🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 515
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Моята шийка я измериха 29 мм. Стори ми се малко, но док каза, че била в норма.

# 91
  • Варна
И аз вчера бях на преглед и ми измериха шийката 29 мм. Казаха ,че е ок.

# 92
Моята шийка миналата седмица отново беше 40мм. В началото когато нямах представа какво означава това и попитах АГ ми каза, че всичко над 25мм е добре.

# 93
И аз имам от вчера силни контракции в средата на корема. Не ме отпуснаха и за миг до днес сутринта. Бяха доста болезнени в центъра на пъпа. Чак сутринта като напипам и като синьо ме боли.Пих снощи препоръчаните ми 3х2 магнерот и даже 1 нош-па, макар да го избягвам. Веднага звъннах сутринта на АГ-то ми. Каза да увелича дозата на магнерота 4 пъти по 2 хапчета и 3 пъти по 1 нош-па и ако нямам подобрения към болницата да бягам.

В 27г.с съм и само гадая от какво може да са тези болки. Бебетата снощи 60 ритания отчетох за 2ч и 38 минути, само си лежах разбира се, понеже болките бяха силни.

# 94
И аз имам от вчера силни контракции в средата на корема. Не ме отпуснаха и за миг до днес сутринта. Бяха доста болезнени в центъра на пъпа. Чак сутринта като напипам и като синьо ме боли.Пих снощи препоръчаните ми 3х2 магнерот и даже 1 нош-па, макар да го избягвам. Веднага звъннах сутринта на АГ-то ми. Каза да увелича дозата на магнерота 4 пъти по 2 хапчета и 3 пъти по 1 нош-па и ако нямам подобрения към болницата да бягам.

В 27г.с съм и само гадая от какво може да са тези болки. Бебетата снощи 60 ритания отчетох за 2ч и 38 минути, само си лежах разбира се, понеже болките бяха силни.
На твое място за лично успокоение бих отишла да ме погледнат. Изглежда бебочетата са активни, така че вероятно нямаш повод за притеснение. Може би като са две повечко се опъва корема и в някои позиции контракциите се усещат по-болезнено. Днес как си?

# 95
29+5 седмица съм аз и при мен контракциите от снощи са кошмар. Много чести,кратки,но коремът ми става на камък. Пия магнерот и но шпа 3х2 . Иначе шийката ми е доста дълга 4.6 беше преди 2 седмици. Само се моля да избутам и да вляза в 9 месец,че нещо голям страх ме е обзел. Като чета,че масово сте така с втвърдяванията се успокоявам една идея,но все пак.

# 96
32г.с. и при мен има втвърдяване,опъвания и леки контракции, обикновено като се подвижа малко повече. При мен бебка е много активна, ежедневно шавуркане освен любимите и ритници, отскоро се подпира и с колянце в областта на пъпа, там където усещаме контракциите и понякога ми е трудно да ги различа, освен ако не видя една кръгла издутина. / Разбрах че е колянце, тъй като АГ на последния преглед нагледно ми показа на корема,кое къде и е. /

# 97

На твое място за лично успокоение бих отишла да ме погледнат. Изглежда бебочетата са активни, така че вероятно нямаш повод за притеснение. Може би като са две повечко се опъва корема и в някои позиции контракциите се усещат по-болезнено. Днес как си?

От както увеличих дозата съм доволна от резултата. Няма как да позволя да вляза в болница, още не е времето да се раждат. Леко се притесних днес като ми каза аг,ако не минават стяганията си събираш багажа и към болницата и се радвам,че ми се успокои корема. Ще видя тази вечер как ще съм, че повечето стягания и болки идват вечер.

# 98
Момичета, имам един малко по-странен въпрос. Понеже с таткото нямаме брак, а силно искам да се подпишем преди да се роди бебчето, за да избегна процедурата с припознаването, искам да попитам: Ако се подпишем януари и си сменя фамилията и адреса (понеже се водя на друг адрес сега), трябва ли някакви по-специални документи да представям в болницата? Предполагам, че личната карта ще я сменям след като се роди бебчето, та затова ми е притеснено да не направят някакъв проблем ако в личната карта съм със старите данни, а реално аз ще съм с нови. (Не знам дали обясних правилно 😅). Ще съм благодарна за отговор, ако има някой, който е наясно по темата.

