажа че това е измама и се надявам скоро време да му флагнат профила като такъв. Аз освен че съм купувач съм и продавач, и имам за щастие малък опит с такива измамници, знам какво е. Те разрушават средата за всички, понеже отсрещната страна в един момент ще бъде принудена да вземе ответни мерки които засягат и добросъвестните хора.

# 190
  • Бургас
oт около 8 години е рега Mask Smiling Imp

# 191
Здравейте, получих пратка от Алиекспрес, доставена от Експрес уан до офис. Беше поръчан смарт часовник, който липсва, скъсана е кутията и е откраднат. Теглото при тях се води 160 гр, при мен са пристигнали 104 гр, пликът беше незабележимо отварян и залепен с тиксо от едната страна, аз го отворих отгоре и снимах още в магазинчето, където носят пратките, жената ми беше свидетел. Какво да очаквам от тях? Звънях им, говорих с тях, писах имейли навсякъде, писах и на продавача, пуснах диспут в Револют и прикачих доказателства. Нещо друго мога ли да направя, за да забързам процеса?

# 192
Скрит текст:
Много рядко пратки се бавят 3+ месеца, по мои наблюдения са около 3 на 100. Типа стока оказва влияние също. Иначе времето за доставка от моя опит в момента средно е под 20 дни, може би 15 но от доста време не съм го смятал. Преди време беше 35 дни така че подобрението е значително.
А на коментара за отваряне на диспути при получена стока искам да кажа че това е измама и се надявам скоро време да му флагнат профила като такъв. Аз освен че съм купувач съм и продавач, и имам за щастие малък опит с такива измамници, знам какво е. Те разрушават средата за всички, понеже отсрещната страна в един момент ще бъде принудена да вземе ответни мерки които засягат и добросъвестните хора.
Тук сте изместили малко тълкуването. Вие говорите за умишлено отваряне на диспут при непроследима получена стока. Другите казват, че когато стоката не е пристигнала в 90те дена али смята стоката за не-получена и връща парите.
Ответните мерки са ясни - искане към пощата или куриера да покаже подписа на получателя и да възстанови сумата на продавача щом не може да докаже предаването на получателя.
Определено никой не иска да се занимава с такива проблеми и за това не използваме типове доставки като на снимкатата
Скрит текст:
а само такива гарантиращи минимум проблеми.

# 193
Здравейте, получих пратка от Алиекспрес, доставена от Експрес уан до офис. Беше поръчан смарт часовник, който липсва, скъсана е кутията и е откраднат. Теглото при тях се води 160 гр, при мен са пристигнали 104 гр, пликът беше незабележимо отварян и залепен с тиксо от едната страна, аз го отворих отгоре и снимах още в магазинчето, където носят пратките, жената ми беше свидетел. Какво да очаквам от тях? Звънях им, говорих с тях, писах имейли навсякъде, писах и на продавача, пуснах диспут в Револют и прикачих доказателства. Нещо друго мога ли да направя, за да забързам процеса?

Нищо от това което сте направили не доказва кражбата. Само един е начина да се докаже, трябва доставчика да ви подпечата документ в който описва кражбата, но той няма да го направи защото ще каже че не знае какво е имало в пакета като за начало. Дори и да го направи Алиескпрес пак може да каже да си търсите парите от доставчика или пък може и да не го каже и да ви ги върне. Всъщност може и сега да ви ги върне зависи в какво настроение са и каква е вашата история с тях. Вие и в Револют сте пуснали жалба, интересно ми е ако Алиекспрес откаже но Револют се съгласи дали ще има последствия за профила ви в Алиекспрес. Дайте моля обратна връзка като приключи случая.

# 194
  • Бургас
интересно, някой има ли документ с печат от експресоне
да си напишем документа и да го подпечатаме с техния печат
от АП ще вземем документ с печат, но там как се казва фирмата
ей от тук се намират печатите на фирмите, не явно там не се казват Express One
https://portal.registryagency.bg/CR/Reports/VerificationPersonOrg
излезе някакво експрес, но едва ли е това
https://portal.registryagency.bg/CR/DocumentAccess/MTA2NTkxNzE0J … SXsbmdCiy3A8MBxYA

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 00:23 от musicdoubl3

Общи условия

Активация на акаунт