Дълги години съм покрай кучета и други животни. Изградил съм в себе си разбирането, че веднъж влязло животинче в дома ни, трябва да му отдадем заслуженото внимание, грижи, възпитание и по възможност обич.
И тъй като храненето и по-скоро качественото хранене е един наболял проблем за нашата държава по ред причини, ние като общество рядко обръщаме внимание какво точно ни продават. Още по-лошото е, че не обръщаме внимание на това с какво храним нашите любими 4-ноги, 2-крили, пълзящи, плаващи и тн. любимци.
Тук бих искал заедно с вас, напълно открито аполитично и незавоалирано да споделяме лошия си и болезнен опит от некачествени храни и грижи, от недобросъвестнити фирми, които злоупотребяват с нашето доверие и застрашават здравето и живота на най-беззащитните и зависими безсловесни - нашите домашни любимци.
И тъй като започвам тази тема искам да споделя първите улики по нея.
От няколко години, като допълнение към храната на кучето тлси купувам консерви на фирма BELMONDO, от Първомай. В последните години започнах да забелязвам парчета пластмасови опаковки от салами във ВСЯКА консерва, която отварям. Проявявах разбиране към бизнеса на хората, тъй като конкуренцията е сериозна и, за да оцелее една фирма е въпрос на много усилия.
За съжаление пределът на търпението ми настъпи в последните седмици, когато парчетата започнаха да стават видимо ппо-големи.А в интерес на истината първоначално мислех, че това са морковите или ципи на домати.