Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 29 592
  • 514
  •   1
Отговори
# 45
  • Пазарджик
Приемам идеи за печки за баня с темостат, за да ми е топла постоянно. Преди банята, има мокро помещение.
Апартамента тухла, с изолация, отоплението - конвектори на Адакс и един стар маслен, с който не мога да се разделя.
[/quote]
Нашата в банята е -ниско температурен конвектор на адакс.-600w -за баня 2×2.Доволна съм.Хем е топло,хем икономично.Разликата с него е минимална в сметката.

# 46
Ток малко под 40 лв. (39.40 лв.), стандартното + сушилня през половината период (не всеки ден, през 2-3).
Топла вода и отопление на ТЕЦ - 85 лв.

Общо 125 лв. (60 квадрата, двама).

# 47
Здравейте, живеем под наем и този месец сметката ни за ток е 340лв!!!!!!!!!!!
Това е нещо нечувано досега, става въпрос за малък апартамент. Не се отопляваме на ток. Досега най-високата ни сметка е била 70лв, като работят обичайните уреди.
Проверихме ел. таблото електромера не отчита движение, но една червена светлинка не спира да мига и то само на нашия електромер. Сега сме повикали техник, надяваме се да получим отговор… чудим се дали някой случайно не “крадва” или дали от някъде не изтича ток. Направо сме в шок, хазяйката ни не проявява грам заинтересованост, идвали празници, да се оправяме. Ние в общи линии сме с вързани ръце, не можем даже жалба да подадем от наше име. Не намираме никакво логично обяснение.
Някой друг да са го шокирали така с такъв коледен подарък? Или ако трябва да бъда точна, с невъзможността да купи човек коледни подаръци.

# 48
Сравнете цифрите от електромера с тези по фактурата. ....номера на електромера вписан във фактурата също проверете.
Може да спрете всички уреди в апартамента и да видите таблото показва ли все още движение. Направото спрете главният бушон горе....и проверете таблото.

# 49
Това е, че спряхме бушоните и слязохме долу не отчита движение. Пуснахме бушоните и няколко лампи и електроуреди след няколко часа слязохме отново долу да проверим, цифрите не бяха мръднали грам, нито киловат. Единствено тази червена мигаща светлинка не спира. Киловатите от фактурата не мога да проверя, защото не съм я платила… очаквам по възможност до края на седмицата да дойде техник да провери какво се случва. Сега пресметнах от предходната фактура до сега цифрите на електромера разликата е 1695 киловата дневна (значи толкова са ни начислили за месеца) направо не знам да плача ли или да се смея. Как е възможно?

# 50
С какво се топлите?
Вероятно сте ги изразходили...

# 51
Топлата вода и отоплението са на ТЕЦ 🙂 по всеки един параграф е невъзможно да сме изхабили 1695 киловата дневна енергия.

# 52
Ми звъннете да питате що мига и така ли трябва да мига.
Скоро виках авариен екип да проверява наред ли е долу бушона до електромера. Дойдоха хората и ми се обадиха да кажат кво що.

# 53
  • Велики Преслав
Мигането е импулс, тоест отчита киловати. Колкото по-интензивно мига, толкова моментната консумация е по-голяма. Нещо не гледате правилните показания.

# 54
Гледах цифрите от последното засичане, което е било на девети, не знам трябва ли или не има Т1 (дневна) Т2 (нощна) - те не са се променили с часове. Но въпросният импулс, който казвате, че отчита киловатите премигва все едно ще гръмне, това е само на нашия електромер при все, спрени уреди. Не знам вече и аз. Чакаме техника и това е.

# 55
Тия пак правят някви удурми. Не може да имаш досега 70 лева и то без отопление, и изведнъж 340. Това е пет пъти повече, тоест взимат сумата за 5 месеца наведнъж.

Даже повече защото лятото сумата не е 70 лева, както сега декември

# 56
  • Велики Преслав
Ами то по-ясно от това, че ви крадат няма накъде.
Електромера практически е невъзможно да се развали така, че да отчита много енергия, без тя да е преминала през него, но не е невъзможен варианта за софтуерен срив в него.

# 57
Сметката за ток е ок 98 лева с бойлер. Обаче сагата с заплащането и се очертава да продължи и догодина. ЕВН и Банка ДСК си прехвърлят топката ...

# 58
  • Пазарджик
Ние сме с 237.35 -все същите заподозрени....добре е.Чакам януарската...там ми се завива свят.Миналата година беше около 340...дано с новият електромер е по -малко...

# 59
  • Варна
Ние сме с 237.35 -все същите заподозрени....добре е.Чакам януарската...там ми се завива свят.Миналата година беше около 340...дано с новият електромер е по -малко...

Бойлерът ви почистван ли е от варовик в близките години? Усещате ли водата да се стопля бавно и да изстива бързо?

Общи условия

Активация на акаунт