Отговори
# 45
Аз си направих поръчката от нотино, но не се сетих за травъл сайз, нито за друга козметика, нищо че трябва да зареждам Grinning Поръчах си крем за лице, ФДТ, абе пич.
И аз си мислех, че не трябва да се мокри раната.

Аз разбрах 4см разкритие при Dom.anais. Да минава бързо и леко!

Ееее баси, pifiella тази новина пак е за къпане - направо е студен душ Grinning

# 46
Днес имах контракции на 20 мин, ама пак всичко се успокои и нищо… Тамън се зарадвах, щото колкото и да ме е шубе, вече искам да минава… Започнах да ям по 6 фурми на ден ( тук ги дават в последните седмици) за уж по-бърза фаза на разкритие… Да видим Simple Smile)) Хич не ми се чака до 12-ти, пък ако пренося, тук ги оставяли по цяла седмица, до 9-10 дни след термин преди да индуцират, демек може да влезем и в козирог, което грам не го искам ( след като се спасих от скорпиона!) 😂😂😂

# 47
На мен ми сложиха водоустойчива лепенка, която махнах май на 7-мия ден. То ако трябва да пазиш рана, отидѐ всякакво човешко къпане.

С риск да ме нахулите, но България е една от малкото държави, в които ти пазят мястото в работата две, че и три години, ако ползваш и неплатен, и че даже ти плащат. Имам близки приятелки в Швейцария и Белгия, които са абсолютно принудени да се връщат на работа преди навършване на 6 месеца на детето.
Иначе, всички са много “за” кърменето… ама как да стане…?!?

Наистина са малко парите втората година и не стигат, казвам го като човек, който вече се е сблъскал със 780-те лв 😀 но пък който иска или има нужда, винаги може да се върне на работа след първата година.
Аз избирам да съм благодарна, че мога да си остана вкъщи и да си гледам спокойно децата. Въпрос на избор Simple Smile

# 48
Дам Simple Smile Аз съм в Швейцария и мога да потвърдя, че майчинството ми е 16 седмици. След това няма да получавам никакви пари… Взела съм след това 5 месеца неплатена…

# 49
Лятна буря не, 4 см ми е разкритието 😂 и току що ми падна тапата 🤪
Иначе шийката е изгладена и скъсена

# 50
Лятна буря не, 4 см ми е разкритието 😂 и току що ми падна тапата 🤪
Дано е заразно и ми падне и на мен 😂😂😂😂! Ти беше с термин 23.12 нали? Simple Smile

# 51
Dom.anais, успех значи! Ще чакаме включване да се похвалиш. ❤️

Mo36, то не е фактор. Аз от над 2 седмици съм с паднала тапа. А и ти за къде се забърза? Гледам кой още не е родил и се самонавих, че с теб ще родим в един ден. А днес не ми се ражда. Изчакай малко. 🤣🤣🤣

# 52
Dom.anais, успех значи! Ще чакаме включване да се похвалиш. ❤

Mo36, то не е фактор. Аз от над 2 седмици съм с паднала тапа. А и ти за къде се забърза? Гледам кой още не е родил и се самонавих, че с теб ще родим в един ден. А днес не ми се ражда. Изчакай малко. 🤣🤣🤣
.       Абе, жена, истината е че ме е шубе и искам да минава вече, че това чакане само ме стресира. Плюс това съм вече 99 кила ( а почнах от 74) и не искам повече да дебелея… Wink))

# 53
Аз си бях окей като ми падна тапата. Смела, смела...готова да раждам, и като не родих....пак ме хвана шубето. За това сега не бързам.

Още 7 дни няма много да надебелееш. 😀

Майтапа на страна...и аз ту искам вече да минава, ту ме хваща шубето колко ще боли....не знам и аз. Хич не нося на болка и роднините само за това говорят...как съм щяла да издържа, сигурно съм щяла да припадна от болката и както не ме беше страх, вече ме е.

# 54
Аз си бях окей като ми падна тапата. Смела, смела...готова да раждам, и като не родих....пак ме хвана шубето. За това сега не бързам.

Още 7 дни няма много да надебелееш. 😀

Майтапа на страна...и аз ту искам вече да минава, ту ме хваща шубето колко ще боли....не знам и аз. Хич не нося на болка и роднините само за това говорят...как съм щяла да издържа, сигурно съм щяла да припадна от болката и както не ме беше страх, вече ме е.
Абе какви са тези роднини? Вместо да те мотивират, да те спичат още повече.. Гледай да не се натоварваш с мнения. Аз все се надявам да имаме толкова много адреналин, че болката да не бъде чак все едно ни кормят… Има толкова жени с по 2 или 3 деца и си мисля, че ако спонтанното раждане е било чак такава адска мъка, никой е нямало да се реши на още едно… Явно всичко се забравя, а и само си представи момента, в който чуваш плач и ти го дават и веднага се успокоява и виждаш копие на теб и баща му… Живея за този момент! ♥

# 55
 Абе какви са тези роднини? Вместо да те мотивират, да те спичат още повече.. Гледай да не се натоварваш с мнения. Аз все се надявам да имаме толкова много адреналин, че болката да не бъде чак все едно ни кормят… Има толкова жени с по 2 или 3 деца и си мисля, че ако спонтанното раждане е било чак такава адска мъка, никой е нямало да се реши на още едно… Явно всичко се забравя, а и само си представи момента, в който чуваш плач и ти го дават и веднага се успокоява и виждаш копие на теб и баща му… Живея за този момент! ♥
[/quote]
Подкрепям мнението на 100%. Говорят за болката, плашат хората, пък раждат по 2, по 3  че и повече. На мен ми е първо, не знам как ще е, но гледам да не ги слушам. Вярвам, че болка наистина има, но ако е толкова нетърпима всички щяха да са с по едно дете.

# 56
Аз вчера изревах сълзите на Майчин Дом...
Ще ни изпишат във вторник най-рано, заради гестационния са пуснали на бебчо някакви разширени изследвания, на които им трябват седмица да излезнат. Никой не очаква да има проблем, но ....
Много ми липсва голямото дете, виждам го за по малко вечер само Sad
Поне се преместихме официално в самостоятелна стая ( аз само първата вечер имах съквартирантка, когато нямах бебе и беше добре), но сега ми е многоооо по-спокойно.
Кърма и тоя пут йок 😀 4 ден я излезнат 2-3 капки коластра, я не, гърдите ми перфектно меки, големи и празни 😀Но нито ще се изтезавам с помпане ,нито ще страдам и бичувам.
Иначе за болката има я ,силна е ,но се търпи ...но пак ви казвам,който не го е страх, епидугалната е талъв game changer. Просто изведнъж от болка, става "неприятно усещане". Мен накрая, след като родих и ме надруса анастезиоложката, че не знаела дали ще ме шият 😀 и бях като на after party главата ми олекна, едно хубаво ми стана хахаха

# 57
Аз направо не знам как ще се разделяме с баткото:/ Съчувствам, Icyyyyy 🙏
В нашата болница даже и посещения май няма, та отсега съм в драма.

И аз с 2 ръце съм за епидурална. Не държа на болки и предния път се разминах с тея зловещи мъки на раждането.

Аз продължавам да съм без индикации за раждане - ни тапа, ни нищо....Ще си изчака термина на 14ти май май.

Иначе и аз съм много доволна от дрешки от Англия. Много ми е тъжно като съсипя тея от синсей и  пепко с 2 пранета. И не е въпрос за пари само, ами мразя да се хвърлят дрехи.

# 58
Джоли, по принцип си ми доста симпатична. И отговорът ми не е заяждане. Но определено не съм съгласна.  Да аз съм благодарна за възможността, но не може да сравняваме несравними неща. В чужбина тръгват рано, но възможностите им са много различни и големи. В Холандия всеки родител има 4 дневна работна седмица, детската градина е семейна среда на една жена, в дома й с няколко дечица. И в края на годината държавата ти връща една камара пари, че детето е ходило на градина.

Наистина е страхотно това, че имаме възможност две години да сме с детето си. Обаче понякога не е възможност. Особено в София, ако не е прието на държавна градина. Не си представям как майка с минимална или малко над минималната работна заплата, може да плаща частни ясли от типа на 1200-1300 лв. Дори да са двама родители пак е трудно. Особено ако е второ дете. Да не говорим как като тръгне двтето на ясла все е болно, дори да св редуват двамата родители за болнични доходът им пак пада драстично. Да, то ще си боледува и след 2 рата година, обаче е различно...
А и аз съм майка на дете, на което яслата му се отрази изключително негативно и като цяло съм против тази институция и нв мисля , че децата изобщо имат нужда от нея.
Така де, това са си мои разсъждения. Аз съм за привързаното родителство.

Едит
Ама това още не е гласувано Simple Smile) обмисля се само.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 07:46 от Дух

# 59
Аз оценявам възможността да си остана 2 години макар и мизерните пари 2та.
Предният път закрепихме и си спестявах някак от 1та година, за да не съм притисната да се връщам заради парите само.  Според мен на 1 годинка е безумно да се хвърлят бебета в държавна институции дори и да изтеглиш 6ца от тотото с класиране в София.
И макар всичко това е чудесно, че ни пазят мястото 2 години. Майките са много добре защитени от закона, така че България е много социална в това отношение.
А че е трудно...с тея цени :/ ако човек изплаща и кредит и т.н. е просто страшно.
Аз се ужасявам колко са скъпи бебешките стоки-мляко, пюрета, биберони, памперси. За 3 години са се вдигнали още повече 🤯

Общи условия

Активация на акаунт