На Празника на мама АВГУСТинчето е радост най-голяма!

• 10 075
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Я да ви питам нещо за хранането
1. Бебчетата на АМ - по колко мл папкат? Ивчо е още на 150мл и се чудя дали да му увелича  дозата.
2. За всички - колко млечни хранения имат на ден - при нас са 3 само с АМ, от общо 5. Дали е много, малко и т.н.
Мерси!  bouquet

# 136
  • Sofia
При нас е така
6.30 ч. - кърма
10 ч. - АМ около 150мл, но обикновено по-малко
13.30 ч.  - зеленчуково пюре, между 130-190 гр + 90 АМ. Знам, че е много, но тя си иска и си писка. Ако не й дам АМ около 15 часа е орвеала света. Честно казано в последно време не отказва да си хапне и в 15 часа
17 ч. - 130 гр плодово пюре или каша и АМ колското изсмуче, но обикновено 90 мл
20.30 ч.   - 180 мл АМ.
При АМ това е количеството вода, което слагам, така че общо бройте вечер + 30 мл отгоре.

# 137
  • София
Elwing,Ина е на кърма,но на първия ти въпрос - знам,че количеството на млякто трябва да е 100мл+броя на месеците по 10,т.е Ивчо е на 7 месеца - значи 160-170мл,но при вас нали бяхте на диета,така че не знам дали важи newsm78Ние имаме също 5 хранения през деня,като 4 са млечни -в 6ч и 9ч суче,в 17ч каша с кърма и в 21 часа пак суче.Понякога и в пюрето и в 13ч слагам малко кърма,но вече почти не го правя,за да има едно немлечно хранене.А иначе и през нощта си има 1 сукане BlushАма аз и не се старая да я отуча.Понякога не се буди да суче,така че съм я оставила да си решава.Та толкоз мога да кажа аз Peace
vst_80,и аз така знам,ама исках още някой да ми го каже,че съм си шматка по принцип Sick

# 138
Аз не разбрах дали питаш само тези които са на АМ или всички Embarassed, но при нас е така:
Между 6:00 и 8:00 ч. - кърма /всеки ден се събужда по различно време/
10:00 ч. - кърма
12:00 ч. - около 60 гр. плодово пюре
14:00 ч. - зеленчуково или месно пюре, но ако пюрето не й хареса  сме само на кърма
18:00 ч. - кърма
20:00 ч. - около 60 гр. плодово пюре
21:30-22:00 ч. кърма

Часовете са ориентировъчни, но Лори е почти като часовник и се движим в тези интервали. Плодовите пюрета преди обедното хранене и следобед ги давам, тъй като имаме проблеми  с изхождането и единствено по този начин с разхлабващи плодови пюрета успяваме да регулираме горе долу този проблем. Мисля тези дни да включа и кашичка можеби с плодовото пюре следобед, но се чудя дали няма да е късно да я давам към 20:00 newsm78,  и дали няма да ни запече още повече Thinking

# 139
Здравейте мацки Hug
Отдавна не съм писала,ама отсъствах от града,както се казва Joy Joy,едвам Ви изчетох,но докато стигна до тази тема и почти всичко забравих hahaha
Ние сме добре /като изключим ужасните сополи/,но педито каза че са от зъбите,иначе нищо ни няма.Изследванията ни също са добри /само левкоцитите са с 2 над нормата/,но педито каза че това е понеже Даяна доста плака като и взимаха кръв Cry
Момичета от близо 4-5 дни Даяна има много ситни пъпчици около устичката,мия я след всяко хранене,мажа с "Бочко",ама няма ефект,ако някои знае нещо друго ефикасно да свирка  Embarassed
Бубче аз знам,че като сънуваш някои близък починал,значи си е отишло лошото от него и ще живее дълго време  Peace
Валка оздравявай по-бързо  Peace
Elwing Даяна яде по 170мл. мляко и при нас млечните хранения са 3,четох майче в библиотеката newsm78,че на тази възраст е напълно нормално да имат все още между 3 и 4 млечни хранения  Peace
Имам още да пиша,ама по-късно,че трябва да излизам.
Приятен ден на всички  Hug

# 140
  • гр.София
Ей,голяма веселба с тази "поема" на Бубчето Joy

София си хапва мляко ,когато й скимне.
 Добра плодова каша- на Нестле оризова с три плода( портокал,ябълка,банан). Също ябълковата,млечна,на Слънчо.

