Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 518
  • 529
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря Rouina91 🩷 Да със сигурносъ влияе на психиката доста, защото аз 10 дни съм вече след инсеминация и съм мн нервна и раздразнктелна от 2,3 дни и това мисля че се дължи на нетърпението и страха от разочарованието. Но пък каквото господ е рекъл..Пожелавам на всички да имат положителни резултати съвсем скоро❤❤❤

# 406
Здравейте,момичета. Подписвам се с втора неуспешна инсеминация. Успех на всички ❤

# 407
  • Бургас
Здравейте, момичета!

Аз си помълчах малко, защото миналата седмица беше много емоционална, а и се чувствах малко виновно да споделя добра новина, след като някои от вас не могат да се похвалят със същото... Също, признавам си, толкова ми се вижда нереално още, че нито смея да го напиша, нито да го изрека. После си помислих, че щом при мен нещата са се получили (поне засега) то значи, че наистина е възможно и при всяка от вас! Така че приемете този пост, като стръкче надежда, дори и скоро да сте изпитали поредното разочарование. Надежда, че дори и лекарите да ви казват да не се надявате, нещата някак си се случват и Господ си знае кога и как. Благодарна съм на всяка една от вас за взаимността и обмяната на опит, на това, че не ми се налагаше да се справям сама със страховете си, че тук открих приятелки, които смея да кажа, че нямам и в реалния живот. Оставам отворена за разговор с всяка една от вас и няма да спра да посещавам този форум - ако мога да съм полезна с каквото и да било винаги съм насреща. По първоначални мои впечатления нещата се случиха след като докторката ми смени пренаталните витамини, които бях пила повече от година, и след като започнах да пия витамин Д. Не знам дали наистина това е причината, но го отбелязвам в случай, че някоя от вас иска да пробва - има логика ако няма други открити проблеми и тялото ви е привикнало към определени съставки да се наблюдава положителен отговор, когато ги смените с нови такива. Питайте ме каквото искате да знаете, наистина искам да съм полезна ❤️

# 408
Честито, момиче! Радвам се за теб и ти пожелавам успех до финал!
Какви са тези витамини?
Днес направих цветната снимка, с пълна упойка, сега имам кървен като при цикъл, но се надявам да спре бързо. Тръбите са наред.
Имам въпрос към вас: снимката я направих на 8 ден от цикъла. На следващия цикъл ли ви извика доктора за инсеминация?
Хич не ми е до кекс в момента, трябва ли да чакам някакво време за естествени опити и да очаквам ли някаква промяна в цикъла или овулацията. Моята док. Уж каза, че не.

# 409
  • Sofia
dove_92: Много се радвам, браво и честито, дано всичко се развива нормално.
Моля да споделиш за добавките също. Ние какво ли не приемаме вече и резултата е плачевен. Днес ми беше пункцията - изкарахме само 3 яйца, а с какво ли не се блъсках (стимулацията ми беше агресивна - лично мнение, док не мисли така). Почнахме с 10 АФ и от тях нарастнаха само 3, като всичко се случи много бързо (стимулацията не беше повече от 7 дена като на 8 поставих само таймиращата), което ме навежда на мисълта, че неравномерното нарастване се дължи на високи дози за да се случва толкова бързо.
За капак на всичко и представянето на моята половинка е плачевно, макар че и той пие добавки, които съм проучила и за 2мата, че дори и ChatGPT потвърждава, че планът ни е оптимален...Е да ама не...
Не знам вече и аз какво да приемаме и да правим. Чудя се дали всичко това не е от жегите.

Arwen88:
Ако е силно кървене или ярко червено по-добре го обсъди със специалиста. Нормално е да зацапва леко - дори ме предупредиха като правих, но за активно кървене не съм сигурна, че е ОК
Ние правихме 1вата инсеминация директно в цикъла на цветната снимка. Имаше много хубави 2 доминантни фоликула (без стимулация на естествен цикъл, които доки видя на ехографа), а и спермата на половинката беше доста подобрена спрямо преди 1 година от тогава. Та се съгласихме да я правим. До някъде се радвам, че не се точи защото все пак бяхме една стъпка напред за финансирането за фонда, но аз лично мисля, че в по-добре да изчакате, особено ако не се чувстваш добре сега.

# 410
Dove, страхотна новина!! Честито и успех до пухкавия финал HugHug

Арвен, аз правих инсеминацията на следващия цикъл, не на този с цветната снимка. И при мен беше само зацапване, не и активно кървене след снимката. Дано мине бързо и се почувстваш по-добре скоро Kissing Heart

# 411
  • Бургас
Благодаря ви за милите думи, момичета! Дано моята добра новина донесе след себе си още много такива тук!

Пиша всичко, което приемах и продължавам да приемам: Зефема, Пренатал Денк (втора пренатална добавка), Пикозитол, С Фем, Витамин Д. След инсеминацията към това добавих Естрофем (3х1), Циклогест (този път прогестерона ми беше вагинален сутрин и вечер и казват, че така се усвоява по-добре), аспирин протект. На вас може да ви изпишат различни естрогени и прогестерони, така че тази част от медикаментите е по преценка на лекаря. Зефемата е над 70 лева на фона на предишната ми добавка, която беше 25 лева. Мисля че тя, заедно с пренатал денк си свършиха работата, хем защото са две добавки за ударна доза, хем защото имаше някои допълнителни съставки от това, което приемах преди това повече от година.

Ние сме с предполагаем мъжки фактор - смачкана морфология 2%, но съпруга ми много сериозно се захвана с физическа активност и здравословен хранителен режим и всеки път резултатите му са по-добри с изключение на морфологията, която не мърда. Този път ми направи впечатление обаче, че след обработка подвижността скочи на над 80%, което също може да е оказало благоприятно влияние.

Arwen, на нас в месеца на цветната снимка ни казаха да не правим нищо, за да може все пак организма да се изчисти от контрастното вещество.

Rouina, съжалявам да чуя за преживяванията ти днес, но не унивай. 3 яйца са си 3 яйца! Възможно е резултатите на мъжа ти да са по-лоши от горещото време - ти беше споменала, че работи навън, а може и да е от стрес. Честно казано, те понякога не споделят, но моят съпруг доста преживя последните няколко месеца особено, защото и аз бях доста сприхава и не мога да кажа, че комуникацията ни вървеше безаварийно...

Като говорим за стрес този месец не беше по-малко стресов от минали, както се и видя от високите ми нива на кортизол, но това явно не е попречило при мен. Не съм спряла да мисля и да искам да ми се случат нещата, дните преди да си направя теста бях много отчаяна и сигурна, че отново сме ударили на камък. Разкрещях се на непозната жена на улицата, доста си поплаках нея седмица и мисля, че е малко рано за някакви сериозни симптоми, че да го отдам на това. Казвам го, за да потвърдя и на вас, освен на себе си, убеждението, че когато ни казват, че трябва да сме спокойни и да "не го мислим" и ние се стресираме още повече, че не можем да се справим със собствените си емоции и да контролираме чувствата си, нещата все пак може да се случат. Както някой беше споменал - има жени, които зачеват по време на военни конфликти и т.н., така че не слушайте кой какво ви казва, особено ако това ви вменява чувство за вина, че не сте достатъчно добри в това да осигурите благоприятна среда за нов живот.

Ще вметна и накратко моите симптоми, защото са далеч от ясно доловими, а някои не са и стандартни. Както казват, че имплантационното зацапване е между 6 и 10-ти ден, така моето беше на 14-15 ден за не повече от ден, беше кафеникаво, което ме успокои, че е стара кръв и дойде с познатата болка преди цикъл - ако не си бях направила тест щях да съм на 100% сигурна, че ще ми дойде. Така че тези от вас, които усещат такава болка да не бързат в заключенията. Другото по-отчетливо нещо беше болка и тежест в гърдите, която хем се усилваше, хем намаляше - сега болката я няма. Странните неща, които ми се случиха още в първите дни след инсеминацията бяха, че когато една сутрин мъжа ми отвори терасата ме лъхна мирис на море, което да кажем, че е нормално предвид, че живеем в морски град, но като живееш на морето някак си не го усещаш това да ти мирише на море. Също на 13ти ден (ден преди да направя теста) отхапах парче кашкавал и го изплюх, защото ми се доповръща. Това беше малко странно, защото аз много обичам кашкавал. Сега най-отчетливия симптом е, че долавям миризми, а аз по принцип съм скарана с нюха си. Може да са плод на въображението ми някои от тези "симптоми", а може и да не са. Реших да споделя, особено за зацапването и предменструалната болка, защото е лесно да се объркат с цикъл. Така че не бързайте да се отказвате, правете си тестове преди да се обезкуражавате и продължавайте да опитвате. Прегръщам ви всички и ще продлъжавам да ви следя и от сърце да желая за всяка от вас двете чертички! ❤️

# 412
Angels26, съжалявам. Аз тъкмо започвам втора. Днес ми е 4-ти ден от цикъла. Утре пак започвам Летрозол.
dove_92 Браво, честито! Дано повлечеш крак и това щастие споходи всички ни.

Аз започвам да имам някакви колебания в доктора си, който е един от най-хвалените и харесваните (д-р Станулов в Доверие в София), защото като чета при другите какво е, при мен е направо постно. Още преди месеци, когато само бях на преглед, ми каза да пия Елевит и това беше. Никакви добавки други, нищо. Първата ми инсеминация, която беше и неуспешна, беше с Летрозол-Овитрел-Утрогестан вагинално. Втората пак ще е същата. Питах го нещо по-различно ще правим ли, каза не, това е, няма какво друго. На вас как ви се струва това?

# 413
  • Sofia
Angels26, съжалявам. Аз тъкмо започвам втора. Днес ми е 4-ти ден от цикъла. Утре пак започвам Летрозол.

Аз започвам да имам някакви колебания в доктора си, който е един от най-хвалените и харесваните (д-р Станулов в Доверие в София), защото като чета при другите какво е, при мен е направо постно. Още преди месеци, когато само бях на преглед, ми каза да пия Елевит и това беше. Никакви добавки други, нищо. Първата ми инсеминация, която беше и неуспешна, беше с Летрозол-Овитрел-Утрогестан вагинално. Втората пак ще е същата. Питах го нещо по-различно ще правим ли, каза не, това е, няма какво друго. На вас как ви се струва това?
Опциите за стимулация за инсеминации не са много - или се прави на естествен цикъл или в общия случай кломифен или летрозол, като много лекари отричат Кломифена защото има повече странични ефекти и е доказано, че Летрозола работи по-добре в много случаи. Може да попитате за стимулация с кломифен, но да ти кажа честно не бих си го причинила. Тъкмо минахме една стимулация за инвитро с високи дози инжекции - Ами да ти кажа с Кломифена се чувствах в пъти по-зле, по-подута и по-болезнена. Ако решите да поставяте да речем малки дози гонал за стимулация за инсеминация също мисля, че не си струва и не знам дали се практикува в България (знам че понякога в САЩ дават гонал и за инсеминация), но си е скъпа и няма смисъл. Тригъра не знам също дали има значение какъв ще е - моята лекарка работи върху мен с Хориомон още от инсеминациите, сега по време на инвитрото също него поставих. Утрогестана мисля, че е по-добрият вариант от Дуфастон също. До сега на инсеминациите винаги са ми изписвали дуфастон, сега ще го пробвам и утрогестана как е.
Общо взето няма много варианти наистина или са доста по-скъпи, а пък и моето наблюдение като цяло е, че с инсетата е малко джадта прават - каквото стане. На инвитрото обръщат определено повече внимание.

# 414
Rouina91, да, знам, но гледам, че на някои им изписват 100 хиляди добавки, за други чувам, че някакви прахчета пият, отвари (предложени им от доктор). Това имам предвид по-скоро. Аз му викам "Някакви изследвания за витамини, хормони?" Той ми вика "Мисля, че достатъчно изследвания ти дадох да правиш." 😀 Това е положението.

# 415

Опциите за стимулация за инсеминации не са много - или се прави на естествен цикъл или в общия случай кломифен или летрозол, като много лекари отричат Кломифена защото има повече странични ефекти и е доказано, че Летрозола работи по-добре в много случаи. Може да попитате за стимулация с кломифен, но да ти кажа честно не бих си го причинила. Тъкмо минахме една стимулация за инвитро с високи дози инжекции - Ами да ти кажа с Кломифена се чувствах в пъти по-зле, по-подута и по-болезнена. Ако решите да поставяте да речем малки дози гонал за стимулация за инсеминация също мисля, че не си струва и не знам дали се практикува в България (знам че понякога в САЩ дават гонал и за инсеминация), но си е скъпа и няма смисъл. Тригъра не знам също дали има значение какъв ще е - моята лекарка работи върху мен с Хориомон още от инсеминациите, сега по време на инвитрото също него поставих. Утрогестана мисля, че е по-добрият вариант от Дуфастон също. До сега на инсеминациите винаги са ми изписвали дуфастон, сега ще го пробвам и утрогестана как е.
Общо взето няма много варианти наистина или са доста по-скъпи, а пък и моето наблюдение като цяло е, че с инсетата е малко джадта прават - каквото стане. На инвитрото обръщат определено повече внимание.

Аз попринцип и на двете инсеминации ми изписваха Утрогестан по една капсула 300мг много ми беше подут корема,газове много гадно беше. По скоро дискомфортно но може би дозата е по силна. А когато ми се е налагало да пия Дуфастон не ми се е подувал чак така корема.

# 416
Angels26, на мен ми изписва 2 х 2 капсули вагинално. Общо 400 мг на ден и както преди седмица някъде писах, бях като бременна в корема. Много ми се подува и на мен.

# 417
  • Sofia
Ами аз само Дуфастон съм ползвала до сега. От днес вечерта ще почна да слагам Циклогест (объркала съм ги циклогеста и утрогестана в предния пост). Като цяло с прогестеронивите препарати не се разбираме добре, ама като нямам избор тей то. За изследвания винаги можеш да си пуснеш на своя глава хормони, TSH, и основните витамини B12, D, да провериш как са им нивата ако не си. Аз на своя глава си пуснах и тромбофилия, понеже моята лекарка не ми е назначавала, но имаме в рода предразположеност към образувания на тромби. За добавки на нас ни беше казала да пием ортомол, но и на двамата не ни хареса, та с малко четене реших да почнем да приемаме добавките от 'It starts with the egg' книгата (поне повечето от тях). Уж се повлияхме добре от тях - параметрите при последната инсеминация бяха много добри, ама не знам от жегите ли сега от какво и при двамата нещата зле Grinning.

# 418
Момичета, като преминала през 5 инсеминации се включвам да споделя и моя опит.
Стимулацията може да бъде с различни препарати по преценка на лекаря, АМХ и годините. Мен са ме стимулирали и летрозол, фостимон и мериоферт.... УСпешната инсеминация беше с летрозол и мериоферт, направих 4 фоликула (лекарката каза, че са ми нужни повече от 2). Като ги видя 4 ме пита ще рискуваме ли Simple Smile
Всичко това при АМХ 2.86 и 41г. За съжаление бременността прекъсна в 9г.с. Споделям, за да знаете, че има опции за различна стимулация, но лекаря трябва да прецени.
Относно допълнителните изследвания и добавките, колкото и пъти да попитах какви изследвания да направя, ми казваше, че какво и да направя, няма да донесе никаква информаци и на етап инвитро можело да се прецени повече за яйцеклетките. Добавки ми предписа неофолик мета, пренаталденк и овабуст. След третата инсеминация започнах да пия добавките от Всичко започва от яйцето. Опита ми показва, че почти никой лекар не изписва добавки и изследвания. Тук във форума има много информация и за двете. Според мен изследвайте щитовидни хормони, витамин Д, Б12, пийте фолиева киселина. Това е основното.
Dove, тихичко честито! Дано всичко се развие добре до пухкав финал.
На всички останали късметът скоро да ви споходи и да не се налага да стигате до тежката артилерия.

# 419
Сигурно от половин година пия Фолиева киселина Мета, 3,4 месеца пръсках спрейче Вит Д+К2 за по бързо усвояване и Б12. Щитовидна беше под 2, Пролактина беше добър, Прогестерона ми последно беше супер, АМХ беше леко завишен но защото имам лека форма на ПКОС. Като цяло няма причина да не се случват нещата... Вчера 13дни след 2рото Инсе резултата 0,5. Кофти много , но продължаваме напред. Честито на всички който са видели двете мечтани чертички.  🍼🐣 Успех и на тези които са в очакване 🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт