Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 704
  • 620
  •   2
Отговори
# 360
  • Бургас
Момичета, човек никога не знае с тези спермограми, но при положение, че нещата не стават, а няма друга очевидна причина шансовете са, че е от това. Няколко момичета тук бяха споделили, че с морфология 1% лесно забременяват, но и бързо губят бременността, така че колкото и лекарите да я игнорират много от случаите говорят друго. Така и така съм тръгнала да разпитвам вашите мъже какви добавки приемаха? При нас андролога изписа Спермотренд, Тестомакс, Каливита и отделно приема Трибулус. Потупа го по рамото и му каза, че ако пак не стане то проблемът бил в мен... Представяте ли си! От прочетеното пак тук оставам с впечатление, че никой не приема тези добавки. Масово виждам, че изписват Трибестан и Ортомол фертил, та се чудя дали да не го пробвам и с тях, защото очевидно от тези всеки месец му расте количеството и бързината, но не и морфологията. Като пак казвам, че може и да не расте %-та по други причини.

Rouina91, разбирам те за страховете - аз по принцип нямам проблем с иглите, но положението не е същото, когато сама трябва да си поставям нещо, както се случи миналия път с овитрела нищо че беше писалка. И ме беше страх не, че се бода, а дали ще поставя нещото правилно, та гледах поне 20 пъти клипче и го пусках и спирах, докато я поставях. Предполагам, че след някой друг път се свиква и съм сигурна, че ще се справиш. Simple Smile

# 361
  • Sofia
В началото, когато започнахме при наща репродуктивна, тя назначи и на двамата ортомол на него фертил, на мен vital f ли нещо такова беше, не съм сигурна. Нещо на мен не ми понасяше и не се чувствах добре с него, та го спряхме след като си изпихме 2 или 3 опаковки от него.  Поразрових се из интернет и се разчетох за добавки и взехме решение голяма част от тях да приемаме отделно. Взимаме най-базова формула от мултивитамини за зачеване - Wellman и Pregnacare for conception. От там вече се поинтересувах за това какви добавки биха подпомогнали и взимаме отделно - CoQ10, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Голяма доза Omega 3, L-arginine, NAC, като аз отделно приемам ниска доза инозитол - 2000 мг не 4000 както препоръчват и фолиева киселина. На моята половинка изписаха отделно Spimen forte и Детралекс (понеже си му откриха варикоцеле) и за сега е това. Аз приемам и други неща, които не са толкова обвързани с нашите опити като Колаген, магнезий и мелатонин, но някъде бях чела, че действали положително.

ПС: Да допълня, че бях забравила. Той приемаше Трибестан и Андрозитол прахчета, в началото когато му откриха проблема (преди около 3 години) и продължавахме да опитваме сами (вероятно щот и 2мата ни беше страх, че ще стигнем до инвитро и отлагахме максимално), но не останахме много доволни от тези добавки. След контролна спермограма нямаше много подобрение, даже тогава му беше паднала подвижността. След това 3 месеца приемаше добавките, които предлага болница Надежда, когато се беше подобрила и днк фрагментацията спрямо първоначалната, която си беше с високи стойности дори по тяхните критерии. Но като цяло най-добре се усещаме взимайки по-голяма доза от добавките самостоятелно.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 18:40 от Rouina91

# 362
Разбира се , за това сме тук да си обменяме опит ☺
Само да вметна, че не казвам, че е задължително да има проблем в ДНК франгментацията, а по-скоро насочвам, ако не е гледана да се види. При нас показателите след подобрението бяха DFI - 28% и HDS - 24%, като преди това бяха още по-зле. Причини да не се случват нещата много, но някой все пак трябва да ни насочи да ги търсим, защото от това, което виждам лекарите не търсят причина, а по-скоро давай да действаме пък ако стане - стане, ако не още по-добре за тях - повече ще спечелят. При опити над 3.5 години без нито една бременност - сочи че с тия показатели естествено забременяване не се случва. След 4 процедури (вече 4 години минали от както опитваме) имаме само една биохимичка, като при мен всичко изглеждаше идеално (кой знае и аз какво си нося без да знам, ама като не се търси причина, не се и знае).

# 363
Здравейте,
тръгнах по пътя за инсеминация и поискаха цветна снимка в Надежда. Въпросът е, че излезе, че имам една запушена тръба, а другата е нагъната и пропуска със закъснение. Разбира се, че искат да ме оперират. За инвитро също не искат запушени тръби и било по-добре да се махнат, за да не отмие ембриона.
Някой имал ли подобен случай?

# 364
  • Sofia
Здравейте,
тръгнах по пътя за инсеминация и поискаха цветна снимка в Надежда. Въпросът е, че излезе, че имам една запушена тръба, а другата е нагъната и пропуска със закъснение. Разбира се, че искат да ме оперират. За инвитро също не искат запушени тръби и било по-добре да се махнат, за да не отмие ембриона.
Ако и двете не функционират както трябва, по-добре наистина да се отстранят и да се действа с инвитро, което се покрива директно от фонда с тубарен фактор. Има голяма опасност от извънматочна, което ще доведе само по себе си до операция, ако решите да правите процедури с нефункциониращи тръби. При кой лекар сте там? Съветвам ви в случая да направите каквото препоръчва лекаря.

# 365
Здравейте , при мен едната е запушена , другата е с нагънат ход и пропуска трудно. Др Калчев ми беше препоръчал диагностична лапароскопия, но ходих на още няколко мнения и в момента сме на втора инсеминация, но за всеки човек подхода е индивидуален.
Според мен отидете на още една консултация, принципно е най- добре наистина да се премахнат ако са некачествени, но така или иначе всяка операция си е интервенция.
Здравейте,

# 366
В Надежда бях при Теодора Тихомирова. Някои неща не ми харесаха там и ще си търся второ мнение със сигурност.
Vasiliki06 при кого сте сега? Нещо друго правиха ли ви, за да решат инсеминация.

# 367
В Надежда бях при Теодора Тихомирова. Някои неща не ми харесаха там и ще си търся второ мнение със сигурност.
Vasiliki06 при кого сте сега? Нещо друго правиха ли ви, за да решат инсеминация.

При др Станулов (болница Доверие) съм в момента , ами човека ми разгледа всички изследвания , изслуша ме, прегледа ме (това беше през септември) и каза да опитаме още известно време естествено (което беше до март тази година) и започнахме инсеминации през април, като дебнем овулация от дясно. Когато му казах за “нагънатия ход” той ми каза “аз права тръба не съм виждал до момента” , което си е и така. Като медицинско лице съм абсолютно съгласна с него, имайки впредвид че има толкова подвижни съседни структури около матката и яйчниците (например червата) които биха могли да повлияят на позицията на тръбата и да компрометират резултата… да не говорим че понякога мускулатурата прави спазъм само от факта, че попада контраст в матката и тръбите , което си е абсолютно неестествен процес, пък и снимката показва само моментното състояние на тръбата, а не може да я проследи в динамика. Много от колегите ми в града в който живея твърдят че ХСГ има изключително лоша диагностична стойност, точно поради горепосоченият критерии.
Лично аз нямам много вяра че с инсеминациите ще се случи чудото, но все пак сме длъжни да опитаме, пък и при нас няма фактор който категорично да сочи към ин витро и то по фонд (имаме само един критерии от мъжка страна - ниска морфология както и от моя страна само една непроходима тръба).

# 368
Здравейте. Аз също съм с една запушена и една нагъната,но пропуска. На ниво инсеминации съм, просто следим от инсеминацията да е откъм здравата тръба.

# 369
Наближава ми инсеминациятаааа - въпреки че съм наясно с крехките си шансове, много се вълнувам! ❤️

Обаче днес ме осени, че сигурно и за нея се използва тенакулум и си поплаках от ужас. Прави ли се тази процедура с някаква лека упойка, по желание? В Понеделник съм при д-р Тачева за фоликулометрия и ще го обсъдя с нея, ако не се спомина от страх дотогава 😁, но исках да чуя и тукашния опит.

