Гобленарска седянка - 150

• 17 796
  • 313
  •   1
Отговори
# 165
кадифекрафт и аз не го намирам доста време... иначе оглеждам https://rakodelie.bg засега, изглежда имат много Luca-S налични, обаче и цените на някои ме притесняват. други ми се струват добре. имате ли опит дали са достатъчно конците на luca s?

# 166
Имате ли опит с гоблените на Риолис с вълнени конци? Шия "Целувката" по картината на Густав Климт. Върви лесно и става красиво,но се безпокоя дали ще ми стигнат конците.Има малки групи бодчета,не чак единични,но аз не съм от най-икономичните.

# 167
Имате ли опит с гоблените на Риолис с вълнени конци? Шия "Целувката" по картината на Густав Климт. Върви лесно и става красиво,но се безпокоя дали ще ми стигнат конците.Има малки групи бодчета,не чак единични,но аз не съм от най-икономичните.

Аз съм ушила следния техен и конците ми стигнаха без проблем.

Края на лятото имаха намаление и си купих още няколко техни. Изпратиха ми подарък ей тази миниатюрка.

# 168
Шила съм няколко на Риолис с вълнени конци, и "Целувката" също. Винаги са ми стигали конците.

# 169
Честита Баба Марта! Много да сте здрави и щастливи!
Последни мартенички от мен

# 170
Благодаря! Сега ще го шия по-спокойно.

# 171
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Сега се сетих, че и аз съм шила Риолис - една катеричка от слънчево гобленарско другарче, което не пише вече.
По спомен останаха конци за поне още един.

Това са моите мартенички. Не са изпипани като на мибобо, но вземете по една виртуална за здраве и късмет.

# 172
Чудесни са, взех си Simple Smile

И аз имам едни макове шити с вълнени, стигнаха ми.

# 173
кадифекрафт и аз не го намирам доста време... иначе оглеждам https://rakodelie.bg засега, изглежда имат много Luca-S налични, обаче и цените на някои ме притесняват. други ми се струват добре. имате ли опит дали са достатъчно конците на luca s?
Аз съм шила на лука с и ми стигнаха конците, а аз не съм от много икономичните. Даже се учудих колко много останаха от всички цветове. Сега шия на риолис, но още е далече завършването.

# 174
  • София
Здравейте, този гоблен е почти завършен (не от мен, аз само посреднича с въпросите) Simple Smile

Та въпросът е, тъй като има много кунтури в него с по-тъмен конец, как е най-добре да се направят- първо да се изпере гоблена и кунтурите след това или не е нужно?

# 175
Проблема не е толкова в цвета на конеца, съображенията са по скоро да не провисне контура след пране. Някои (и аз включително) си ушиват всичко и тогава перат и гладят. Други изпират и после правят контура както казах с идеята да не провисне на места където има по-дълъг участък.

# 176
  • Sofia
asya44,  аз купувам от сайта на Аксиома- има доста голям избор и като сравня цените с посочения от вас сайт, са по- добри.

https://www.axioma-hobby-shop.com/gobleni?filter=190&page=10

# 177
  • Варна
Здравейте, този гоблен е почти завършен (не от мен, аз само посреднича с въпросите) Simple Smile

Та въпросът е, тъй като има много кунтури в него с по-тъмен конец, как е най-добре да се направят- първо да се изпере гоблена и кунтурите след това или не е нужно?
За този тип гоблени, няма голямо значение дали контура ще се пере или не.

За този който ших януари, пране след контура би бил фатален.

# 178
  • Карлово
Здравейте, дами! Четвъртъчен отчет.

# 179

За този тип гоблени, няма голямо значение дали контура ще се пере или не.

За този който ших януари, пране след контура би бил фатален.

Този дългия контур на петолинието колко дълго го правите, че аз все се чудя през две квадратчета ли да пришивам контура или през три. Някъде трябва през четири и ме е страх да не провисне.

Общи условия

Активация на акаунт