Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 671
  • 620
  •   1
Отговори
# 375
Заради вас, момичета, ще спя спокойно. Благодаря ❤🍀

# 376
Здравейте, да се запиша и аз. Втори ден след първа инсеминация.
Ние сме с тератозооспермия, към 3-4 % варираме, и аз съм с някакъв фактор тромбофилия. Тръбите ми са проходими, всичко друго е наред. Дори този път микробиологии, вирусологии - всичко е чисто като сълза. Опитваме от 2 години, но не става, затова доктор Станулов в Доверие ни предложи инсеминация.
На 3ти ден от цикъла ме викнаха, изписаха ми Летрозол, пих го 5 дни, после на 10ти ден ме викнаха и докторът каза, че съм готова още на другия ден за инсеминация и ми биха Овитрел и на 11тия направихме инсеминацията. Сега съм на Утрогестан 2 х 2 вагинално. Някой друг усеща ли от Утрогестана пробождания като преди цикъл, но по-силни? Знам, че е нормално, но да питам 😀.
Това, което ми прави впечатление като чета тук е, че моят доктор хич не смята за нужно да ми обяснява колко фоликула имам, кой се е спукал, кой не, колко са били големи. А аз и не питам. Щом казва, че съм готова, вярвам му. Явно всички работят на различен принцип.
Знам, че инсеминациите не са много надеждни, но не знам защо съм оптимистично настроена. Да видим докога.  Дано ни се получи на всички! 🤞

# 377
Момичета,

Някоя от вас случайно да прави инсеминации в Пловдив, включително успешни?
Или всички сте в София?

# 378
  • Бургас
Здравей,

Аз правя в Ню Лайф в Пловдив. Досега съм направила две съм в очакване на резултата от втората.

Нямам база за сравнение с колегите им в други болници, но в Ню Лайф всички са много мили и внимателни.

Поздрави Simple Smile

Момичета,

Някоя от вас случайно да прави инсеминации в Пловдив, включително успешни?
Или всички сте в София?

# 379
  • Бургас
Здравейте, момичета,

Тук пак замряхме, а на мен времето не ми минава в тези две седмици на чакане, затова се включвам да понапиша малко размисли и страсти хаха.

Не съм много обнадеждена за втората ни инсеминация - ще направя тест идния вторник и от сега се чувствам зле от очаквания резултат. За симптоми имам всякакви, то сигурно всички сме така, въпреки че се опитваме да ги игнорираме, за да не се надяваме на нещо и после да останем разочаровани... От няколко дни усещам познатата предменструална болка. Днес доста ме боли кръста и гърдите, но не е е нещо, което да не се е случвало като ПМС симптом предишни месеци, дори и когато не съм приемала прогестерон, така че си трая и го отдавам на лекарствата. На мен мед сестрата преди да ме пуснат да си ходя втория път ми каза да съм се тествала след 20ти ден - на вас някой казвал ли ви е нещо такова? Защото стоя и си мисля, че реално ако чакам до 20ти ден аз цикъл няма да имам докато не спра прогестерона. И си мисля да не я слушам тази препоръка и да си се тествам на 14ти ден и ако е пак е отрицателен да го спра циклогеста.

Другото, което исках да ви питам е дали някоя от вас е пробвала естествени опити, подпомогнати от летрозол, овитрел и следене на фоликулите? Защото другия месец мъжа ми не може да си вземе и ден отпуск от работа, и най-вероятно няма да има как да отидем до Пловдив за трета инсеминация, а не ми се иска да пропускам месеци. Та си мислех да предложа на репродуктивната ни да опитаме така - те без това в Пловдив и двата пъти ми казаха, че инсеминациите не се различавали от естествените опити кой знае колко. Аз реално си обяснявам, че летрозола и овитрела биха ми помогнали с поликистозата, както и да засечем кога точно да действаме. Със сигурност и ще можем да опитваме повече, че с тези вагинални лекарства и препоръки за сдържане 4-5 дни преди деня за инсеминация, ние изобщо не успяваме да правим кой знае колко опити, не знам как е при вас. Друг път си казвам дали да не го дам по-спокойно и просто да си го дам този месец юли "свободен", но после пак ме налягат натрапчивите мисли, че нищо не се случва и, че трябва да действам...

# 380
  • Sofia
dove_92: Да ти кажа това със симптомите хич не е показателно. Аз при биохимичната бях сигурна, че ще ми дойде всеки момент. Яйчниците доста ме придърпваха, гърба много ме боля отдолу и гърдите ми бяха доста чувствителни (то като цяло всичките тия неща са ми нормалните ПМС симптоми) имаше 2 неща, които ми бяха по-необичайни и странни - болка и щипане в зърната и много суха чак пареща кожа на лицето (което от както се случи това нещо си е редовният ми нов ПМС симптом, а преди това никога не го бях имала). Така, че докато не видиш теста - недей да мислиш, че нищо не е станало, или че е станало.
Какви са тия 20 дена?!?! Много странно ми се вижда това на мен. В Надежда 2 от 3ма лекари ми казаха да се тествам на 12-13 ден, и последният ми каза да се тествам на 14. Няма смисъл да чакаш толкова. Направи си теста на 13-14 ден.
Иначе като цяло ние не сме правили медикаментозни цикли, но не сме се и ограничавали толкова, колкото пишеш. Половинката ми имаше въздържание от 2 до 3 дни максимум - така му бяха казали уролог и андролозите в нашата болница, та през другото време си действахме. Според мен и овулацията ми винаги се падаше часове преди самата инсеминация защото от тогава почваше по-неприятно да ме болят яйчниците (да речем от през нощта преди самата процедура), та все не се уцелваше момента и ние решихме да си действаме междувременно да има нещо там по каналите, не че видяхме резултат от цялата работа де.

# 381
  • Бургас
Да, и на мен ми стана много странно с тези 20 дни, затова я попитах да повтори в случай, че не съм разбрала и тя извика, за да я чуят всички момичета и каза включително и тези, които бяха инвитро, да чакат 20 дни и тогава да правят тест... Нямам намерение да си слагам прогестерон 20 дни, а и с репродуктивната ми тук се разбрахме да процедираме както първия път - при отрицателен тест на 14 ден спирам прогестерона и естрогена и на втори ден от цикъла съм обратно при нея.

При мен овулацията все се пада вечерта след инсеминацията, поне така усещам, а този път имах два фоликула - един 22 мм отляво и един 14 мм отдясно преди овитрела. Следобеда след инсеминацията си усетих дискомфорт от ляво, а на другия ден вечерта - отдясно и си обяснявам, че и двата са се спукали. Ние вечерта след инсеминацията си потвърдихме или по-скоро ранната сутрин, така че вярвам, че сме покрили прозореца, доколкото можем.

И аз мисля, че 4-5 дни въздържание е прекалено, но не мога да изляза на глава с мъжа ми - така му казали, заради ниската му морфология, което няма никаква ама никаква логика, защото той проблем с концентрацията и подвижността няма (напротив), а морфологията едва ли се влияе от половото въздържание?! Grinning

Относно симптомите и аз се научих да не ги тълкувам и да не се надявам, защото после оставам разочарована и се чувствам глупаво. Мисля си също, че с този овитрел ние би трябвало да знаем какво е усещането при бременност, защото нали точно HCG се инжектира и стои в организма няколко дни. Аз първия път имах някакви усещания, не знам до колко не беше преувеличен усиления ми нюх, но този път - абсолютно нищо може би защото постоянно си повтарях да не се филмирам Grinning

dove_92: Да ти кажа това със симптомите хич не е показателно. Аз при биохимичната бях сигурна, че ще ми дойде всеки момент. Яйчниците доста ме придърпваха, гърба много ме боля отдолу и гърдите ми бяха доста чувствителни (то като цяло всичките тия неща са ми нормалните ПМС симптоми) имаше 2 неща, които ми бяха по-необичайни и странни - болка и щипане в зърната и много суха чак пареща кожа на лицето (което от както се случи това нещо си е редовният ми нов ПМС симптом, а преди това никога не го бях имала). Така, че докато не видиш теста - недей да мислиш, че нищо не е станало, или че е станало.
Какви са тия 20 дена?!?! Много странно ми се вижда това на мен. В Надежда 2 от 3ма лекари ми казаха да се тествам на 12-13 ден, и последният ми каза да се тествам на 14. Няма смисъл да чакаш толкова. Направи си теста на 13-14 ден.
Иначе като цяло ние не сме правили медикаментозни цикли, но не сме се и ограничавали толкова, колкото пишеш. Половинката ми имаше въздържание от 2 до 3 дни максимум - така му бяха казали уролог и андролозите в нашата болница, та през другото време си действахме. Според мен и овулацията ми винаги се падаше часове преди самата инсеминация защото от тогава почваше по-неприятно да ме болят яйчниците (да речем от през нощта преди самата процедура), та все не се уцелваше момента и ние решихме да си действаме междувременно да има нещо там по каналите, не че видяхме резултат от цялата работа де.

# 382
  • Sofia
Направо седя и се чудя на някои хора. Как ще седят и ще карат хората да се бодат/вкарват/пият смотания прогестерон още една допълнителна седмица почти, ако няма смисъл от това? Какви са тия 20 дни след трансфер? То и 14 са много в тоя случай след 10-11 ден съвсем спокойно можеш да си отчетеш след трансфер и около 13-14 след овулация/инсеминация. Тази нещо е била предрусала (или се е била преработила).

На нас относно ниската морфология пък ни казаха по-честичко да се случват нещата и да не правим големи паузи. Така, че даже май при едната процедура си направихме с един ден въздържание точно да видим дали ще отчете някаква промяна. Ами то и на 4те стойностите бяха горе долу еднакви, та сякаш няма голямо значение. (тя морфологията и 10 дена въздържание да има няма да се промени, при нас от години си е на едно ниво, така че това не дава отражение).

Аз никога не съм ползвала овитрел - при мен работиха с Хориомон и единственото нещо, което усещах след него е, че кръста почваше да ме боли на следващата сутрин и още вечерта след поставянето му яйчниците почваха да се бошуват (да ме понабождат неприятно).

# 383
  • Бургас
Най-вероятно си права и смените й са дошли в повече хаха

При нас стойностите на морфологията остават непроменени също (2%), а концентрацията и подвижността този път бяха се покачили, макар че те и без това са доста над референтните стойности, но тази смачкана морфология най-вероятно е проблема...

Овитрелът съдържа точно ЧХГ хормон, който се покачва при бременност. Аз даже след шота последния път си направих един тест за бременност и си показа две черти - хем да съм сигурна, че е поставен както трябва, хем и аз завалийката да видя две черти на розов тест (не ме съдете) ... Grinning И сега си чакам търпеливо 14 дни да не би още да го има в организма ми и да видя фалшив положителен. Миналият път беше толкова категорична едната черта, че даже нямаше място за въображаеми изпарителни линии и тем подобни. И сега имам някакво предусещане, че пак ще е така - сутринта чак се издразних, като мъжа ми ме попита "Вторник ще се тестваш, нали?" Grinning Абе не съм много за траене тези дни, но то си е така всеки месец преди да ми дойде, така че наистина няма начин да знам.   

Направо седя и се чудя на някои хора. Как ще седят и ще карат хората да се бодат/вкарват/пият смотания прогестерон още една допълнителна седмица почти, ако няма смисъл от това? Какви са тия 20 дни след трансфер? То и 14 са много в тоя случай след 10-11 ден съвсем спокойно можеш да си отчетеш след трансфер и около 13-14 след овулация/инсеминация. Тази нещо е била предрусала (или се е била преработила).

