Захранване с месо

• 679
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, мамита! Как въвеждате месата? Моето момче, нещо не е възхитено от белите, а още не сме опитали другите😮‍💨 Дайте предложения как ги въвеждате, аз опитах към зеленчуци. И също...по колко мляко давате за 6м? Храненето го свеждам до 5пъти през 3.30ч.

# 1
Забравила съм вече по колко мляко се дава на 6 м, на кутията с АМ си пише (ориентировъчно), обаче месото сварено, пасирано с малко бульон от варенето го добавяш към зеленчуковото пюре. Постепенно увеличаваш съотношението месо:зеленчуци, в началото може и по една лъжичка от смляното месо да слагаш. Количество АМ си е горе-долу същото, като и без захранването. Бебето с 2-3 лъжички пюре, които може и да ги е изплюло, не се наяжда.

# 2
Забравила съм вече по колко мляко се дава на 6 м, на кутията с АМ си пише (ориентировъчно), обаче месото сварено, пасирано с малко бульон от варенето го добавяш към зеленчуковото пюре. Постепенно увеличаваш съотношението месо:зеленчуци, в началото може и по една лъжичка от смляното месо да слагаш. Количество АМ си е горе-долу същото, като и без захранването. Бебето с 2-3 лъжички пюре, които може и да ги е изплюло, не се наяжда.

Аз опитах към зеленчуково 2ч.л пуешко и заешко- не беше впечатлен. Толкова да усеща?🤔🤔🤔 Ще опитам да сложа по- сладникави тиква, морков...а за млякото давам по 170мл. Дали е достатъчно? Че педито все намалява и намалява 😃😃😃

# 3
Мляко не съм давала защото кърмех, но месото много вървеше с картоф и с ориз. Давах месо, а не месо от пюре. Опитвах да стане хубава комбинация както бих я готвила например: заешко със спанак и ориз, пиле с картоф и морков. Зависи какво си въвела.

# 4
Мляко не съм давала защото кърмех, но месото много вървеше с картоф и с ориз. Давах месо, а не месо от пюре. Опитвах да стане хубава комбинация както бих я готвила например: заешко със спанак и ориз, пиле с картоф и морков. Зависи какво си въвела.
Пуешко и заешко, но ги слагам в готови зеленчукови.

# 5
Улеснение са готовите пюрета, но пък  имат в тях и други неща, които не винаги искаме да даваме. Правеше ми впечатление, че примерно ако пюрето е спанак с картофи, то са повече картофи и малко спанак, няколко пъти съм  купувала чисто месо, а то се оказва около 40% месо, останалото ориз и рапично олио.
Ако много се мръщи пробвай с домашни.

# 6
Улеснение са готовите пюрета, но пък  имат в тях и други неща, които не винаги искаме да даваме. Правеше ми впечатление, че примерно ако пюрето е спанак с картофи, то са повече картофи и малко спанак, няколко пъти съм  купувала чисто месо, а то се оказва около 40% месо, останалото ориз и рапично олио.
Ако много се мръщи пробвай с домашни.
Направо ще си му правя. Заешко не ям, но ще опитам още веднъж с купено- то и то е пълно с вода. Идеята ми беше, че детето може да яде, аз като не ям. В детската кухнята знам, че правят със заешко. Пилешкото и пуешкото не са ми проблем. Само веднъж съм готвила заек и то беше страшна мъка. Мъжът ми го беше купил от ЛИДЛ, а аз докато го режех и плачех😩😩😩

# 7
Нямах предвид в готови да ги слагаш. Аз правех домашни зеленчукови. Месото също ми беше домашно, ама имах един вид заготовки - сварено и пасирано с бульон и сместа замразена във формички за лед. Към края на сваряването на зеленчуците, добавях кубчето с месо, малко да се повари и после пак пасирах. Иначе може, ако готвиш за семейството, докато вариш някаква манджа със зеленчуци и месо, да отделиш преди подправките, само малко сол да сложиш, и да го пасираш на пюре. И масло малко слагах, че дава хубав вкус.

# 8
  • София
Давах от готовите на Хип, не е имало проблем с тях, ядеше ги.

# 9
Ползвах месните пюрета на Плазмон. По половин бурканче - цялото е 80гр, към зеленчуково пюре. Одобряваше заешко, пуешко, телешко, агнешко и пилешко.
За мен не е проблем, че усеща месото - нали сега опитва различни вкусове.

# 10
Ползвам месните заготовки на Хип и Плазмон, добавям ги към зеленчуковите пюрета. Първо започвах с една лъжичка месо и постепенно увеличавах. Белите меса добре се приеха, но телешкото категорично не й хареса, свинско още не съм давала.
Може на пробвате да добавите месото към по-сладките зеленчуци - тиква, морков, сладък картоф, така вкусът му няма да се усеща натрапчив.

Общи условия

Активация на акаунт