# 99
Момичета, имам един малко по-странен въпрос. Понеже с таткото нямаме брак, а силно искам да се подпишем преди да се роди бебчето, за да избегна процедурата с припознаването, искам да попитам: Ако се подпишем януари и си сменя фамилията и адреса (понеже се водя на друг адрес сега), трябва ли някакви по-специални документи да представям в болницата? Предполагам, че личната карта ще я сменям след като се роди бебчето, та затова ми е притеснено да не направят някакъв проблем ако в личната карта съм със старите данни, а реално аз ще съм с нови. (Не знам дали обясних правилно 😅). Ще съм благодарна за отговор, ако има някой, който е наясно по темата.
Ожените ли се, имаш 1 месец от подписването да си смениш личната карта, така че може и преди да се роди бебока. Другото, което сменяш задължително е шоф. книжка. В болницата трябва да представиш удостоверението за сключен брак и лична карта на мъжа (копие май). В НОЙ веднага автоматично се променят данните ти. Аз още нямах нова лична карта и АГ ме намери по новата ми фамилия.

# 100
Благодаря за отговора. Принципно няма да можем да се организираме още декември да го свършим това, бебчето най-вероятно ще го вадим малко след средата на януари, та затова казвам, че няма да успея да си сменя личната карта. Обаче щом става и с удостоверението съм спокойна.  😊
От някъде бях чула, че може би ще трябва и едно удостоверение от ГРАО за фамилията, но нека по-запознатите споделят.
Ожените ли се, имаш 1 месец от подписването да си смениш личната карта, така че може и преди да се роди бебока. Другото, което сменяш задължително е шоф. книжка. В болницата трябва да представиш удостоверението за сключен брак и лична карта на мъжа (копие май). В НОЙ веднага автоматично се променят данните ти. Аз още нямах нова лична карта и АГ ме намери по новата ми фамилия.

# 101
Здравейте, момичета, изпуснала съм новата тема и се чудех какво е това затишие. Аз последно бях на преглед в 26 седмица и бебето беше 800 гр и АГ ми каза, че било едро и да огранича въглехидратите. После навсякъде където проверих пишеше, че това е стандартното тегло за тази седмица. Следващия ми преглед е на 20 декември и евентуално тогава ще ми пусне изследвания. Досега не ми е правила цитонамазка и с двете бременности. Последния път АГ реагира доста остро като й казах, че няма да раждам при нея този път, а ще отида в София и ме убеждаваше как само щели да ми вземат парите в частната болница в София и пак щели "да направят каквото трябва". Е да, ама аз достатъчно преживях с първото раждане... Предизвикване на раждането в 39 седмица, 24 часа мъки, амниотомия, епизиотомия, система окситоцин, над 10 прегледа за разкритие тип "това боли повече от раждането". И сега аз съм била неблагодарна, че си "хващам чукалата и отивам в София". Да не споменавам, че след раждането се наложи кръвопреливане и ревизия на матката (кюретаж) , усложнения поради които и без друго отидох в София за второ мнение. Истината е , че бях и все още съм травмирана психически от насилието над мен по време на първото ми раждане и макар то да ми излезе "безплатно" научих своя урок и сега ще дам с удоволствие 5000 лв на Олга Дукат за едно хуманно раждане с любов. Направих си консултация с нея онлайн, понеже не живея в София и се разбрахме да отида там последните 2-3 седмици преди термин. Вдъхна ми кураж и вярвам, че всичко ще е наред.

