Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 30 632
  • 738
  •   1
Отговори
# 735
За SIBO евентуално проверете, че има автори които смятат че това е основната причина за пропускливи черва, раздразнени черва, малабсорбсия и подобни.

# 736
  • София
При мен беше висок зонулина, сега се нормализира и е хистамина... Нямам бактериален растеж в червата нито хеликобактер. Просто нещата не са толкова прости и не се овладяват лесно и бързо.

# 737
Добър ендокринолог, който ми изписва 6 капки  вигантол на ден за седмица и 21 капки по веднъж на седмица за поддръжка, при стойност 16 ng на витамин Д, ми се вижда направо несериозно. За витамин К2 и магнезий като кофактори изобщо не стана дума. А аз имам проблем с червата и не усвоявам голяма част от храната, което ѝ е известно. Всички или то поне повечето от тази група по трудния начин сме научили какви щети може да причини дългосрочният дефицит на витамин Д, а и не само той.
Споделям това за да си имате винаги "едно наум" като ходите на ендокринолог. Масово лекарите не се интересуват от къде идва проблема и лекуват само симптомите. Всичко това задълбочава основния проблем, което води до усложнеия в последствие. Така че хора, четете, информирайте се!

Никак не ми звучи несериозно. Слушах ендокриноложката и вдигнах вит. Д, точно с 6 капки дневно вигантол от 14 nmol/l първо до 80 и сега до 94( реф. 80-200), при положение, че бях в болница през май и дозата не е променяна.
14 nmol/l = 5,6 ng/ml, доста по-малко от 16 ng/ml, за които ти пишеш.

Как се доказва, че имаш пропускливи черва?

# 738
Заповядайте в новата тема

Имам предложение. Можем да добавим ендокринолози, от които сме доволни. Който желае да даде името на своя лекар, нека ми пише на лично съобщение и ще го добавя в първия пост. Имам 24 часа за редакция. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт