🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 153
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Аз от 17-ти съм с контракции, стягане на корема, опъване, походя 100-200м и се започва, затова си лежа предимно, изкарах и една, две тежки безсънни нощи. Единствено домакински задължения- готвене, пералня и миене на чинии.
Това мине ли 20:00ч и като по закон се започва-болки в глезени, стави, таза, общо взето навсякъде. ММ си беше хоум офис лошо му стана от масажи, по няколко пъти на ден 😂. Действат ми много отпускащо. Отмених пътуванията за Бъдни вечер и Коледа, тъй като щяхме да ги караме с родителите си. Категорично завих, че нито ще ходим някъде, нито искам някой да идва вкъщи.

Днес за първи път се чувствам сравнително добре, даже сама ходих до магазина /вече никъде не ходя сама/. Имах прилив на енергия и успях да изчистя и подредя шкафовете в кухнята. Отне ми половин ден, с няколко почивки, но успях. Предимно и аз съм, като повечето от вас, липсват ми сили и енергия. Желание имам за доста неща, но реалността е друга. Успокоявам се, че не остана много.

# 481
Аз напоследък не се спирам, все ми се подрежда, твори, ходи някъде, не ме свърта. Обаче имам ли два поредни по-натоварени дни и се започва на третия с контракциите. А просто не мога да легна и да лежа и нищо да не правя, ще се побъркам, защото енергия.имам, мозъкът ми работи на пълни обороти. В първия триместър, например постоянно спях, от 24 часа, сигурно 22 часа. Но тогава и мозъкът ми беше в режим на почивка и тялото. А сега е друго. Все едно здрав, кипящ от енергия човек да му отрежеш краката хаха
Но, ако ме стегне повече, сядам, какво да правя. Обаче, вляза ли в 9 месец, ако пак е така, изобщо няма да го мисля. Тогава си трябва и движение повече, за по-лесно раждане.

Пъпчето ми не е изкочило още, обаче е много опънато. Стрии нямам, дано и да не се появят тепърва. Да съм се махала макс 10 пъти за цялата бременност с олио, хич не съм сериозна, дано не се нацепя баш накрая.

Иначе за раждането, за мен нито една от нас не е достатъчно компетентна, за да реши как да ражда. Още повече, че цезарово се прави при нужда. Странно ми е, че някои гинеколози питат и очакват отговор от пациентите си. Аз лично не се чувствам спокойна аз да определя как ще раждам, откъде накъде ще ме товарят с тази отговорност. Никой от АГ досега не ме е питал, дори с д-р Апостолова не сме обсъждали раждането, само ми каза, че след 36-37 г.с. вече евентуално може да се определи какви са предпоставките. Аз искам естествено раждане и съответно записах и час за офталмолог,.защото съм с астигматизъм и диоптър. Но дали ще е наред всичко за естествено раждане, АГ ще каже. Аз само си искам и се надявам Simple Smile

# 482
Аз съм с късогледство и немалък диоптър, та още от преди забременяването ми беше ясно, че трябва да мина през офталмолог. Ходих, когато бях в шести месец, разширяват зениците и гледат ретината. При мен каза, че е добре, така че мога да родя естествено.
Тук в Испания секцио се прави само по медицински причини, дори в частна болница е трудно да убедиш да ти го направят по избор. А и не виждам особен смисъл да се настоява за това - все пак е операция, а възстановяването е по-бавно. Чувала съм, че и свалянето на килограми след секциото е по-бавно.

Вие избрахте ли вече име за бебето? С моя мъж така и не можем да изберем някое, което да харесва на двамата и да отговаря на всички критерии (за него - да е оригинално; за мен - да е международно и да се произнася лесно на различни езици). За момиче имахме консенсус за няколко имена дори, ама за момче ... цъ.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 16:37 от esmeralda23

# 483
Мале, момичета, като ви чета и се чувствам тотално побъркана🤣 Аз продължавам да работя на крак от 10ч до 18ч с 1-2 почивки, разбира се. Но като се прибера и продължавам - готвене, чистене. Вчера дори мих прозорци и стени в детската🤣. Не че не ми тежи, но да си призная не се спирам и някак отвътре ми идва. По-скоро забелязвам, че като легна вечер на дивана и след 30мин се започва с болки в кръст, гръб и ставам някак тромава. Може би и затова през деня си действам здраво. Дано се окаже вярно твърдението, че активността помага после за по-леко раждане.

# 484
  • България
Повечето ми дни са като твоите, Анонимна*, все още, затова и мисля, че успях да не кача много кг. Генетично съм предразположена, но може би само това ме спаси. И на мен ми казаха да се движа докато мога, защото ще помогне за след секциото.

Не знам дали коментара за секциото беше за мен, но в моя случай конкретно е заради диабета. Израждането по-рано е обичайно за жени диабетички също, за да се избегнат усложнения с бебчо. За това и избрах Майчин дом - освен като лежах в спешното във Враца, всички други лекари, с които съм говорила, ги препоръчват, заради опита и неонатологията им. Ако стане нещо не дай си боже, пак там ще ме транспортират. За Враца, ако си с нормална бременност, си е ок, но с моите предпоставки, не.

А пиете ли още една шепа хапчета? Докторът ми каза, че Сорбиферът със сигурност трябва да го пия до края на бременноста.

# 485
Не е бил към теб моят коментар, лейди Калинка. Визирах жени, които нямат медицински индикации за секцио (твоят случай е друг). В България е някаква мода да се прави често без причина, даже съм чулава, че някои гинеколози така си правят графика за по-лесно с планово секцио.

Иначе за активността някои можем само да завиждаме благородно. И на мен ми се правят много неща, излиза ми се, но тялото ми просто от влизането в седми месец сдаде багажа. Да походя 500 метра и почват стягания и контракции. Все пак излизам, но не ходя много, и гледам винаги да има къде да поседна.

# 486
Аз пия само магнезиев диаспорал (до 36та ще пия почти не остана) и сорбифер. Обаче сорбифер сега го спрях, защото след 1 седмица ще пускам кръвни и уж съм чувала, че трябва да се изследва след пауза 7-10дни (не знам доколко е вярно, но на своя глава реших така да пробвам). Тези дни пия разтворимо витамин Ц сутрин, че да не лепна нещо уж

# 487
Аз съм на магнезий диаспорал 300 2х1и желязо 1х1, което е капсула- някаква комбинация с витамн С, B6,B12,за бързо усвояване и утрогестан вагинално 1х2. АГ мисля че каза, че ще ги приемам поне до 37г.с.  
Анонимна* да хубаво е да се спре прием на елемент 10-тина дни преди изследването, защото няма да може да се види дали се е натрупало, предполагам знаеш, но трябва да е и на гладно.

Повечето ми дни са като твоите, Анонимна*, все още, затова и мисля, че успях да не кача много кг. Генетично съм предразположена, но може би само това ме спаси. И на мен ми казаха да се движа докато мога, защото ще помогне за след секциото.

Не знам дали коментара за секциото беше за мен, но в моя случай конкретно е заради диабета. Израждането по-рано е обичайно за жени диабетички също, за да се избегнат усложнения с бебчо. За това и избрах Майчин дом - освен като лежах в спешното във Враца, всички други лекари, с които съм говорила, ги препоръчват, заради опита и неонатологията им. Ако стане нещо не дай си боже, пак там ще ме транспортират. За Враца, ако си с нормална бременност, си е ок, но с моите предпоставки, не.

А пиете ли още една шепа хапчета? Докторът ми каза, че Сорбиферът със сигурност трябва да го пия до края на бременноста.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 16:45 от Mariq878

# 488
  • Варна
Аз днес си походих едни 7 км. На моменти ме стягаше корема, но с почивки стана.
Все по -тромава ставам, трудно ставам от леглото сутрин. Трябва да си почивам повечко.

# 489
Не е бил към теб моят коментар, лейди Калинка. Визирах жени, които нямат медицински индикации за секцио (твоят случай е друг). В България е някаква мода да се прави често без причина, даже съм чулава, че някои гинеколози така си правят графика за по-лесно с планово секцио.

Иначе за активността някои можем само да завиждаме благородно. И на мен ми се правят много неща, излиза ми се, но тялото ми просто от влизането в седми месец сдаде багажа. Да походя 500 метра и почват стягания и контракции. Все пак излизам, но не ходя много, и гледам винаги да има къде да поседна.

Аз пък не виждам какво лошо има в товя да избереш секцио. Аз избрах секцио по мое желание и това няма да ме направи по лоша майка от някоя дето ще роди естествено, така че коментара ти не е на място

# 490
  • България
А за магнезия до кога казаха ли ви?
Иначе все още пия Неофолик Мета 1х2, Биозин мама 1х1, Магнерот 3х2.

Само вит. Д ми казаха да разредя, защото съм натрупала и не било добре да минава горна граница. Той подпомагал усвояването на калция, но прекомерното количество може да доведе до хиперкалциемия (високи нива на калций в кръвта), което е риск за нарушен баланс на минералите в организма и калциране на плацентата, което може да затрудни притока на хранителни вещества и кислород към бебето.

Аз съм на магнезий диаспорал 300 2х1и желязо 1х1, което е капсула- някаква комбинация с витамн С, B6,B12,за бързо усвояване и утрогестан вагинално 1х2. АГ мисля че каза, че ще ги приемам поне до 37г.с.  
Анонимна* да хубаво е да се спре прием на елемент 10-тина дни преди изследването, защото няма да може да се види дали се е натрупало, предполагам знаеш, но трябва да е и на гладно.

# 491
И аз пия Б12 и вит Д, но са ми на долна граница и се чудя дали да ги спирам с магнезия тях. При мен и двата Витамини са към 250 стойност (референтни 200-1000, не помня единицата). При вас АГ давали ли са насоки?
На мен ми каза витамините за бременни да си ги пия, Магнерот да спра в 37 г.с., а Натаспин в 35 г.с.
Вие излязохте ли в 45-дневен?

# 492
  • Варна
Хапчета ще спирам 10 дни преди датата за секцио.
В 45 дневен влизам официално сега на Коледа, документално в понеделник.

# 493
Ох, момичета, бая сте писали, изчетох ви с удоволствие. Ще се включа тук-там по темите.

По отношение на очите - аз съм късогледа, минах преглед при офталмолог, както бяха писали по-назад, греда се очно налягане, както и с леща на Голдман. При мен заключиха, че няма никакъв проблем от тази гледна точка за нормално раждане. За този преглед на мен ми казаха да го направя до 31 г.с.

С активността - ами много съм активна, чак не ми се иска толкова много и искам да почивам повече, ама задачите са безброй. Правим детска стая, завършвахме апартамента, който купихме на майка ми, за да ползва, когато идва в София, съответно тя дойде с първи багажи вчера и й помагах, за работа постоянно изскачат неща, въпреки че съм в отпуск, абе лудница. Онзи ден три часа украсявах коледни сладки с фондан и ми се разказа играта на гърба Grinning надявам се сега по празниците да си почина и след това да се отдам на “гнезденето”, та да подредя и приготвя всичко. Още даже чанта за болницата не съм си оправила. След празниците съм запазила да отидем и за един уикенд на почивка с мъжа ми, близо до София, направо нямам търпение, дано всичко е наред.

Аз нямам контракции все още, но просто много се изморявам. Ето, днес съм била 8 часа на крак по задачи и нямам никакви сили вече, смятам да лежа на дивана до края на вечерта.

Хапчета - пия все още акард за риска от прееклампсия (тази седмица последно), л-тироксин, както и комплексни витамини  (те са три броя общо на ден). Не пия магнерот и подобни, нямам нужда. Хемоглобинът ми последно беше 130, така че и там държа положението засега.

От началото на януари ми започват моите 45 дни, иначе след Коледа съм за първи път на тонове. Дано всичко да е наред, да изкарам до средата на февруари и после ще чакаме госпожицата Simple Smile

# 494
Страхотна идея ми даде за уикенда след празниците. Аз имам и рд втората седмица на януари. Утре ще обсъдя с мъжа ми къде да отидем. Хем да е за моя рд, хем символично - последна почивка, когато ще сме just us two Blush

Вие къде ще ходите, приемам препоръки. Трябва наистина да е доста близо до София, че аз вече ще съм в 36 към 37 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт