Избор на витамин Д

• 737
  • 3
  •   1
Отговори
Привет! Малко предистория. От както влязох в менопауза ми започнаха проблемите със ставите и костите. Трудно се изправям, когато клекна, чувствам си много слаби колената, особено, когато спортувах, затова и за съжаление спрях. Мине се не мине известно време и ме заболява ту единия глезен, ту другия, особено като стъпвам. Правих си изследване за остеопороза - нямам, но имам остеопения. Отидох на ревматолог, според него проблем няма. Гледа ме на ехограф, пусна ми сума ти изследвания, генетични, всякакви и нищо. Прати ме на съдов хирург, защото имам и разширени вени и можело проблема да е от там, но не мисля. И тъй като и все съм уморена и ми се спи, пуснахме и изследване за витамин Д и се оказа, че имам голям дефицит на този витамин. И тук ми идва дилемата. Никога не съм пила витамин Д и не съм запозната и ми е объркано. Ревматолога ми изписа Вигантол - два пъти седмично по 20 капки. Но според личната ми много по - добри и хубави са - Витамин Д3 3000 IU спрей BetterYou, 15 мл, както и Solgar течен витамин Д3 на капки. Може ли да ме насочите от ваш личен опит кой от трите да избера? Както и може ли да се приема витамин Д заедно с магнезий? И последно, извинявам се за може би глупавия въпрос, но витамин Д и Д3 едно и също ли е?

# 1
Има тема за витамин Д3. Ще Ви е полезна.

# 2
  • Melmak
Влез в темата за витамин Д, изписали сме много!

# 3

Общи условия

Активация на акаунт