Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 734
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Бях писала скоро за едностайния в студентски с бюджет 15 хиляди. Точно днес поръчахме от Практикер кухня на Ирим. Всичко - шкафове, плот и гръб излезе около 1400лв. Засега чудесно се вписваме в бюджета на дамата чиито апартамент правим.

Нашите апартаменти сме правили с кухни от Бриколаж и Ирим. Ирим са по-хубави.

# 631
Това е за под наем. Аз например съм купувал от еником и айко (май споменах). Те работят с производители от чужбина. Има и немски. Доволен съм, но дерат кожи. Трябва да се дебне промоция. Като цяло не съм запознат с читав производител на кухни среден към висок клас на добри цени, с който мога да работя директно (да прескоча reseller'a). Ако някой знае такива, да сподели.
Иначе какво да им гледаш на качеството? Ако може МДФ с хубави механизми и покритие е най-добре, но това е цифра. Варианта с ПДЧ корпус и МДФ вратички с хубаво покритие и среден към висок клас механизми е най-приемлив. Всякакви други екстри и нетрадиционни неща са си допълнителен разход. Например скрито осветление преспокойно може и сам да си монтира човек, вместо да плаща цифра.

# 632
Бях писала скоро за едностайния в студентски с бюджет 15 хиляди. Точно днес поръчахме от Практикер кухня на Ирим. Всичко - шкафове, плот и гръб излезе около 1400лв. Засега чудесно се вписваме в бюджета на дамата чиито апартамент правим.

Нашите апартаменти сме правили с кухни от Бриколаж и Ирим. Ирим са по-хубави.
Кухнята права ли е или ъглова?
Трябва да правя малка ъглова, като разстоянието е 210 и 180 съответно от двете страни до ъгъла. И хладилника на страната от 180 до 240 см.
Освен да отида до Практикер да ми сметнат с модули на Ирим.
.

# 633
Силно казано е ъглова.
 220 е едната стена, има колона на ъгъла и втората стена е само с фурната, защото пестим пространство в стаята.

# 634
Виденов не са ми мръднали, вече 8-9г.
Нямам изкъртени панти, нито 1. Имам много бройки.

Нямам илюзии, че са нещо велико, но тия легенди, че се разпадали, просто не знам откъде им хрумва на хората.

Механизмите, ако е за стандартни панти, вече супер евтини кухни се правят с меко затваряне, отделно роси-то или балкан юг имат за левче супер панти.
Ако искаш 2ни вратички да се отварят нагоре, дето преди 6г купувах блум за по 200лв бройката, ама колко правят такива кухни за наематели? Аз имам горни шкафчета 100х100, и се отварят нагоре със сгъване. Не съм виждал такива кухни за наематели. А ако ще е единична отваряема плоскост, и газови амортисьори за 10лв стават. Ако не, 20ина лв бяха следващия клас, вече с рамена.
Най-големите пари в механизми се наливат в гъдели, като разни сложни отваряеми ъглови пространства, на ротационни дискове, големи чекмеджета на релси и тн. Никои от тях не съм виждал по апартаменти за под наем. А и в къщи не съм слагал.

Има и по-хубави ПДЧта от Виденов, ама всичките средни производители на кухни ползват точно същото качество.
Ако купуваш с поръчка кроношпан или не знам какво, може и с 1 идея да е по-яко. Ама това е само с поръчка или фирма с поръчка. Ирим и подобните не вярвам да имат такива ПДЧта.

Гого, давай, намери фирма, дето хем с поръчка по размер, хем и ще ми докара цена като конфекцията. Що ли си мисля, че ще е х3.
И ако ще идват да правят по размер, ще ги карам и до тавана и от стена до стена. А това ще оскъпи още х2. И още не сме започнали да искаме сложно отваряне, повече чекмеджета, механизми и тн.

Бтв, днес разбрах, една избягала наемателка. Депозитът ще покрие сметките, 9 дена неплатени и може би липсващи пердета, но чистенето ще е брутално. Пълна кочина.
Поне няма някакви други проблеми, липси и счупвания.
Един скрин икея със счупена дръжка и 1-2 неотваряеми чекмеджета, може да успея да го ремонтирам.
Всичко е замазано в мръсотия, столовете не знам да ги пера ли, претапицирам ли.
До сега само 1 път съм ползвал про-почистване, ама тук много се изкушавам. Утре ще звънна на една новопрепоръчана госпожа.
Пердета набързо поръчах в емаг. Излязоха ми 170лв 2та вида, директно с размер и ушити. Да обикалям 2 дена из града за пердета също не е оферта.

# 635
  • София
У нас спалните са от Виденов. От 2 г. внуците скачат постоянно отгоре, хвърлят се, блъскат се - ами нищо им няма на леглата. Очаквам да замине подматрачната рамка, но тя се държи мъжки. Отделно има някаква секция, гардероб и бюро в детската стая, пак от Вид. Не са мръднали за близо 20 г, че са от детството на мамка им. Като бесен пубер колко пъти е ритала вратичките, че не я пускам някъде си....

# 636
Под наем за 24 часа има и то на прилични цени Рейнбоу, има и Керхер. От написаното предполагам, че и дивана, и матрака са за почистване.
Ако е за София и останете доволни от почистването, моля да споделите. Аз два пъти вече чистя след посещението от такива фирми и то не беше нещо страшно и замърсено и от зор си купих прахосм за изпиране и робот за прозорци..Малко по - лесно да е..

# 637
Диван нямам в този апартамент.
Прахосмукачки си имам, не наемам Simple Smile
Виж, може да извикам фирма с почистване.
Точно матракът май е оцелял, защото е покрит с някакви найлони и ОСБ плоскости. Искали са да спят на нещо твърдо.
Но кухненския плот, мивката, пералнята отгоре, скрина, климатика, сякаш са мазани с .. нещо.
Има и бутилки и всякакви остатъчни хранителни контейнери.
И една омърлявена Библия.
Simple Smile
(която също заминава в коша, за мой грях)

# 638
  • София
Поръчвам кухните, гардеробите и библиотеките индивидуално.
Кухните се изработват с корпус стандартен от ПДЧ, обкова е БЛУМ, а вратичките са от Опус44 с масив с МДФ и се правят по размер. Дръжките са масивен месинг от Сержани.
Плотовете и гърба са гранит.
Ако имота не предполага толкова висок бюджет, вратичките също са ПДЧ.

Имам няколко дърводелци, които ми изработват мебелите, поръчвам от който е по-свободен в момента.

# 639
Щях да казвам "без цената описанието е безмислено"
И тогава стигнах до "гранита" ... И се отказах да питам за цената.
Просто, наистина не знам как ви излиза сметката.

# 640
  • София
Да ти кажа, преди поръчвах от обикновените плотове.
Ами на нищо не приличат само след месец ползване. След това слагам само гранит.
Не е мръднал.
И ламинат не харесвам, слагам масивен паркет.
Приемам ги като инвестиция, определено се изплаща с времето.
Гранита и ако ползвам естествен камък /подпрозоречните первази, примерно/, както и разни рамки за камина, които слагам в повечето апартаменти, плотовете за баните също, понякога слагам мрамор върху някой шкаф, тях поръчвам от Булгранит, които имат собствен внос и винаги ми дават прекрасна цена.
За паркета също, поръчвам от производители, примерно Емко Бургас, най-евтиния е по-малко от 50 лв квадрата.

# 641
Да ти кажа, преди поръчвах от обикновените плотове.
Ами на нищо не приличат само след месец ползване. След това слагам само гранит.
Не е мръднал.
И ламинат не харесвам, слагам масивен паркет.
Приемам ги като инвестиция, определено се изплаща с времето.
Гранита и ако ползвам естествен камък /подпрозоречните первази, примерно/, както и разни рамки за камина, които слагам в повечето апартаменти, плотовете за баните също, понякога слагам мрамор върху някой шкаф, тях поръчвам от Булгранит, които имат собствен внос и винаги ми дават прекрасна цена.
За паркета също, поръчвам от производители, примерно Емко Бургас, най-евтиния е по-малко от 50 лв квадрата.
Azzy, страхотни са ти апартаментите!
А идеята с вградените уреди в малка кухня е брилянтна!

# 642
За наемането на прахосмукачка - веднъж се излъгах да наема за 24 часа "Рейнбоу". Стори ми се добра идея предвид плановете ми са изчистя два апартамента основно, макар акцентът да беше единият матрак. Освен, че ми се разказа играта от обгрижване на самата прахосмукачка, друг кой знае какъв ефект нямаше. Петната по матрака си останаха все толкова видими. Ползвах препарат от самата фирма (частно лице, всъщност), която предлагаше прахосмукачката. Платих за препарата все едно течно злато купувах.
Та, след тоя злополучен опит просто бих посъветвала ако се плаща за почистване, да си е и с оператора на машината, поне той да си носи отговорност за качеството на работата - и неговата, и на на машината му.

# 643
  • Бургас
dany, избягалата наемателка студентка ли е?
Депозитите два ли бяха?
Да вземе пердетата... Думи нямам.

# 644
  • София
Може да ги е изхвърлила, ако са били много изцапани.
Но факт е, че липсват.
Виждала съм млад човек с висока длъжност и заплата да си чисти обувките с перде. Не ми се мисли как е поддържал скъпата квартира в нов блок в Лозенец.

Общи условия

Активация на акаунт