Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 264
  • 517
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм пила до сега само Летрозол и не съм имала проблеми по принцип. Не знам какво стана този месец. Ходих на лекар и ми казаха, че всичко ми е наред и нямало причина да не ми дойде.

# 31
А някоя от вас, която след Летрозол е образувала киста? Днес на 3 ден от цикъла на прегледа се установи, че имам в левия яйчник 2 см. Тъкмо се бях изчистила, предишната беше в десния. Според док. не е от Летрозол, нито от Хориомон.

# 32
Да попитам и аз, някой кандидатствал ли е за помощта от Общината - 2000лв. наскоро разбрах за нея, но не съм много наясно и какви документи трябват.

# 33
Аз. Много се оплаквах в предните теми след летрозол. Три пъти ми го изписваха, но при мен задържаните бяха около 25мм. И на мен всички доктори ми казаха, че не било от него, а от годините и ниско амх едва ли не. Но просто всеки път летрозол, регулон.. А само веднъж от летрозол тръгнаха 3Ф(и изпуснахме О). На всеки се отразява различно. Последно бях с кломифен. Тръгнаха 6Ф, дори ми предложиха инвитро, но решихме да се придържим към инсеминацията. Беше на 1спукан Ф и 2Ф с размери 18-20мм. За съжаление неуспешна. На следващия цикъл имах останал фоликул 18мм. Докторът му се учуди, но каза да пусна естрадиол и ако е нисък, значи този Ф не пречи(беше нисък). На ден7-8 вече най-големият Ф беше 10мм(според мен се бе смалил).
С летрозол имах горещи вълни и не ми харесваше особено. С кломифен направо летях в облаците. Така че много си зависи до организъм. Честно казано съжалявам, че не смених по-рано док. Предната три пъти ми изписва летрозол въпреки да я убеждавах нещо друго да пробваме.

Живот и здраве този месец ще правим 4-то инсе и след това се насочваме към инвитро.

А някоя от вас, която след Летрозол е образувала киста? Днес на 3 ден от цикъла на прегледа се установи, че имам в левия яйчник 2 см. Тъкмо се бях изчистила, предишната беше в десния. Според док. не е от Летрозол, нито от Хориомон.

# 34
Значи в зависимост от организма е подходящ Летрозол или Кломифен. Изрично попитах док. каква е причината отново да имам киста и дали е заради стимулацията. Не е казвала да сменяме препарата. Сега трябва чинно да си изпия Регулона и на 2 ден от цикъла да я посетя отново. Ама ако пак се получи същото, става омагьосан кръг.

# 35
Именно, омагьосан кръг. За съжаление понякога не е едното или другото. Има момичета, които и от двата препарата не се повлияват. Просто споделих как беше при мен(така си загубих близо половин година..), така че ти съчувствам, защото съм минала през това.
Успех ти желая и дано не ти се случва отново да задържаш фоликул!

# 36
Разбрахме се да опитваме до май и ако не се получи, да направя инсеминация при Матев в Пловдив.
Прочетох за Кломифена. Пише, че изчерпва резерва и сгъстява слузта.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 12:24 от Arwen88

# 37
Това за кломифена, че изчерпва резервът, не е вярно.
Моля, сподели къде си го прочела.
Като цяло той и летрозол стимулират узряване на фоликулите, които растат в текущия цикъл, не би следвало да имат дългосрочен ефект върху яйчниковия резерв.

# 38
Сайт на доктор Баев - ин витро център. Статията се казва Медикаменти за стимулиране на яйчниците.
Моята гинеколожка каза, че до 6 месеца може да се прави стимулация.

# 39
Момичета, поставена съм пред следната ситуация. Преди 2 седмици беше втората ми инсеминация и дойде деня за тест, като в клиниката ми казаха да си направя уринарен, направих го и на него излезе доста бледа черта. Дали това е нормално? Не би ли трябвало на деня за тест да е доста по-изявена? Някой чувал ли е за подобно нещо и дали може да приключи благополучно?

# 40
Rosegirl, не е ли много рано за уринарен тест? На мен след всяка инсеминация ми казват на 14тия ден да си пусна кръвен тест.
По-добре си пусни кръвен тест за да си сигурна в резултата.

# 41
Момичета, поставена съм пред следната ситуация. Преди 2 седмици беше втората ми инсеминация и дойде деня за тест, като в клиниката ми казаха да си направя уринарен, направих го и на него излезе доста бледа черта. Дали това е нормално? Не би ли трябвало на деня за тест да е доста по-изявена? Някой чувал ли е за подобно нещо и дали може да приключи благополучно?
Щом има втора черта си е +
Пусни и чхг
Успех 🍀

# 42
Успех и от мен, и да се похвалиш с високи стойности на ЧХГ

# 43
Пусни ЧХГ и прогестерон, уринарните не дават точни резултати. Съветвам винаги кръвен. И стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 44
Здравейте,
може ли да ми кажете от кой доктор/клиника сте доволни за София?

Общи условия

Активация на акаунт