Чудя се,дали ще се гътнем  Wink до първия рожден ден на малчовците от недоспиване?!

bouquet

# 141
  • София
Днес съм страшно досадна Mr. GreenАма небойте се,излизам на разходка и до към 17-18ч няма да ме видите и чуете Twisted Evil
Мис74,тези пъпчици 99,9% ти гарантирам,че са също от зъбите,защото много се лигави.И Ина ги имаше такива и успях да ги редуцирам като бърша лигите с мокри кърпички бебешки и после с платнена кърпичка,от старите си носни кърпи. Peace

# 142
miss_74  на нас често ни излизат такива пъпчици около устичката именно от лигавенето както ти е казала bubcheto15. Ние се справяме с тях като често ги мажа през деня с праварен зехтин - малко е гадничко и мазно, но пък при нас действа безотказно Peace

# 143
  • Бургас
Здравейте мами-августинки!
Аз отдавна щъкам из форума, но днес, подтикната от една друга мама, реших да ви се представим и да ви помолим да ни включите в отбора.
Аз съм Евгения. Живеем в Бургас.
Бебка Божидара беше планирана за 04.08.2006, но я извадихме на 27.07.
Тя си има и кака - Христиана, която е голяма: ученичка в 5ти клас.

# 144
Evgenia*  welcome!

Току що се прибрахме от дълга разходка. Тони си играе в момента на спалнята,но след малко отивам да се кърмим. Времето беше страхотно днес,но дават отново да се захлажда.
Ох ставам че сме гладни.

# 145
Привет от нас! Simple Smile Цял ден бяхме навън ,после лудя на спалнята и сега спи.
Татито го извикаха спешно на работа и сега тук е мое царство.Беше ми поомръзнал тука няколко дни дето си беше вкъщи,но пък ми прави закуска,вечеря....абе какво се оплаквам  Laughing то угодия няма.
Ама пък и като се застои повече почва да ми се пречка.В къщи е паднала бомбаи почвам да разтребвам.Хайде до пис !!!!

# 146
  • София
Добър вечер!
Evgenia* , добре дошла в августинския отбор! Добре дошла и на бебка Божидара!  bouquet
Ивчо днес е непоносим... Направо  Tired Sick Close Twisted Evil
Сега пак мрънка.
До утре! Желая една спокойна нощ на всички ни! Praynig Peace Hug

# 147
Ех,заспа зверчето най после Wink
Днес го водих на доктор,че между пръсчетата на крачетата се беше подсякъл SadМного му се потят и от това му се бели кожичката Tired Доки ни изписа Певизон който става и за подсечено дупе Simple SmileСестра ми каза,че е много ефикасно PeaceМаже се два пъти на ден.Биха му и хепатитна ваксина,че предният път нямаше.
И Наско има пъпчици от лигавенето Close Мажа го с Бочко,крем на Бюбхен ама няма ефект NaughtyЯвно докато зе озъби Mr. Greenще си е така.
Evgenia*Добре дошла   bouquet
bubcheto15 ама голяма забава  Joy си изнамерила
    Малеее,почва се ooooh!пак се събуди Closeда видим колко пъти тази нощ
       Хайде дано е лека Heart Eyes

# 148
Здравейте,
Аз от два  дни съм с температура и не мога да я сваля Confused 38-39 градуса и не пада,вече съм тотално грохнала,не ми се яде нищо,и на всичкото отгоре бях сама с двамата хубосника,добре че поне Ники вече няма температура,но има разтройство.Елица засега има само хрема,но вчера вечерта ми разказа играта,милото не беше акало от три дни и така го болеше корема реве със сълзи,суче и както вече почти се унася изведнъж я свива корема и започва не истов рев и повръщане  Sick,разнасях я,пях и ,успокои се за момент и после пак ,ад!Пъхах и термометър в дупето даже, не може да се изака и това е!
Заспа все пак по някое време и днес цял ден я наливам със сок от сини сливи  и най сетне се изходи!Даже 3 пъти! Mr. Green

Добре че  е Бубчето да ми оправи настроението! hahaha
Evgenia* добре дошла! Hug
pepejeans стискам палци за утре!
bebun благодаря за предопреждението,направо настръхнах докато четох Shocked
Karim с вашето чувствително дупе май бързо трябва да оставяте памперсите Wink
val_stef  бързо да оздравяваш! Hug
miss_74  от лигите е,аз редовно подсушавам с пеленка и минават! Peace

Исках още на някой да пиша, но с тази температура ми се размекна мозъка...

# 149
Ха здравейте сега Laughing.Аз уж сутринта да пиша и дописвам, а така се стекоха обстоятелствата 4е  4ак сега сядам на компа Crazy.ДМешния ден пеше посветен на мисълта 4е свеки си идва от странство Crazy и вис4ки я мислехме по път Mr. Green.Та- аз реших да се възползвам докато ДАри спинкаше сутринта да врътна 2-3 перални, да изгладя малко пране, да сготвя и т.н и т.н.ПОсле тя обядва( дадох едни хипско дето ми се мота отдавна- крем- зелен4ук) и тя много го хареса Peace.Е- добавих  за коли4ество и малко сварен картоф и тикви4ка).ПОсле- цял следобед миткахме из парка Grinning.Като се пирбрахме досготвих и дораз4истих и....свекитата пристигнаха.Мъжо ходи да ги посреща. Дари се напълни отново с най-разли4ни подаръци( имаме си и проходилка, въпреки 4е уж нямаше да взимаме Thinking).Сложих я на нея( ама без колелцата) и тя умря от кеф на музиакалния борд. Обзаведе се и с доста дрешки ( голямото пролетно пазаруване се отлага Wink) и разните игра4ки. Зълва ми отново ми е изпратила и най-разли4ни бебешки храни , и аз пак по4вам д аумувам дали да й ги давам Thinking.Ягодови крем4ета, ванилово мляко....рибни пюрета, такива с мед Shocked, разни супи4ки- нощни ,дневни..абе- ще си разнобрази менюто детето.Сега мъжо отпраши да ги кара км Плевен и после- обратно  ще пътува по нощите- само да го мисля.Аз изкъпах ДАри и тя сега си спинка.
Да кажа сега за режима :.Нашите мле4ни хранения са 3 ( от общо 5).Сутрин като стане- мляко( не изяжда пове4е 100-120гр), после пюре( зелен4уково или месно около 200гр),следобед- каша( ве4е предлагам и с настърган пресен плод , а понякога добавям плодово пюре- зависи от кашата,следващите 2 хранения са мле4ни.ПОследното й е към 21-21 и нещо ( ей тогава може и над120гр. да зпие) и после заспива.Нашето коли4ество мляко не е показателно , щото това дете нещо не си пада по него Rolling Eyes, но за сметка на това умира за пюрета- много 4есто 200гр. не й стига Shocked.
Още не ни е пробило зъб4ето и Дари толкова настървено си 4еше венцит еи лапа каквото и падне, 4е днес....прие биберон -залъгалка #Crazy-за 1- ви път.Бяхме в пакра, гледаше друготе беб4ета, махаше им ги от устата и се смееше. И аз  й предложих, тъй като си носим една в кутийка, за да я ползваме за дрънкалка Grinning.И - о чудо..детето я засмука. Е- малко странно и не знаеше особено какво да прави с нея, но - важното е 4е върши все пак някаква работа Peace.
Хайде- спирам 4е се улях Embarassed( за което се извинявам). Сигурно ще будувам докато си дойде мъжът ми ( което е ре4е още поне 3 часа), та- може пак да се разпиша.Лека  и спокойна нощ  ви желая Hug
 За малко да забравя ooooh!-ДОбре дошла на мама Евгения в нашия отбор  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт