Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 309
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Хей, имам въпрос. Вчера купих сладък картоф, но днес виждам че е лилав сладък картоф. Трябва ли да го въведа с няколко лъжички като нова храна или мога направо да то дам за обяд, както обикновения ?

# 16
Аз не знам дали не бъркам, но два поредни дни давам каша с около 100 грама плодово пюре. Правя я по начина по който пише на кутията, 100 мл. вода, 2 супени лъжици каша и 100 грама плодово пюре.

Много ми се струва като количество. Около 150 гр трябва да е порцията твърда храна, ако изяжда всичко разбира се. Аз слагам половин пюре.

# 17
Скрит текст:
Към кашичките може да добавяте и зеленчуково пюре, не е задължително да е плодова кашичката. Ако сте въвели млечни, също може сиренце или извара.

Относно съня, това с фиксирания час на събуждане се оказа наистина ключово при нас. Преди да го фиксираме него обаче трябваше да удължавам интервалите на будуване постепенно докато изместим вечерното заспиване да е в 21:00 часа. В началото (около седмица) се налагаше аз да го събуждам към 08:00 часа, но след като свикна вече сам си се събужда по това време (+/- 10 - 15 минути). По този начин и останалата част от деня ни стана предвидима и сега като знам кога му се падат дремките мога да си планирам какво да свърша през това време.

Вече съм сигурна, че проблема не е в зеленчуковите пюрета, защото вчера и плодови не искаше да хапва. Дадох му кашичка с грис от спелта, ябълка и манго, но изяде само 3-4 лъжички. Появи се от няколко дни и нощно събуждане около 04:00 сутринта, също така му е доста неспокоен съня, та предполагам наистина са започнали да го мъчат зъбите.
При нашето момченце, ако не се намаже с калгел 30 мин преди хапване - по съвет на педиатър, стига и до плач, защото зъбчето го болеше и най-накрая вече проби. Та случи се да забравя и беше много кофти хранене.. Едвам яде.. гледах лъжичката да отива в небцето и така. Ако имаш нещо за мазане, пробвай ако искаш, може да подейства и при вас.
Благодаря за идеята! Ходих до аптеката и взех Калгел, ще тествам при следващото хранене.

# 18
Много ли😃
Моето как е 🤔Аз имам една каша вътре с плод....и си наливам 150 вода,но ми остава примерно 30 и слагам 4-5л всичко си изяжда.

Днес спанак с ориз...стиска устата пълен ужас едва половин пюре ...досега не е стискала само и се е гадело...

# 19
Много ли😃
Моето как е 🤔Аз имам една каша вътре с плод....и си наливам 150 вода,но ми остава примерно 30 и слагам 4-5л всичко си изяжда.

Днес спанак с ориз...стиска устата пълен ужас едва половин пюре ...досега не е стискала само и се е гадело...

Моят господин на обяд изяжда 220-240 пюре и след обед 230гр каша - вода + каша + 100гр пюре. Не знам кое е много ама детето си хапва доволно, не е качил много за 1м и ми казаха, че щом си го хапва без проблеми, значи си му е добре. Сигурно трябва да извжда 150гр, както на много места казват, но аз се водя по него. Joy

# 20
Ами така казват по повечето схеми. А с кашите по принцип трябва да се внимава, че много бързо качват от тях, но все пак и от детето си зависи Simple Smile

# 21
Моята госпожица яде около 190-200 грама. И тя си хапва доволно и не качва кой знае колко.

# 22
  • София
И Гого яде днес спанак с ориз. Изяде го.
Също не сме на 150 гр. Хапва на обяд около 200 гр. пюре и следобед каша същото количество. Плюс няколко лъжички плодово пюре. Изяжда всичко и не е наддал много.

# 23
Момичета, в пюрето на Хип от сливи има захар, а в това на Гербер има ли? Защото в интернет не намирам да пише, че има, а поръчвам онлайн.

# 24
Момичета, в пюрето на Хип от сливи има захар, а в това на Гербер има ли? Защото в интернет не намирам да пише, че има, а поръчвам онлайн.

Няма, в това със синята капачка са само сливи.

# 25
Аз искам да попитам пюретата на BabyBio с какъв срок са? Дали е като на другите пюрета по-дълъг или е възможно те да са с по-кратък срок? Искам да направя по-голяма поръчка, за да имам и за празниците, а не навсякъде се предлагат, за да им погледна срока.

# 26
Ваня, имам едно със спанак и картофи, до 2026 е. 😉

# 27
Идеално. Благодаря ти ❤

# 28
nv_st, благодаря много за съвета с гелчето. Днес два пъти хапва плодово пюренце след като го мазах с гелчето, направо ми идваше да ревна от кеф. 😆 Сега се обнадеждих и утре ще пробвам със зеленчуци.

# 29
nv_st, благодаря много за съвета с гелчето. Днес два пъти хапва плодово пюренце след като го мазах с гелчето, направо ми идваше да ревна от кеф. 😆 Сега се обнадеждих и утре ще пробвам със зеленчуци.

Много се радвам! Simple Smile)) пожелавам да си хапва сладко, сладко всички пюренца! Animal Hatched Chick

Общи условия

Активация на акаунт