Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 38 812
  • 675
  •   2
Отговори
# 240
  • Пловдив
Ренко ,нормално да е с такива цифри отгоре -8% увеличение си се усещат в зимните сметки .
 Ние имаме 152 лв за февруари,отоплението е 62лв .Имали сме и повече киловати за отопление пледходни години ,но заради увеличението сега сумата е над 60 лв.Бяхме болни и що вани с топла вода съм напълнила ...Чак се учудвам ,че БГВ +уреди е 90 лв.

# 241
  • на последния етаж
92лв за февруари, миналия февруари - 55лв.

# 242
  • София
125 лв за февруари, 350 кВч дневна и 150 нощна. Очаквано, беше много студено. Миналия февруари - 86 лв.
Цената на свободният пазар продължава да е висока - 0.48 лв/ кВч. Една от най-високите в цяла Европа. А бяхме един голям износител, сега сме зелени 🤮

# 243
198 лв., 4 климатика, две кухни, две перални, два бойлера, електрически автомобил и ФЕЦ. Пред половината период ФЕЦ работи със зимни настройки. Миналата година същият период е струвал 280 лв.
. Аз съм сама, вътрешен апартамент с изолация, един климатик, който не се изключваше, така че по малко от 60 лева няма как да е само той, бойлер - не се изключва. Печка всеки ден по около час, пералня веднаж седмично, телевизор, крушки, сешуар, случвало се е понякога за по десетина минути да пусна духалка в кухнята, но не за повече ..за друго се не сещам - към 150 лева сметка.

# 244
  • Варна
Пропускате ФЕЦ и зимни настройки, там е дяволът.

# 245
  • Велики Преслав
Мария малко неправилно се изказвате. Нито знаете какъв е климатика, нито в какви условия работи, нито настройката му.
Има машини дето така са използвани, че консумират на половина от това което смятате за минимално.

Иначе аз очаквам сметка от около 350-370 лв. За студения период сме успели да изядем 1400 кW.
1000 дневна и 400 нощна.
Въпреки числото което е малко страшно, не сме стоели на студено. Това хваща периода със студеното време, вътре под 26° не е било. Доволен съм.

# 246
Мария малко неправилно се изказвате. Нито знаете какъв е климатика, нито в какви условия работи, нито настройката му.

то си беше студено, кажи речи целия месец в диапазона - 5<<<, много често сутрин и -7/-8, не съм го изключвала нощем през цялото време, де факто работил е денонощно

# 247
  • при него
Василе, ние сме като вас, под 26 градуса не можем. Последните два месеца имаме по 1300 кв. Два климатика Тошиба висок клас (10-ка, 13-ка) не се спират изобщо, третия по около 8 часа на ден само. Бойлер, готвене, перални и всичко друго стандартно. Само съдомиална пускам през нощта, пералнята си върти на дневна тарифа. Сушилнята не съм ползвала, суша на морски вятър Simple Smile

# 248
760kWh дневна и 265kWh  нощна, общо 1025kWh . Всичко е на ток. Къща с ТП на подово.

# 249
  • София
nellytan, за мен това е супер нормална сметка за голяма къща, студен период в студен район.
Ние като добавим 110 лв за Топлофикация, която не ползваме, и за двустаен апартамент достигаме сумата от 237 лв за февруари. 🙄

# 250
140лв ни е сметката за февруари, най-голямата ни за сега.

# 251
  • Варна
Четох скоро, че този февруари е бил най-студеният от години, а миналият февруари най-топлият, пак от години.

# 252
nellytan, за мен това е супер нормална сметка за голяма къща, студен период в студен район.
Ние като добавим 110 лв за Топлофикация, която не ползваме, и за двустаен апартамент достигаме сумата от 237 лв за февруари. 🙄

В нашия блок сметките за топлофикаци са доста ниски. Може би защото е сравнително нова инсталацията и блокът е добре изолиран.
В апартамента общите ни сметки (ток + топлофикация) не са надвишавали повече от 120лв-140лв и сега съм в шок Simple Smile. Ама нормално в къщата да е по-скъпо.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 11:56 от nellytan1

# 253
Да попитам,:Каква сметка за ток се плаща горе-долу,ако работят 2 климатика без спиране,бойлер без спиране,готварска печка всеки ден по 2ч.,съдомиялна,пералня и всичко друго като дом.уреди  за 1 месец?

# 254
  • Пазарджик
322 .19-надявах се на по малко ....

пн, 17 мар 2025, 17:04
Да попитам,:Каква сметка за ток се плаща горе-долу,ако работят 2 климатика без спиране,бойлер без спиране,готварска печка всеки ден по 2ч.,съдомиялна,пералня и всичко друго като дом.уреди  за 1 месец?
При мен са три климатика и доп.конвектор в банята....,но зависи от много неща ...къща/апартамент.... височина на стаите,изолация ,дограма, изложение....но така написано около 250лв....

Общи условия

Активация на акаунт