Витамин Д

• 365
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте!Пуснах си изследвания за Витамин Д и излезе под нормата. Има ли значение каква добавка Витамин Д да пия , защото като гледам има много варианти ?

# 1
  • Бургас
Няма значение, пиете 3 месеца и изследвате има ли повишение

# 2
Ние пием Вигантол. Но при дефицит ще е нужен в комбинация с К2, защото ще трябват поне 8-10 капки дневно.
Има и комбинирани препарати с К2, не съм ползвала, не мога да дам мнение.

# 3
  • София
И аз пия Вигантол по лекарско предписание, но приемам и В12, защото при мен неусвояването на Д3 е следствие на недостиг на В12. Добре е да изследваш и него.
За К2 вече са ти писали.

# 4
На мен Вигантолът хич не ми помогна. Дръпнах нагоре след като почнах да пия капсули по 5000 единици. и Кинон в добавка.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 22:24 от Черна станция

# 5
То не става бързо. А и зависи от колко си тръгнала и по колко си пила.

# 6
  • София
Добре е да се потърси и конкретната причина. После става по-лесно.

# 7
То не става бързо. А и зависи от колко си тръгнала и по колко си пила.
В момента е 23 единици ,като пише ,че минимума трябва да е 35

# 8
  • Melmak
Вигантол не е моето. Потърсете качествени добавки от iherb, аз от там поръчвам и к2. Има цяла тема във форума.

# 9
  • София
Разбира се, че има значение какво пиете. Има значение и с какъв дефицит сте, за да се определи и каква доза да се приема. Тук мисля, че има тема за витамин Д там могат да Ви насочат най-добре.

# 10
Пила съм Вигантол , също и Ойлесен, сега взех спрей на betteryou, който е Д+К, но тепърва го почвам, удобен е за употреба. Иначе знам, че този витамин се приема с мазна храна за по-добро усвояване

Общи условия

Активация на акаунт