# 370
  • Sofia
Наближава ми инсеминациятаааа - въпреки че съм наясно с крехките си шансове, много се вълнувам! ❤️

Обаче днес ме осени, че сигурно и за нея се използва тенакулум и си поплаках от ужас. Прави ли се тази процедура с някаква лека упойка, по желание? В Понеделник съм при д-р Тачева за фоликулометрия и ще го обсъдя с нея, ако не се спомина от страх дотогава 😁, но исках да чуя и тукашния опит.
Не, не стига, няма нужда от упойка, не е страшно и не боли. Усещането е същото като да ти вземат проба за микробиология и пап тест, даже двете по-горе са по-болезнени. Вкарват ти спекулум и с една дълга спринцовка където държат на партньора материала впръскват, но това дори не се усеща. Може би за много кратко и по-скоро след това е малко неприятно (и пак не винаги). През първите две имах леко крампи същата вечер след процедурата, следващите инсеминации това не ми правеше и впечатление.
Много успех желая.

# 371
Златна си пък ти винаги, мерси! ❤

Обаче не се ли фиксира шийката както при снимката - нали се вкарва материала с катетърче през нея? 🤔

Наближава ми инсеминациятаааа - въпреки че съм наясно с крехките си шансове, много се вълнувам! ❤

Не, не стига, няма нужда от упойка, не е страшно и не боли. Усещането е същото като да ти вземат проба за микробиология и пап тест, даже двете по-горе са по-болезнени. Вкарват ти спекулум и с една дълга спринцовка където държат на партньора материала впръскват, но това дори не се усеща. Може би за много кратко и по-скоро след това е малко неприятно (и пак не винаги). През първите две имах леко крампи същата вечер след процедурата, следващите инсеминации това не ми правеше и впечатление.
Много успех желая.

# 372
Успех, дано всичко бъде по план 😍
Има спекулум да, но не се захваща шийката както при цветната снимка , аз нищо не усетих, даже бях изненадана колко бързо приключи самата процедура и питах доктора дали е готово и той “ами да ти какво мислиш че щеше да усетиш “ 😃
Наближава ми инсеминациятаааа - въпреки че съм наясно с крехките си шансове, много се вълнувам! ❤

# 373
  • Sofia

Обаче не се ли фиксира шийката както при снимката - нали се вкарва материала с катетърче през нея? 🤔

Много успех желая.

Може и да има случаи в които да се ползва, но при мен не се е налагало.
При мен протичаше по следния начин:
- Вкарват спекулума
- Почистват с някакъв разтвор цервикалният канал
- Впръскват материала
Цялото нещо е за под 5 минути и е абсолютно безболезнено поне за мен. Микробиологията ми е много по-неприятно защото усещам как изстъргват, тук това го няма.
Отиди с пълен пикочен мехур за да имат по-лесен достъп и не мисля, че ще има проблем.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 22:12 от Rouina91

# 374
  • Бургас
Да, и аз това щях да кажа - отиди с пълен пикочен мехур, че аз първия път добре се подредих. Изпишках се точно преди прицедурата, защото не бяха ми казали. Съответно трябваше да изпия две шишета вода и оттам насетне едва издържах, докато дойде докторката за процедурата.

Този път бях подготвена/знаеща 😁 и реално мога да коментирам какво усещаш и какво не, защото миналия път ме интересуваше само да мине, за да мога да отида до тоалетна. Мога да потвърдя и аз, че никак не боли. Буквално е все едно си на преглед, изобщо не усещаш катетъра как го слагат, единствено спекулума, така че бъди спокойна и пожелавам успех! 😊

Много успех желая.

Може и да има случаи в които да се ползва, но при мен не се е налагало.
При мен протичаше по следния начин:
- Вкарват спекулума
- Почистват с някакъв разтвор цервикалният канал
- Впръскват материала
Цялото нещо е за под 5 минути и е абсолютно безболезнено поне за мен. Микробиологията ми е много по-неприятно защото усещам как изстъргват, тук това го няма.
Отиди с пълен пикочен мехур за да имат по-лесен достъп и не мисля, че ще има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт