Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 823
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Gree като за не-много-висок клас са си идеални.
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-gree-gwh12aacxb-k6dna2a-i-g … l?search=infinity
Повечето имат 5г гаранция освен това.

Е как климатик за 1300 лева, тука повечето под 5000 - 8000 за климатик не купуват, баните мин 15 000 лева Grinning

# 361
  • София
Не, климатиците, които аз съм купила гравитират към 1000-1200 лв. Мидея, май бяха, 12-ка.

# 362
  • Варна
Ми как..така.
Там предлагахте диван за 200. Сега климатик за 2000.
Така. За да се върже на идеята.
А тя тогава бе да е евтино и че може.
А сега сякаш е да надуем на макс цените...
Това видях. Това пиша.

Може и евтино. Може и скъпо. Това казвам.

Естествено че ще предлагаме варианти, които да се вържат на идеята на питащия. Двете жилища са със съвсем различни идеи и съответно предлагаме различни опции. Това не е двоен стандарт. В оня апартамент се коментираше дообзавеждане с минимални средства.

Сега се пита за средна цена за всичко. Вси-чко. 2000 лв е нормална цена за климатик, не е нещо свръх луксозно.

Sweet, за втори път ти правя забележка ако обичаш да не изопачаваш нещата! Бани за минимум 15к лева никой никъде не е писал. Това, че някой е писал, че неговата баня е излязла толкова, не означава, че не е възможно на друг банята му да излезе по-малко, особено ако няма да кърти и да прави още 100 неща, които няма да ти изброявам повече.  Сън не те хваща колко струва банята ми…

# 363
Didi168 защо всеки път си мислиш, че визирам теб, това няма нищо общо с теб, имаше доста хора, които обясняваха, че 8000 лева само за труд е нормална цена и бани по 15 000 лева са нещо нормално.

НО ако по някакъв начин съм те засегнал, ти се извинявам пред целия форум Flowers Rose  Simple Smile

# 364
Сега, в разговора за онова за 2000лв обзавеждане много моля, но аз не съм предлагала нищо! Защото си знам, че не съм по бюджетните изпълнения с клизма. За мен лично няма никакъв двоен стандарт и дори понякога като чета тук разни дребнавости ми става зле..
Климатик трябва да е мощен и безшумен, иначе само си замазваме очите едни други с хората и няма смисъл от вложението за посредствен. Ако слагам нещо- предпочитам да е качествено. За почистване, то аз самата чак толкова често не го правя, така че не очаквам "студентка от прованса" (все едно софийските ще са научени на това) да го чисти всяка седмица.
Истината е че и в бюджетния сегмент също има нива, Виденовата кухня не бих я сложила никога.

CAtherine13, тоя майстор трябва да е някой полу-светец, че да работи на такива пари, или е слагал плочка само на пода..

# 365
  • Варна
Didi168 защо всеки път си мислиш, че визирам теб, това няма нищо общо с теб, имаше доста хора, които обясняваха, че 8000 лева само за труд е нормална цена и бани по 15 000 лева са нещо нормално.

НО ако по някакъв начин съм те засегнал, ти се извинявам пред целия форум Flowers Rose  Simple Smile

Защото първия път писа, че “във варненската тема пишат…” където само аз коментирах такава цена и беше ясно, че визираш мен. Но няма значение дали си имала предвид мен или друг. Никой не е писал, че 15000 лева е минимална цена за баня или че 5000 лева е минимална цена за климатик. 🙂

# 366
В момента в "Лидл" има смесители, вчера взехме един за около 50 лв. за кухнята, доволна съм. Имаше доста бройки.

# 367
Качвам снимка на банята за 1800лв труд, защото няколко човека повдигнаха цената ѝ в темата, а още няколко ми писаха на лс. Моля ви не ме цитирайте, утре ще махна снимката.
Уточнявам - банята е 3 квадрата и половина. Едната стена е с гипсокартон, защото строителите не бяха вкопали хубаво едната тръба и стърчеше. Цената включва труд по плочките, фугиране, гипсокартон и таван(гипсокартон). Плочките си ги бяхме купили за 720лв от Практикер или Бриколаж. Ние ги качвахме. Мебелите са отделно и си ги монтирахме ние. Пазя цена за всичко, така че ако някой по-детайлно иска - мога да пусна.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 08:07 от Catherine13

# 368
И банята в моето жилище излезе към 12 хил. лв., преди 2 години. Фирма беше наета. Това без ВиК-то, за това друга фирма викахме. Плочките бяха по около 50 лв. на квадрат. Моноблок римлес, средна цена, шкаф с мивка (излезе повече, отколкото ми се искаше, но не исках "мида" с шкафче с врати, а по-модерна форма с шкафче с чекмеджета, затова и цената беше много за размера). Горен шкаф с огледало - евтин на Викард от Практикер. Душ-система Хансгрое, от амазон-а, излезе около 300 лв. по-евтино от български магазин. Батерия за мивката Идеал Стандарт - към 120 лв. Трудът е най-скъпото в банята, не материалите.

# 369
За климатици има много бюджетни марки вече на пазара. Аз бих препоръчала TCL. Сложихме такива в едното ни жилище под наем, наемателят е много доволен. Китайски  бранд за домакинска техника на Xiaomi. Като съотношение цена- качество са оптимални.
Жилището в Ст.град може да стане едно малко бижу. Аз бих обърнала внимание малко повече на кухненския ъгъл. Много добре са препоръчали Ирим. Може да направите шкафове на ъгъл както е показано на схемата и да вкарате и малка пералня + барплот, който да се използва за хранене и работно място. Направо ще заспи.

# 370
А според вас апартамент без асансьор на 6 етаж, но на много хубава локация в центъра трудно ли ще се отдава, и на подпазарен наем? Липсата на пералня може да се коригира, но асансьор не Simple Smile Аз го отчитам като огромен минус липсата на асансьор, но е отразена в продажната цена.  До няколко месеца ще купя апартамент, след като изплатя един друг кредит. Понеже няма да е много скъп, и пак ще е с ипотечен кредит, може би е по-добре нещо класическо, за да е оборотно. Насочила съм се към Студентски град основно, но и Кръстова вада, Витоша.

# 371
  • София
На подпазарен наем хич няма да е трудно според мен. Има достатъчно активни млади хора, включително и такива, които не ползват асансьор, а имат. Топ локацията и цената компенсират този минус многократно.
И аз бих наел без да се замислям, че и с младост останала в миналото.

# 372
Бе 6 етаж си е доста високо. Но вътре ако е направен топ, ще се отдаде със сигурност, и ако наемът е привлекателен. В центъра малко жилища имат асансьор, но пък доста от тях са на по-ниски етажи и при равни други условия биха били пренпочетени пред този на 6-ти. При все, няма да остане ненает според мен, може само да отнеме повече време.

# 373
На подпазарен наем хич няма да е трудно според мен. Има достатъчно активни млади хора, включително и такива, които не ползват асансьор, а имат. Топ локацията и цената компенсират този минус многократно.
И аз бих наел без да се замислям, че и с младост останала в миналото.
Колко под пазарната цена би те устройвало? 10%, 20%?
Примерно един двустаен пазарно да е 1300лв, без асансьор колко? 1150?

И как би се съотнесло спрямо локация и състояние на обзавеждането?

Примерно център без асансьор бие с асансьор в Дианабад?

Чудя се и покупната цена колко трябва да е по-ниска, че да избие по-ниския наем, и евентуално повечко ремонти, ако се налагат.

Аз едва ли ще се хвана да наемам апартамент без асансьор, а съм активен.
Ако се връщаш от фитнес и не можеш да си вдигнеш краката, как ще блъскаш 6 етажа?

# 374
Имахме такъв имот, на страхотно място и търсенето беше голямо. Не сме оставали без наемател и цената не е била под пазарната, дори въобще.
Трудно го продадохме, защото имаше доста минуси, от които асансьора беше най- малкия.
А според вас апартамент без асансьор на 6 етаж, но на много хубава локация в центъра трудно ли ще се отдава, и на подпазарен наем? Липсата на пералня може да се коригира, но асансьор не Simple Smile Аз го отчитам като огромен минус липсата на асансьор, но е отразена в продажната цена.  До няколко месеца ще купя апартамент, след като изплатя един друг кредит. Понеже няма да е много скъп, и пак ще е с ипотечен кредит, може би е по-добре нещо класическо, за да е оборотно. Насочила съм се към Студентски град основно, но и Кръстова вада, Витоша.

Общи условия

Активация на акаунт