Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Защо се приема магнезий при високи дози вит.Д и вит.К? Възможно ли е да, ако не се пие паралелно с високите дози да се получат симптоми като на обезводняване? Замаяност, слабост, виене на свят, главоболие?

# 511
Нужен си е магнезият, за много неща но в случая е за по-добро усвояване.
А дали не е от нещо друго обезводняването? Тия дни е и доста топло, вече няколко пъти се наругах че не съм си взела бутилка вода с мен докато ходя насам-натам.

# 512
Здравейте! Защо се приема магнезий при високи дози вит.Д и вит.К? Възможно ли е да, ако не се пие паралелно с високите дози да се получат симптоми като на обезводняване? Замаяност, слабост, виене на свят, главоболие?
Магнезия и Калция имат общ "метаболизъм"  и взаимно се регулират на кратко.

# 513
Излязоха и моите резултати:

Изследванията са правени след пауза от 1 месец, в която не са приемани добавки с Витамин D. Преди това ежедневно вземах по 5000 IU + Витамин K, в продължение на доста време.

Много се радвам, че съм повишила Калция и понижила Паратхормона.

Витамин D също не е зле.

Между другото, при следващото си рутинно изследване, което ще е след около 6 месеца, съм склонна да си направя един експеримент. Ще тествам нивата 1-2 дена, след като съм спряла добавките, и после още веднъж - месец след това (без да съм подновила приема). Така ще може да се види дали въобще и с колко са паднали нивата му за този период.
Ако на някого друг му се занимава, нека направи този интересен експеримент и сподели какви са резултатите. Wink

P.S.: И преди съм споменавала, че съм сред тези, при които, за съжаление, суплементирането на важните витамини и минерали не води до някаква чувствителна промяна в усещанията и цялостно - в оплакванията.

#BGMлоялнапрограма

# 514
май не е добре, че е повишен калция, поне това разбрах от моето изследване

# 515
Защо да не е добре, нали това е целта? Какво значи "повишен"? Моят не е.

При беше под долната референтна на предишно изследване и много се бях уплашила, защото никога до онзи момент не го бях виждала извън норма.

#BGMлоялнапрограма

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 14:28 от Гърне без похлупак

# 516
Ако е бил твърде нисък, защо да не му се радва? Той е повишен в смисъл че е повече от преди, а не че е завишен спрямо нормите.

# 517
Много добра идея, Гърненце. И аз ще направя така при следващата контрола и ще споделя резултати.

# 518
Излязоха и моите резултати:

Изследванията са правени след пауза от 1 месец, в която не са приемани добавки с Витамин D. Преди това ежедневно вземах по 5000 IU + Витамин K, в продължение на доста време.

Много се радвам, че съм повишила Калция и понижила Паратхормона.

Витамин D също не е зле.

Между другото, при следващото си рутинно изследване, което ще е след около 6 месеца, съм склонна да си направя един експеримент. Ще тествам нивата 1-2 дена, след като съм спряла добавките, и после още веднъж - месец след това (без да съм подновила приема). Така ще може да се види дали въобще и с колко са паднали нивата му за този период.
Ако на някого друг му се занимава, нека направи този интересен експеримент и сподели какви са резултатите. Wink

P.S.: И преди съм споменавала, че съм сред тези, при които, за съжаление, суплементирането на важните витамини и минерали не води до някаква чувствителна промяна в усещанията и цялостно - в оплакванията.

#BGMлоялнапрограма
Експеримент ще е когато резултата когато не е ясен, когато резултата е ясен е опит Innocent
1-2 дни след като си ги спряла витамин д ще е още е висок , паратхормона по-нисък.Калцият не би трябвало да се промени много.
Иначе изследванията сега са ти идеални.

# 519
Чудесни резултати, Гърненце!
А приемали ли сте калций, тъй като споделяте, че сте го повишили?

# 520
Това се равнява на 10 капки Вигантол, нали?

# 521
Да, 10 капки Вигантол.

# 522
А приемали ли сте калций, тъй като споделяте, че сте го повишили?
Не, само от добавките с Витамин D ще да е. Аз млечни не консумирам, поради непоносимост. Ям доста месо, де, като компенсация.

Така е, на 10 капки отговаря моята доза.

# 523
Цитат
Ям доста месо
А с холестерола как си?

# 524
Супер съм с Холестеролите, Триглицеридите и всичко останало в този порядък, но това е, защото учените отхвърлиха теорията, че завишеният Холестерол е пряко свързан с консумацията на месо или въобще с диетата.
Иначе, всички, които са на ВМ-НВХ, биха имали големи проблеми в тази насока. Wink
Аз не съм на ВМ-НВХ, де, само споменавам.
Между другото, откакто започнах да консумирам качествено месо всеки ден, и пикочната ми киселина се нормализира, а преди постоянно беше над горната референтна.
Въобще, аз до момента нито един минус не съм видяла от този начин на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт