Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 752
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Предполагам, моите са повече и съм ползвал само цигани.
Включително в София, цели камиони плочки, цели камиони с плоскости за мебели, цели камиони фурни, хладилници.
Сега ще мерим на кой са по-бели носачите? Simple Smile

Фирма с бели носачи ползвах само за лични нужди.
Един път ползвах като пренасях палетиран, багажа ми от митницата, като се нанасях в София, ама там с електрокар го натовариха, после с палетна количка го разтовариха.
И за сестра ми същата операция.

# 466
  • Варна
Аз нищо не искам да меря, но ти започна да де оплакваш колко много са ти стрували мургавите и как са те заплашвали, че ще ти оставят дивана на улицата. Такова чудо с работници към мебелна фирма няма как да стане.  🙂🙂🙂🙂

# 467
За един случай в град, в който не живея, при обзаведен вече апартамент, на който трябва да се смени 1 нещо и изведнъж реши да ми даваш насока за живота по принцип.
Хубаво, ама не уцели.
Така или иначе, излезе ми тогава 400лв за 2та дивана и 400лв за циганите. Нов диван от тоя тип би струвал 2-3к лв минимум. Без изхвърлянето на стария.

# 468
  • Варна
Да вземеш да се поуспокоиш малко самия ти май.

Малко е неудобно това с непрекъснатото дописване на коментари след публикуването. Размива се диалогът. Втора употреба мебели е съвсем друга бира, но тази подробност я споменаваш чак след няколко поста, опити за заяждане, тонове, наклони и други щуротии.

Обзавеждай, отдавай, продавай както искаш. Тук сме за да си помагаме, а не да си съскаме. Споделяме идеи, не си мерим нищо. На който каквото му е полезно, си го “открадва”. Нищо не е лично и не скачаме срещу всяко мнение, което е различно от нашето.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:33 от Didi168

# 469
Този месец ползвах бели хамали - 2ма човека за 2 часа 160 лв. Това в минимална ангажираност, при мен свършиха за 30-40 мин. Записах си ги в белия списък.
Може би защото ми се падна един от мениджърите, супер обслужване.

# 470
Аз още в началото го разбрах че става дума за местене на мебели от едно място на друго, а не за нова покупка от магазин/сайт.

Хлъзгави са братята..да.
Но има и свестни..аз имам един такъв много надежден..бизнес партньор му викам Grinning

Има е бели..но ми искаха тройно за една работа. Която другият ми бизнес партньор /хлъзгав един, не оня свестният/ свърши срещу 20 лева и две гуми с джанти..които не бяха мои.

# 471
В София не биха се съгласили доставчиците да качват. Вероятно има разлика между Бургас/Варна и София. Тук дори за някакви пари пак не се съгласяват да качат 10-ина стъпала до асансьор.
1 път се примолих по телефона да качат нещо голямо тип матрак (еднолицев, със скара) или подобно тези 10 стъпала до площадката с асансьора и след това с асансьора, само да го извадят от него, натам можехме и сами с дърпане и бутане (аз не бях в къщи). И се съгласиха, за да не се наложи да викат Бърза помощ. За други неща съм викала хамалска фирма, голяма логистика е да нацелиш часа на доставка с идването на хамалите плюс-минус 10-ина минути. Хамалска фирма с младежи, не са от малцинството.

Лятото един циганин, но "местен" за квартала, ми изкара от жилище на партер (7-8 стълби и 15-ина метра до тротоара) стара неработеща пералня с горно зареждане. Изглежда малка, но си тежи към 50-60 кила. Колкото тежеше и циганинът. Спомням си как я друскаше по стълбите надолу, отказа помощ от мен, само да пазя от прекатурване. Обиди се един вид, че няма да се справи, мъжко его, вероятно. Не съм плащала, взе я за рециклиране. Laughing Мотае се всеки ден из квартала, предлага дребни услуги - изнасяне на боклуци, косене, рязане на ниски клони, помитане на двор и подобни, срещу някаква сума по договаряне. Явно е познат из квартала и го ползват. Но е изключение. В София и циганите не се хващат на работа, ако не е добре платена. В повечето случаи се назлъндисват на съвсем прилични дрехи, оставени на боклука, знам дори за случай с маркови изключително запазени дамски обувки, просто изхвърлени, защото не се носят, купили са си хората други, нови. Не се навиват и на изнасяне на боклуци и почистване на мазета и тавани срещу това да предадат ценното на вторични суровини. "Стандартът на живот" и на малцинствата в София явно е по висок, кеш искат.

# 472
  • Варна
За плочки и санитария ползвах оторизирана хамалска фирма на име “От врата до врата”. Има ги и във Варна, и в София. Много бях доволна. Даже струваха по-малко отколкото платих на цигани за строителния отпадък от ремонта на банята.

# 473
При мен няма такива фирми.

# 474
Като тръгнахте да уточнявате, 160те лева са само за качване на санитария и плочки, доставени на палета във входа с асансьор и внасяне в апартамента. Ако трябваше да ги взимат от някъде и да се ползва техен транспорт, вероятно минималната сума ще е по две, а може би и повече. Затова се чудя как им излиза сметката на хората да си купуват мебели втора употреба - първо цената им в БГ е доста висока, второ транспорта - скъп. Разбира се, ако си имаш бус и няколко здрави мъжаги под ръка, съвсем друго е. Но за мен лично удобството на Виденов с доставка + качване и монтаж е незаменимо. Жалко, че другите масови марки дори от по-висок клас не предлагат толкова добри съпътстващи услуги.

# 475
Айко също имат опция за качване и монтаж

# 476
  • Бургас
И ИКЕА, и "Айко", и "Мьомакс" имат и качване, и сглобяване. Скоро ги ползвахме за един офис.
Аз проблем с отдаването в Бургас нямам. Вярно не са по 120 кв.м, но се наемат бързо. Единият е в "Славейков", другият в "Лазур". Нямам паркоместа. Щом не се търсят тристайни, по-добре да го пусна на цена на двустаен, ама да не е празен.
Знам коя сграда визираш и недоумявам защо нямаш наематели. Мога да дам контакт на моята брокерка.

# 477
Аз наематели в момента имам, въпросът тръгна от това, че в София нямам нито ден празен, в Бургас се намират празни дни, че и месеци.
Цена за двустаен не ме устройва, това означава 500лв, а след това мебелите са като за 2 двустайни. Всичко е по 2. Даже биха могли да се разделят на по 2 двустайни, но си е играчка и преправяне с къртене.
Лазур и Славейков са супер търсени райони.
Редовно виждам обяви, търсят за наемане конкретно за тия 2 квартала. Отделно 2ст е много по-лесно.
Няма как да ги сменя за друг квартал, това е и точка.
Супер трудно се дава, 120квм апартамент в кв Възраждане Бургас, ако му търсиш правилните пари. Ако щете вярвайте, пиша както е, за да си помагаме. Simple Smile
В Ст Град ви казвам, че е точно обратното. Какво да направя сега. Това е пол'жението.

# 478
  • Варна
Камко също.

Между другото днес имахме събрание на входа и се запознах със собственика на апартамента срещу нас. Нали скоро коментирахме наеми на високи етажи без асансьор. Човекът сподели, че го отдава от 20 години и никога не е имал липса на кандидати, нито е отбивал от цената специално за това. Просто е изключвал от таргета семейства с малки деца и възрастни хора. Сегашните му наематели били тук от 7 години и никога не им е вдигал наема… В резултат на това хората живеят на пъпа на Варна срещу 500 лева месечно. Направо се облещих като чух. По толкова вървят гарсониерите във Владиславово. На пролет обаче възнамерява да им прекрати договора, да прави основен ремонт и да започне да взима адекватен наем.

# 479
Доставка с качване до врата на ИКЕА над 20 кг почва от 110-280 лв за Зона 1, това се сравнява с безплатната доставка на Виденов до вход и символична цена за качване. Ми няма място за сравнение.
 Че аз за качване на цяла кухня от тях платих по спомен 150 лв.
Да не говорим, че кол центъра като звъннеш още и знаят какво си поръчал и са в час. Говоря само за съпътстващи услуги, не за самото качество на мебелите. Отклонихме се, но на мен основният ми мотив да обзавеждам от Виденов за под наем е точно обслужването. Монтират си те, правят си рекламации, идват пак и така.
Не знам писала ли съм тук, но за един прост скрин от ИКЕА потърсих монтажник в ОЛХ и ми поискаха 200 лв да го сглобят. Потърсих там, понеже в ИКЕА попълваш някакви декларации, предплащаш и тн, а в ОЛХ човекът беше от съседния квартал. Та в крайна сметка се наложи да попълня бумащината, защото от ИКЕА директно беше едва 75 лв. сглобяването на шкафа.

Общи условия

Активация на акаунт