На нас относно ниската морфология пък ни казаха по-честичко да се случват нещата и да не правим големи паузи. Така, че даже май при едната процедура си направихме с един ден въздържание точно да видим дали ще отчете някаква промяна. Ами то и на 4те стойностите бяха горе долу еднакви, та сякаш няма голямо значение. (тя морфологията и 10 дена въздържание да има няма да се промени, при нас от години си е на едно ниво, така че това не дава отражение).

Аз никога не съм ползвала овитрел - при мен работиха с Хориомон и единственото нещо, което усещах след него е, че кръста почваше да ме боли на следващата сутрин и още вечерта след поставянето му яйчниците почваха да се бошуват (да ме понабождат неприятно).

# 384
Най-вероятно си права и смените й са дошли в повече хаха

При нас стойностите на морфологията остават непроменени също (2%), а концентрацията и подвижността този път бяха се покачили, макар че те и без това са доста над референтните стойности, но тази смачкана морфология най-вероятно е проблема...

Овитрелът съдържа точно ЧХГ хормон, който се покачва при бременност. Аз даже след шота последния път си направих един тест за бременност и си показа две черти - хем да съм сигурна, че е поставен както трябва, хем и аз завалийката да видя две черти на розов тест (не ме съдете) ... Grinning И сега си чакам търпеливо 14 дни да не би още да го има в организма ми и да видя фалшив положителен. Миналият път беше толкова категорична едната черта, че даже нямаше място за въображаеми изпарителни линии и тем подобни. И сега имам някакво предусещане, че пак ще е така - сутринта чак се издразних, като мъжа ми ме попита "Вторник ще се тестваш, нали?" Grinning Абе не съм много за траене тези дни, но то си е така всеки месец преди да ми дойде, така че наистина няма начин да знам.   

Разбирам те напълно. На мен доктора ми каза на 15 ден след инсето, но аз още на 14 се тествам . Този месец болките ми почват 3 дни преди теста , но са толкова силни и досадни, че просто си усещам как ще ми дойде .
Иначе ние сме решили за почивка юли и август, и от септември пак ще се върнем към инсеминациите. Просто не искам да си го причинявам това и лятото …
Колкото до емоционалното ни състояние мисля че при всички е еднакво и най- мразя като ми казват “спри да го мислиш” че дори и ММ. Как точно да спра ? То да не е копче, че да го спра? Наистина опитвам се максимално да не го, за да нямам очаквания ама няма как изобщо :/

# 385
Аз казах, че почваме, ама не почваме - отложихме първото инсе, защото лъснаха 2 полипа, които трябва да махнем след…еми малко преди средата на юли.

Пак провесих нос, тая цялата работа е много по-туткава отколкото я мислих.

Доки каза да си правим шуби-дуби нормално и ми пожела направо да й ида бременна през юли 😆. По тоя повод имам един потенциално тъп въпрос - бях на фоликулометрия на 12-ти ден, с антрални фоликули от двете страни, като един беше отишъл на към 7мм по спомен, но каза, че няма така изразено доминантен, както ни трябва.

При положение, че цикълът ми е на към 30-32 дни, може ли все пак да се доразвие или пък за 3 дни да се е доразвила гадината?  Днес ми е вече 15-ти ден и като гледам на LH теста цвета от преди малко, утре трябва да му е пикът. 🍳

# 386
Здравейте отново! 11-ти ден от първа инсеминация съм и цял ден имам болки като пред цикъл. Дали е ПМС? Тези от вас, които имат неуспешни инсеминации, такива усещания ли сте имали? На Утрогестан съм и предишните дни пак съм имала пробождания, но по-различни, които отдавах на него. Днес са си точно като пред цикъл.

# 387
При мен всеки месец имаше пробождания в яйчниците и ПМС, няколко дни преди цикъл и след това си ми идваше. Чета от други момичета, че може да си имаш ПМС, но да не ти дойде и да се окажеш бременна. Дано при вас все пак е второто и да е хубава новината.

Здравейте отново! 11-ти ден от първа инсеминация съм и цял ден имам болки като пред цикъл. Дали е ПМС? Тези от вас, които имат неуспешни инсеминации, такива усещания ли сте имали? На Утрогестан съм и предишните дни пак съм имала пробождания, но по-различни, които отдавах на него. Днес са си точно като пред цикъл.

# 388
  • Бургас
Здравей, Tinky.

Съжалявам да чуя, че са се появили нови препятствия. След фалшив положителен тест за хламидия дни преди първата ми процедура вече започвам да си мисля, че някак си трябва да минем през всичко преди и нас да ни посети чудото... Важното е да продължаваме да вървим, колкото и банално да звучи.

По същество, ще ти споделя моя опит с овулацията, защото на мен цикъла ми също е по-дълъг (32-33 дни). Нямам претенции да съм права, просто споделям. Аз започнах с лентичките още от месец 1 бебеправене, защото наивно смятах, че ще забременея по часовник, когато съм готова и когато лентичката светне. Ясно че не грешното разчитане на лентичките е причината за неуспеха ни досега, но едва след 1 година опити со инсталирах pre-mom app и си купих 50+ теста за  LH  от амазон, че тукашните са бая соленички за джоба... И така осъзнах, че нищо не съм проследявала, защото на мен чертичките може да са ми се виждали еднакво червени, но не са били. Премом апа ти ги засича и успява да ти хване точния пик - аз така осъзнах, че овулацията ми по принцип е на 17-18 ден от цикъла, че понякога и на 19-ти е била. По закон 14 дни след това винаги ми е идвал цикъла - така, като върна лентата сверявах и се доверих на точността на приложението преди да започнем опитите с инсеминация. Така че има голяма вероятност и достатъчно време фоликула ти да се развие. На мен миналия път ми биха овитрела на 22 см фоликул, но знам че между 18 и 22 см може да се пукне по всяко време. Също така когато ходих няколко дни преди това на фоликумерия беше само 13 см този същия фоликул, така че мисля че нямаш причини за опасения. А и тя овулацията ще се случи само и когато фоликула се спука. Успех!

Аз казах, че почваме, ама не почваме - отложихме първото инсе, защото лъснаха 2 полипа, които трябва да махнем след…еми малко преди средата на юли.

Пак провесих нос, тая цялата работа е много по-туткава отколкото я мислих.

Доки каза да си правим шуби-дуби нормално и ми пожела направо да й ида бременна през юли 😆. По тоя повод имам един потенциално тъп въпрос - бях на фоликулометрия на 12-ти ден, с антрални фоликули от двете страни, като един беше отишъл на към 7мм по спомен, но каза, че няма така изразено доминантен, както ни трябва.

При положение, че цикълът ми е на към 30-32 дни, може ли все пак да се доразвие или пък за 3 дни да се е доразвила гадината?  Днес ми е вече 15-ти ден и като гледам на LH теста цвета от преди малко, утре трябва да му е пикът. 🍳

# 389
  • Sofia
Tinky, съжалявам за стеклите се обстоятелства и се надявам по-бързо да ти мине времето и да се случат нещата. По мой опит с тези инсеминации винаги 3 дни преди инсето имахме по един около 12-13 мм, но докито не го броеше за нещо, защото според нея нямало да нараства достатъчно, та броеше тия над 18мм Винаги на следващия ден след последната фоликуметрия поставяхме хориомона и 2 ден след това почти правехме процедурата. Когато имахме тези 13мм фоликули с фемарата винаги си оставаха и единя дори направи проблем в следващия цикъл защото не се беше освободил и беше зависнал.

s212365173 - да не те подлъжа да си мислиш разни неща, но това е моят опит. Най - гадният ПМС който имах след инсеминация реално беше положителен тест след 13 дена, а бях убедена, че всеки момент ми идва, защото доста ми придърпваше. Вярно, че след това беше биохимична ама...

Dove_92, вие утре чакахте да тествате, нали? Успех желая... На нас пък утре ни е първият преглед за инвитро, та ще видим дали почваме.

Общи условия

Активация на акаунт