# 102
800 грама за 26 седмица ми се струват повече от нормално, даже до 900 грама го дават в норма за края на 26 седмица. В 28+5 седмица моето бебче беше 1500 и казаха, че отговаря на 29+3, а това е почти двойно повече…

Здравейте, момичета, изпуснала съм новата тема и се чудех какво е това затишие. Аз последно бях на преглед в 26 седмица и бебето беше 800 гр и АГ ми каза, че било едро и да огранича въглехидратите. После навсякъде където проверих пишеше, че това е стандартното тегло за тази седмица. Следващия ми преглед е на 20 декември и евентуално тогава ще ми пусне изследвания. Досега не ми е правила цитонамазка и с двете бременности. Последния път АГ реагира доста остро като й казах, че няма да раждам при нея този път, а ще отида в София и ме убеждаваше как само щели да ми вземат парите в частната болница в София и пак щели "да направят каквото трябва". Е да, ама аз достатъчно преживях с първото раждане... Предизвикване на раждането в 39 седмица, 24 часа мъки, амниотомия, епизиотомия, система окситоцин, над 10 прегледа за разкритие тип "това боли повече от раждането". И сега аз съм била неблагодарна, че си "хващам чукалата и отивам в София". Да не споменавам, че след раждането се наложи кръвопреливане и ревизия на матката (кюретаж) , усложнения поради които и без друго отидох в София за второ мнение. Истината е , че бях и все още съм травмирана психически от насилието над мен по време на първото ми раждане и макар то да ми излезе "безплатно" научих своя урок и сега ще дам с удоволствие 5000 лв на Олга Дукат за едно хуманно раждане с любов. Направих си консултация с нея онлайн, понеже не живея в София и се разбрахме да отида там последните 2-3 седмици преди термин. Вдъхна ми кураж и вярвам, че всичко ще е наред.

# 103
В държавните болници отношението към родилките е...
Не само в провинцията, но и в София. Направо си е насилие буквално. Моята приятелка роди в родния ни град и то при баща и, секцио. Направо и разказаха играта. Вече 4 ден е в болницата, умира от болки, по цял ден плаче, защото и бият окситоцин инжекционно и аз не знам защо. Представете си болката от контрахираща стимулационно матка, нарязана на над 6 места (тя беше и с миоми). Не и слагат обезболяващи, успокоителни, освен малко аналгин и евентуално нещо друго, но нищо не и действа. Няма кърма от стреса, травмапа и болката, а сега на всичкото отгоре днес пак и биха окситоцин, за да и тръгне кърмата и я цедят с ръчни помпи по 10 часа на ден. Гърдите и са в плачевно състояние и болка, от окситоцина пак я боли матката. Направо не мога да повярвам на какво първобитно варварско отношение е подложена и то е дъщеря на завеждащия отделението гинеколог. Акушерките със сигурност са много внимателни към нея. Представям си какво е с другите жени. Беше ми казала, че.една родилка отишла с гел лак, не я предупредили да го махне и и го изтъргала акушерката с ножица
... Представяте ли си. Била е за планово секцио, не спешно, все щеше да се намери една пила. В частните болници, особено в София, комфортът на родилката е сред приоритетите. Никога, никога, никога няма да се причиня да издевателстват над мен в държавна болница. С кеф ги даваме тези 4-5 000 лв.
Плюс това, е супер непрофесионално, но и типично от страна на лекар от провинцията да се изказва така за софийските частни болници.
Не го слушайте, ами идвайте тук Simple Smile

# 104
Няма никаква база за сравнение между Олга Дукат и раждане в държавна болница. То е друга идеология, цялото раждане ви протича коренно различно. Аз четох книгата й, и съм впечатлена. Затова избрах Зебрите - тяхната концепция е много сходна. Бих родила в държавна болница, ако нямам друга опция и бебето тръгне супер рано, и е необходима неонаталогия, оборудвана за силно недоносени деца. Раждаме веднъж (е, някои 2 пъти) в живота си и смятам, че е нещо, за което бих вложила повече пари. И аз имам позната, жестоко травмирана от раждане в държавна болница - тя почти се отказа от второ дете заради спомените от първото раждане. Аз спестявам от други неща - примерно, количка и кошара от olx, дрешки от pepco и тн, но от раждане - не.

Общи условия

Активация на акаунт