Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 36 223
  • 621
  •   1
Отговори
# 615
Аз пак казвам да не гледа цената миналата година е била една тази е съвсем друга за 1 kWh. Аз сравнявам потребление.
За последните три месеца от 9 до 8 число
 10 -447 kWh
11 -461 kWh
12 - 497 kWh  сравнение с миналата година
12 -472 kWh значи сега сме завишили спрямо миналата година предвид, че точно тогава е имало промяна на цената, защото фактурата е до 1.1 и след това

# 616
Е той си знае как му вървят сметките...да си провери, сравни, направи изводи...
Всеки различно потребява. Всеки живее в разл.регион.
Аз никога не сравнявам с преден месец, а със същия преди година. Защото темп.са различни всеки месец и няма как да сравня с предния месец. Мога ама нищо няма да ми говори..предната ви е 170 лв.
При мен от години пикът на сметките е сега. Останалите са надолу...та изненада няма за мен.
За него има защото може би не знае че по толкова си потребява..

# 617
  • Бургас
Да, така е. Спрямо предходния период сумата не е чак толкова завишена, като тогава сметката е била  277лв.

# 618
Да, така е. Спрямо предходния период сумата не е чак толкова завишена, като тогава сметката е била  277лв.

Съвсем нормално е да е по-висока сметката за последния месец, тъй като температурите бяха много ниски. Няма как да се съпоставя с предния по-топъл месец.

# 619
И нашата сметка е по висока, всъщност това е най-високата ни сметка до сега - от 23.12.25г до 22.01.26 г 159.95лв(431 дневна и 194 нощна). Много готвене по празниците имаше и времето беше ужасно студено, климатиците работеха постоянно и бойлера също!

# 620
На мен за климата ми стана интересно,дали замърсени филтри,и от там повишени градуси,могат да "вдигнат" сметката.Василев?
Представи си го като с тичането - ако са ти чисти дробовете, ще можеш да тичаш повече и по-качествено, отколкото ако си с бронхит, например. Същото е в случая - замърсените филтри, пречат на нормалната работа, което води до повишаване на консумацията. Като сложим и факта, че отчетния период беше студен - нормално да е такава сметката. Аз филтрите, когато се топлех на климатицити, както и през лятото, ги чистя всяка седмица - както от тази гледна точка, така и от хигиенна. Съвет - тествай, чисти ги, ако не всяка, през седмица, Януари се очертава да е още по-студен, и виж при следващата сметка как ще е.

# 621
Благодаря за съвета!
Чистят се много редовно,на седмица десетина дни макс.Пак казвам,от любопитство ми беше породен въпросът.Две домакинства,къща,и общо пет климатика,няма как да има ниски сметки.
Някой назад спомена 400кВт дневна.При нас зимата нощните са толкова,дневни сме стигали до 1200.

Общи условия

Активация на акаунт