Кога най-рано се прави кръвен тест за бременност

• 1 333
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Положителен е - тихичко, Честито!
Повтори го след 2-3 дни.

Тази сутрин имам зацапване, което наподобява цикъл ен знам как да го тълкувам, гинеколожката каза да пия Дуфастон и в Понеделник ми е прегледа. От над две години се мъчим да се случат нещата и наистина не знам какво да мисля

# 16
Ако сте в град, в който има лаборатория в неделя - пуснете утре прогестерон и чхг. В понеделник сутрин също става.
Принципно за нормален цикъл на 8ми ден закъснение това е нисък резултат. Но за нередовен - Божа работа.
Може да е имало захванат бластоцит, от там чхг да се е вдигнал, но да не е имало развитие. При всички положения е имало нещо (може още да има, не се знае) и ви трябва преглед, за да се види каква е ситуацията.
Ако има развитие имайте предвид, че може да не се види добре на ехограф, освен някакво сакче, зависи кой ден реално сте, да не се стреснете излишно.

# 17
При тази ниска стойност и сак няма да се визуализира.
Няма какво друго да се направи,освен да се повтори изследването след 48 часа,за да се даде яснота.

# 18
Ако сте в град, в който има лаборатория в неделя - пуснете утре прогестерон и чхг. В понеделник сутрин също става.
Принципно за нормален цикъл на 8ми ден закъснение това е нисък резултат. Но за нередовен - Божа работа.
Може да е имало захванат бластоцит, от там чхг да се е вдигнал, но да не е имало развитие. При всички положения е имало нещо (може още да има, не се знае) и ви трябва преглед, за да се види каква е ситуацията.
Ако има развитие имайте предвид, че може да не се види добре на ехограф, освен някакво сакче, зависи кой ден реално сте, да не се стреснете излишно.

Днес има и леко кървене,гинеколожката каза да пия Дуфастон и понеделник да отида на преглед.притеснявам се, първа бременност ми е

# 19
Разбрах, за това обясних потенциалните причини Simple Smile

# 20
  • София
Повтори го след 2-3 дни.

Тази сутрин имам зацапване, което наподобява цикъл ен знам как да го тълкувам, гинеколожката каза да пия Дуфастон и в Понеделник ми е прегледа. От над две години се мъчим да се случат нещата и наистина не знам какво да мисля
Понякога, при имплантация, може да има леко зацапване, което е или розово или кафяво, но не трябва да е чиста кръв.... дължи се на разкъсването на по-малките кръвоносни съдчета при самата имплантация.
За да се види нещо на УЗ, ЧХГ трябва да е над 1000, а той се удвоява на всеки 2-3 дни.
Или, ако е бил 18, след 2-3 дни трябва да е около 36... после около 72 и т.н. Пресметни си ги и виж какво се получава за понеделник.
Ето няколко ЧХГ калкулатора, ... за да си изчисляваш как се удвоява твоя ЧХГ (има и интересна информация, която може да ти е от полза):
http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator
https://perinatology.com/calculators/betahCG.htm

# 21
Повтори го след 2-3 дни.

Понякога, при имплантация, може да има леко зацапване, което е или розово или кафяво, но не трябва да е чиста кръв.... дължи се на разкъсването на по-малките кръвоносни съдчета при самата имплантация.
За да се види нещо на УЗ, ЧХГ трябва да е над 1000, а той се удвоява на всеки 2-3 дни.
Или, ако е бил 18, след 2-3 дни трябва да е около 36... после около 72 и т.н. Пресметни си ги и виж какво се получава за понеделник.
Ето няколко ЧХГ калкулатора, ... за да си изчисляваш как се удвоява твоя ЧХГ (има и интересна информация, която може да ти е от полза):
http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator
https://perinatology.com/calculators/betahCG.htm

Много благодаря, прегледа ми е утре. Има розово зацапване и мога да кажа, че най-вероятно ще е биохимична... първа бременност ми беше и се надявах всичко да бъде наред. Ще разбера утре след прегледа. Най-вероятно не се счита за нормално кръвотечението, розово е но като количество не е малко вече

# 22
Здравейте. От няколко дни се чувствам гадно, корема ми е разбъркан и ми се гади,но не мога да повърна. Цикъла ми свърши преди 10 дни като преди него и след него сме правили опити за бебе. Въпроса ми е има ли възможност да съм бременна,защото всички казват, че това са симптоми на бременност. Пробвах и стария метод да смеся урина със сода и урината започна да кипи което ,,уж" значи че съм бременна. Правих и два теста но са отрицателни. Възможно ли е да е твърде рано

# 23
  • София
Винаги има възможност, 50:50 Simple Smile
Направи ЧХГ - уринен тест, с първа сутрешна урина.
ПП.
СЧДискомфорт може да е и от някой летен вирус ( в момента има няколко, с различни клинични прояви).

# 24
Здравейте ,искам да си пусна кръвен тест ..като последен МЦ 15.08-19.08 ,овулация не съм сигурна мисля ,че беше 27.08 или 31 .08 .
Дали е рано за кръвен тест ,и дали ще пречи ако ида след обяд

# 25
  • София
Здравей!
Кръвен тест (ЧХГ) най-рано 11-ти ден след О.
Може да се направи по-всяко време на деня.
Стискам палци Peace

ПП. Може да се пусне с Прогестерон... ако ЧХГ е все още нисък, а Прогестерона е висок - шанса да има бременност е по-висок

# 26
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт