Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 071
  • 516
  •   1
Отговори
# 450
Имам въпрос към момичетата, правещи инсеминация в Селена. На кой ден правят изследванията, посочени в сайта им - хепатит, хламидия и т.н. Когато звъннах на лекаря ми каза, че се правят на място, а не се носят готови. Иска ме там на 9-10 ден от цикъла, но смятам да ходя сама. Да не се окаже, че и мъжът ми трябва да е. Като знам, че ми вдигна на 10 път, не искам пак да го търся 😁
И след това, чисто теоретично, след преглед на 9-10 ден след колко дни викат за инсето. На мъжа ми му трябва повече време за одобрение на отпуск и искам да съм подготвена.

# 451
  • Sofia
Имам въпрос към момичетата, правещи инсеминация в Селена. На кой ден правят изследванията, посочени в сайта им - хепатит, хламидия и т.н. Когато звъннах на лекаря ми каза, че се правят на място, а не се носят готови. Иска ме там на 9-10 ден от цикъла, но смятам да ходя сама. Да не се окаже, че и мъжът ми трябва да е. Като знам, че ми вдигна на 10 път, не искам пак да го търся 😁
И след това, чисто теоретично, след преглед на 9-10 ден след колко дни викат за инсето. На мъжа ми му трябва повече време за одобрение на отпуск и искам да съм подготвена.

Не съм в Селена, а в Надежда, ама не разбирам защо да не може да се направят другаде. Наща болница няма проблем с това, ако става въпрос за вирусологията (кръвните изследвания). Мъжът ти и той трябва да си пусне същите изследвания преди процедурата и те имат 'срок на годност' 3 месеца. А за след колко дена ще те викнат никой не може да ти каже освен лекарите. На самия преглед ще видят колко е пораснал фолиикулът (ако сте с един) и на базата на неговите размери ще се прецени. Моите инсеминации са били на различни дни (13, 14, 15) от цикъла. Преценява се спрямо големината, която се иска да бъде достигната (която пак предполагам зависи от лекаря, мойта ги оставяше моите да понарастнат до къъм 19-21мм преди да поставим тригъра) и около 2 дена след тригъра правехме инсеминацията (да речем ако тригъра е поставен в петък 7 вечерта, в неделя към 12-13 ме викаха за инсеминация).

# 452
Смятам да направим серологичните предварително. Искат и микробиология на еякулат, както и на мен микробиология. Искам да не се напрягам с това чакане и изчисляване на срокове, ама е неизбежно😀

# 453
Здравейте! Нова съм тук!
Имам положителен тест за бременност след първа инсеминация и ре-инсеминация. Дата на начало на последна менструация- 10 юни. Първият тест за бременност е направен 13 дни след манипулацията, следващите са повтаряни през два дни. Слагам циклогест вагинално от деня на ре-инсеминацията и продължавам до днес. Моля за мнение за удвояването на ЧХГ и дали прогестерона е добре. За ТСХ знам, увеличиха ми дозата, с Хашимото съм. Благодаря!

# 454
Честито! Удвояването е чудесно. Прогестеронът не изглежда прекалено висок, но не е и критично нисък, а и ти приемаш допълнително. Според мен резултатите ти са прекрасни. Успех до края Hug

# 455
Благодаря Ви! Имам и леки придърпвания в яйчниците и подобни на менструални болки при матката. Предполагам е нормално.

# 456
По принцип отнема време да излязат резултатите и ако ги правите на 10 ден, то до деня на инсеминацията няма да са готови. Моята микробиология я правих на 7 ден и ми излезе чак след инсеминацията. А цитонамазката чак след 8 дни ми излезе.
Моят съвет е да направите всички изследвания в дупката между края на цикъла ви и посещението при доктора. Тоест, ако цикълът ви е 6-7 дни, веднага на 8-и ден да се направят изследванията. На мъжа Ви също.
Колкото до предния Ви въпрос - кога викат за инсеминация - мен лично ме викнаха на 10ти ден за преглед на фоликулите, бяха с добър размер, биха ми инжекция и на следващия ден ми беше инсеминацията (11ти ден). Втората ми инсеминация ме викнаха на 11ти ден и нямаше нужда даже от инжекцията Овитрел, защото докторът прецени, че жълтото тяло ще се спука само и пак на другия ден бях на инсеминация (12ти ден).
Смятам да направим серологичните предварително. Искат и микробиология на еякулат, както и на мен микробиология. Искам да не се напрягам с това чакане и изчисляване на срокове, ама е неизбежно😀

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 19:25 от s212365173

# 457
Здравейте, дами. Аз се записвам с втора неуспешна инсеминация. Вие сте много тихи, какво се случва с вас?

# 458
Здравейте, аз съм вече с четвърта неуспешна инсеминация и ще ви оставям, насочвам се към другата тема и ще подготвяме документите за фонда. Желая на всички много, много успех и повече положителни резултати!

# 459
Здравейте! Записвам се и аз в темата. Някой от вас правил ли е инсеминации при тежконагънати маточни тръби, които пропускат оскъдно под високо налягане?

# 460
Ами на мен едната ми е слабо пропусклива само под високо налягане, другата беше ок пропусклива под високо налягане. Имах препоръка да използвам ок пропускливата, но в крайна сметка лекарката реши да пробваме със слабо пропускливата, защото каза, че и двете за нея са зле. При мен се получи. Не губете надежда Hug

# 461
Ами на мен едната ми е слабо пропусклива само под високо налягане, другата беше ок пропусклива под високо налягане. Имах препоръка да използвам ок пропускливата, но в крайна сметка лекарката реши да пробваме със слабо пропускливата, защото каза, че и двете за нея са зле. При мен се получи. Не губете надежда Hug

Повече като че ли ме притеснява това, че са нагънати.

# 462
То прави няма..  всички са нагънати, колко точно е субективно.

# 463
На мен ми предстои преглед в сряда да се види колко фоликула има след пием на Летрозол. С голям ужас го започнах, че предните два пъти имах големи щети. Някоя от вас получавала ли е по-дълъг цикъл след приема му? Днес ми е 8 ден и все още имам зацапване, а не нормален секрет. Решила съм да оставя нещата да се случват, както Господ е решил. Уморих се да мисля и премислям сценарии, да се тормозя. Ще се доверя на вярата и голямото желание да имаме дете.

# 464
  • Sofia
На мен ми предстои преглед в сряда да се види колко фоликула има след пием на Летрозол. С голям ужас го започнах, че предните два пъти имах големи щети. Някоя от вас получавала ли е по-дълъг цикъл след приема му? Днес ми е 8 ден и все още имам зацапване, а не нормален секрет. Решила съм да оставя нещата да се случват, както Господ е решил. Уморих се да мисля и премислям сценарии, да се тормозя. Ще се доверя на вярата и голямото желание да имаме дете.
То какви ли не неща се случват с тоя цикъл покрай тия хормони. За по-дълъг не знам, моят е сравнително оскъден и краткотраен (3 дена активен и 2-3 зацапване). Но със стимулация с кломифен или летрозол пак беше толкова като дни, но определено по-силен. Сега покрай инвитрото съвсем се скапаха нещата с моя цикъл - само ден и половина беше и 2-3 дена зацапваше...Мисля, че всичко е нормално с тия хормони. Не го мисли, всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт