Допълнителна квалификация CIMA, ACCA, CFA

• 608
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, понеже не открих подобна тема, реших да направя нова. В момента следвам СИМА ( Chartered institute for Management accounting) и търся съмишленици, да се мотивираме взаимно. В програмата съм отдавна, но едва събирам сили да я довърша. В същото време има доста ползи в професионално отношение, много компании покриват стойността на изпитите и на годишната такса. Ще се радвам да има и други учещи като мен, с което да споделяме кой до къде е, идеи за материали, как минават изпитите и др.

# 1
Здравей,KalinkataMalinkata,
Аз също съм сред ентуасиастите,но с ACCA. Започнах го тази година и минах 1 изпит. Сега готвя втори докато чакам резултатите от първия, които ще са чак януари.
Много се чудих, но това преди децата беше опция, след като се родиха невъзможно (работа/породени деца/дом), сега поотраснали отново имам възможност да помисля за себе си.

# 2
Радвам се, че не съм единствената из целия форум, която продължава с ученето.😁🤩
Определено с децата не станат по- леки нещата. От скоро сме с бебе и големи кака и батко и уж се надявах сега по празниците да почета, но уви. Остана ми само един изпит, и финален Case study.
Лошото е, че точно на финалния изпит, се оказа, че му сменят част от материала, който покрива през 2025 и ще се наложи да търся и други материали / нов учебник.
Ти как се подготвяш - ходиш ли на курсове или само по учебник?

# 3
Само по учебник и кит.
Аз съм магистър по счетоводство и за мен това не е нова материя. Просто квалификация, която ще ми подобри автобиографията за високите позиции. Ново няма, има доразвиване. Когато аз завършвах (2007) тези сертификати не бяха толкова популярни. Сега с чуждестранните фирми са голям плюс. Определено разширява кръгозора, речника и кръга от хора.

@Добавям: ползвам и видеата от одобрения провайдър Каплан. Има много хубави разяснителни видеа с примери онлайн на сайта им. Асса хъба също има такива на техния. Тях също ползвам понякога.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 08:36 от CieraLeon

# 4
И аз съм само на учебници. Отделно и в YouTube има разни видео, които си пускам от време на време. Те са от разни школи, които водят уроци по отделните теми. Някои са стари, но за слушане, докато правя нещо друго, са супер. Има и допълнителни материали в сайта на AICPA CIMA - някои са платени, но други не. Последно взех курсовете за Digital mindset. Познати неща от работата ми, но доста добре обобщени.
Аз съм завършила Финанси и също ми е доста позната материята.

# 5
"Българка е с най-високия успех на международен изпит по счетоводство".
Това си е голяма гордост, имайки предвид коркохе тежък точно този изпит, а.и.колко е приятна материята...

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgarka-e-s-naj-visokiia- … tovodstvo-2412652

# 6
Здравейте, момичета! И аз в момента обмислям да запиша АССА, но няма с кого на обсъдя около мен, затова споделям с вас.  Завършила съм “Счетоводство и контрол” бакалавър и магистър във ИУ - Варна. Разбирам, че някои изпити ще ми ги признаят. Интересува ме много ли е трудно това образование, къде сте записали да го учите, освен учебници има ли и видео разяснения? Аз живея в България и намеренията са ми да си остана в България. Този сертификат за кои международни компании в България ще ми е от полза? Благодаря на отзовалите се. Всяка информация ще ми е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт