Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 700
  • 620
  •   1
Отговори
# 315
Моята цветна снимка я правих в АГ Варна, без упойка, единствено пих аулин 1 час преди снимката. Имаше болка да но съвсем търпима и трае няколко секунди, след това си станах и тръгнах нищо ми нямаше, съвсем нормална процедура според мен не е за пълна упойка, но може и да си е до организъм или от лекаря Simple Smile Така, че смело на който му предстои няма нищо страшно

# 316
Изобщо не съм съгласна.

Когато се прави с упойка, не се прави с пълна, а със слаба, краткотрайна, обща анестезия.

Не е до организъм, а до състояние на шийката, тръбите и матката. Както и лекарят ми ми каза - “може да мине леко, ама може и да не мине, та помисли си още 5 минути”.

Може да трае от няколко секунди до няколко минути. Ако пуснат контраста и мине - супер. Ама ако не мине, трябва да го понапънат още няколко пъти.

Няма как да гарантирате, че който прави изследването, ще е в цветущо състояние, като още повече става ясно, че може да се компрометират и резултатите, ако има спазми от болката.

Аз сега, ако реша да я повторя, за да съм сигурна, че резултатът е коректен, ще платя още 400лв, ще ми защипят шийката на матката с тенакулум още веднъж (който не знае, това е малко като мини мечи капан), и на всичкото отгоре, ще търпя остатъчните болки, кървене и дискомфорт още веднъж (засега продължават 6 дни).

Та, давайте смело, да, ама ако сте 100% сигурни, че ще мине като по вода. 😄

Моята цветна снимка я правих в АГ Варна, без упойка, единствено пих аулин 1 час преди снимката. Имаше болка да но съвсем търпима и трае няколко секунди, след това си станах и тръгнах нищо ми нямаше, съвсем нормална процедура според мен не е за пълна упойка, но може и да си е до организъм или от лекаря Simple Smile Така, че смело на който му предстои няма нищо страшно

# 317
Включвам се за цветната снимка.
Много се бях наплашила от форума колко е болезнена процедурата и изтръпвах от страх седмици преди това! Там където я правих, няма опция за упойка(или поне не знам).

Аз изпих един нурофен час преди ЦС. Абсолютно нищо не усетих! Два пъти пуска контраст, нищо! Резултатът беше: пропускат под високо налягане.
Следващите два дни имах болки в корема, явно от изливането на контраста в коремната кухина.
По принцип се имам за човек с висок праг на болка, но абсолютно нищо не усетих и при двете вливания на контраст.

И друго ще споделя. Миналата година ми правиха хистероскопия за отстраняване на полип 1см. Със спинална анестезия, хоспитализирана два дни. Да не говорим как болницата взе едни пари от НЗОК и още 900лв от ДЗО за избор на екип. А после 10дни ме боля кръста от анестезията!
Миналия месец правих втора хистероскопия, но този път офис: без упойка, само с локална анестезия. Ами болеше ме и то доста! Махнаха ми септум! Но, ако се налага отново хистероскопия да правя, и не е наложителна упойка, отново ще избера да е без упойка! Този път само половин ден ми отиде и на следващия ден вече се чувствам добре.

Споделям всичко това, защото искам да наблегна на това, че при всеки усещането от ЦС е индивидуално!! Може адски да ви боли, може и нищо да не усетите като мен.
Ако имате нисък праг на болка - изберете упойка. Ако упойката ви притеснява повече от болката и евентуално последваща нова ЦС за потвърждение на резултата, тогава си направете ЦС без упойка, ако предлагат такава.
Няма черно и бяло в случая. Дет се вика: нека всеки сам да си прецени.

# 318
Аз се включвам с първа неуспешна инсеминация.
Стимулирана бях 5 дни с Летрозол, направиха я на 2 спукани фоликула.
На 12ти ден - отрицателен тест.
Докторката каза да продължаваме до 4 и натам пътя е ясен.
Бях много отчаяна, ноооо продължаваме напред.
Спрях Дуфастона, дойде МЦ вчера и от днес стартирам стимулацията с Фемара.
Пожелавам успех на всички, надявам се да видиме заветните две чертички, преди да сме направили и 4те процедури.
Искам да дам и един съвет - не се вглеждайте в ранни симптоми на бременост,защото аз имах абсолютно всички такива и разочаровението от отрицателен тест беше доста голямо.

# 319
  • Sofia
Аз се включвам с първа неуспешна инсеминация.
Стимулирана бях 5 дни с Летрозол, направиха я на 2 спукани фоликула.
На 12ти ден - отрицателен тест.
Докторката каза да продължаваме до 4 и натам пътя е ясен.
Бях много отчаяна, ноооо продължаваме напред.
Спрях Дуфастона, дойде МЦ вчера и от днес стартирам стимулацията с Фемара.
Пожелавам успех на всички, надявам се да видиме заветните две чертички, преди да сме направили и 4те процедури.
Искам да дам и един съвет - не се вглеждайте в ранни симптоми на бременост,защото аз имах абсолютно всички такива и разочаровението от отрицателен тест беше доста голямо.

За жалост ранните симптоми на бременност, реално са симптомите на повишения прогесерон, който при процедури така или иначе повечето от нас приемат. Така, че това е един много хубав съвет. За пореден път се убеждавам, че тези симптоми са едни и същи в двата случая. Това беше първият ми цикъл, който не беше стимулиран от 6 месеца насам, защото вече си чакаме заповедта за инвитро и не правим нищо. Имах абсолютно същите симптоми като при биохимичната бременност и бях почти сигурна, че е взело да стане от самосебе си понеже попринцип такива симптоми нямам преди да ми дойде (кожата ми пареше, зърната ме боляха), еми да ама взе, че дойде, та самовнушението и прогестерона са голяма работа. Grinning
Желая ти успех с процедурите, както и на останалите момичета.

# 320
12 ден не е ли рано за тест за бременност?

# 321
12 ден не е ли рано за тест за бременност?

Нямам представа, така ми каза досторката.
На 12ти ден кръвен тест, ако + продължаваш Дуфастон и идваш на преглед, ако е - спираш Дуфастон и идваш на преглед.

# 322
Аз имам 2 неуспешни инсета ,винаги правя тест на 13 ден ...

# 323
  • Sofia
Мойта лекарка ми беше казвала 'След 12 дена правиш кръвен , ако е + Дуфастона продължава, ако е - спира'. Аз веднъж правих на 11 ден уринарен понеже ми предстоеше интервенция и мислех, че ще опра до обезболяващо, но ми се размина (беше отрицателен, реших че нищо не е станало, но на 13 ден беше +, като пак казвам това са уринарни) Кръвният от 12 вече трябва да даде точна информация, но пак зависи и от дозата тригър, защото ако е по-висока може да показва остатъчно ЧХГ. Затова най-добре изчакай до 13 ден. Даже последната инсеминация ми я прави дежурен лекар от болницата и ми каза тест да правя чак на 14 ден, като му казах че лекарката ми е казвала 12-13 той ми каза да си изчакам до 14 най -добре.

# 324
Мъча се да не го мисля,незнам как ще се справя..това стана един кръговрат 😒🙄

# 325
  • Sofia
Мъча се да не го мисля,незнам как ще се справя..това стана един кръговрат 😒🙄
Ами няма как да не го, то винаги си седи подсъзнателно, дори да се разсейваш. Правиш каквото ти кажат - подпимагаш с каквото можеш (добавки, здравословно хранене, повече хидратация и движение) и се надяваш на най-доброто.

# 326
Да така е...все си казвам...ще стане....но то подсъзнателно ме гложди ...

# 327
Момичета,

Имам 2 неуспешни инсеминации от пролетта на миналата година, едната беше с реинсеминация на другия ден.

Сега обаче мисля да отида в друга клиника при други лекари, за да се посъветвам с нови специалисти, а да не продължавам на мястото, на което бях много месеци, почти 2 години.

Някоя от вас прави ли опити в Пловдив, може ли да даде идея за клиника/болница и лекар - вземам под внимание относителността на всеки съвет.

Благодаря Ви!

# 328
Здравейте момичета...само да вметна ,че току що се разочаровах ...след 3та инсиминация...теста е отрицателен 🥲продължаваме напред за 4ти опит с инсе 😊
Искам да знам...как стоят нещата с кандидатстването във фонда и колко време се чака за одобрение 😉 искам да съм наясно...благодаря ви предварително 😊

# 329
  • Sofia
Здравейте момичета...само да вметна ,че току що се разочаровах ...след 3та инсиминация...теста е отрицателен 🥲продължаваме напред за 4ти опит с инсе 😊
Искам да знам...как стоят нещата с кандидатстването във фонда и колко време се чака за одобрение 😉 искам да съм наясно...благодаря ви предварително 😊
И ти май беше при Персенска, нали?
Направете си 4тата, изчакай резултата от нея. Ако ти дойде цикъла след 4тата на 2-3 ден отиваш и пускаш AMH (от фонда го искат). След като ми излезнаха резултатите се обадих в болницата и ми изготвиха документи, като не трябваше да се разкарвам да им давам AMH-то. Пратиха ми имейл на който им ги пратих. Можеш да го пуснеш във всяка една лаборатория не е задължително да в тази в Надежда. В рамките на деня ми изготвиха документи и отидох да си ги взема, срещу 80 лева заплащане. От там на сетне зависи както ти е удобно. Понеже сме от София си ги занесох сама до ЦАР (то е на Гешев го Иван Рилски болницата) и в рамките на месец получихме одобрение. Там ти дават едно номерче, с което да следиш дали имаш издадена заповед. От там на сетне пак зависи как ти е по-удобно - има няколко опции за получаване на заповедта, като при попълване си избираш един от тях - аз пак заявих лично вземане на място и онзи ден си я получих. Чакаме да ми дойде цикъла Юни и ще видим какво следва от там насетне.

Общи условия

Активация на акаунт