Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 8

• 37 087
  • 642
  •   2
Отговори
# 630
Всички сме имали случаи на грешки и всички нехпаресваме ЕРП-тата.
Но това не е причина за тази лудост която в момента се шири из фейса, че и новините подхванаха.
Имала съм сгрешно свързан електромер в ново жилище-беше свързан към съседа, неправилно. Писах жалба, провериха, отстраниха грешката.

# 631
  • велико търново
Как го устави хте, че е грешно свързан електромерът на съседът.
Защо у дома имам нов съсед и таблото му е точно на гърба на моето табло за ток. Кабели висят от изкъртената стена. Бих искал а да споделя, че сметката ми за ток за двама души в две стаи е 90 процента по висока за декември от предходния месец.

# 632
Ами никой още не живееше, само майстора ходи няколко пъти да реди паркета, а по фактура имаше начислени сметки ..това лятото.
Писах до дружеството, обясних че никой не живее, а има големи сметки, дойдоха и се оказа, че са разменени там таблата със съответните апартаменти. Тоест неговият електромер се водеше на нас, а нашия - на него.
Ама той като няколко месеца е имал фактури с по 2-3 лв, си е мълчал.

А за сметката ви за декември си вижте фактурата от миналата година за същия период. Бас държа, че е сходна с тази.

# 633
Аз пък мисля, че масово се оплакват от високи сметки тези дето си накупиха евтини климатици боклуци лятото за по 500-600 лв и си мислеха, че са на голяма далавера!
Познати и приятели, които са с качествени машини имат завишение на сметките най-много с 10-20лв.

# 634
  • велико търново
Ами никой още не живееше, само майстора ходи няколко пъти да реди паркета, а по фактура имаше начислени сметки ..това лятото.
Писах до дружеството, обясних че никой не живее, а има големи сметки, дойдоха и се оказа, че са разменени там таблата със съответните апартаменти. Тоест неговият електромер се водеше на нас, а нашия - на него.
Ама той като няколко месеца е имал фактури с по 2-3 лв, си е мълчал.

А за сметката ви за декември си вижте фактурата от миналата година за същия период. Бас държа, че е сходна с тази.
[/quote
Ми не е сходна сметка ми с мин год. С 90
 процента е по висока този декември до 20 януари.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 12:30 от YSMIV4ICA

# 635
Е сходна е, как да не е ....9% от 200 лв са 18 лв...

# 636
Както пише и Teta75 съвсем си е сходна, даже еднаква. Та нали от юли миналата година имаше увеличение на цената, не съвсем съвсем сигурна дали миналата година нямаше и от януари увеличение. Това като цена. За мен друг фактор е и увеличение на доходи в конкретно семейство. Ако преди това си спестяват от отопление, в един момент при по-собър стандарт на живот може и да се отпуснеш. Както купуваме повече продукти, така се повишава и комфорт в дома чрез отопление, готвене. И следва по-висока сметка.

# 637
240, 223 и 248 лева са моите сметки три години назад за този точно период декември-ануари, за който плащам сега февруари.

# 638
50,81 лв. от 16.12  до 15.01, или с 12 лв и стотинки повече от предходната. Не го смятам за чак такова повишение. Обхваща празниците и съответно имаше повече готвене и пускане на климатици. Очаквам следващата да е същата или по-висока, тъй като беше доста студено и климитиците доста поработиха, а и майка ми е вкъщи в момента след операция. Има повече готвене и сушилнята и миялната работят по-често. Ще видим като излезе.

# 639
  • велико търново
Е сходна е, как да не е ....9% от 200 лв са 18 лв...
Не 9, а 90 %???

# 640
Е сега в 12.30ч си редактиралапоста си, първо беше написала 9 процента...това в 10ч.

Сега ново двадесет - тези 90 процента спрямо кое е - миналия месец или миналият декември...

Хората масово не си знаят потреблението и сметките и киловатите. Аз си ги знам защото тук ги споделяме, освен това смс на телефона ми се пазят от енергото - защото ми пращат подсещащи всеки месец като позакъснеем, а ние все закъсняваме. Така че имам цялата хронология на сметките си в телефона, и за разликата от масата - си ги чета, гледам и си зная потреблението.

# 641
Бих искал а да споделя, че сметката ми за ток за двама души в две стаи е 90 процента по висока за декември от предходния месец.
А предния месец пускахте ли активно отоплението? Погледнах данните за времето, доста топло е било при вас. 17 дни от периода 20.11-20.12 са били от 10 до 22 градуса!
По празниците вкъщи ли бяхте?
Какви са конкретно сметките като сума?

# 642
Декември  - 52 евра
Януари        - 103 евра
Януари 2025 - 80 евра

Долу-горе добре се движи. Енерго Про.

Общи условия

Активация на акаунт