Гобленарска седянка - 150

• 24 918
  • 431
  •   3
Отговори
# 375
Мога да предложа италианския магазин Casa Cenina (casacenina.com).

# 376
Някой вече взе да наднича от храстите

# 377
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам кога спиш, кога готвиш...
аз успях да напиша едно име и една дата на моето зайче. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 378
Истината е, че имах 4 дни пълно спокойствие и ги използвах да ушия зайчето . Малко контурчета още и съм готова

# 379
  • Карлово

Още една играчка на  пластмасова основа.

# 380
# 381
Още 1 лист приключих от схемата.

# 382
Здравейте момичета.И аз шия гоблени ,но доста време бях зарязала това хоби. Реших да  рестартирам един проект. Многоцветка е на 24ct ,но имам проблем с очите и ми се иска по - малко да ги натоварвам. Затова се чудя дали да го започна на кръстче на по едра панама или да взема страмин който е също 24ct, но е с доста по- ясно изразени дупчици. Този вариант ме устройва повече тъй като гоблена е голям а кръстчето удвоява работата. Ако някой е шил на страмин моля да сподели дали наистина би облекчило шиенето или само така ми се струва на мен🙂
Ходих до магазин Шехерезада за да видя на живо ,но той е закрит. И за да не е само въпроса показвам един от започнатите който се надявам да завърша скоро

# 383
  • Варна
Mishkonti,  аз шия е момента на конгрес страмин. Идеално се получава, дупчиците  се виждат много добре. Не бих казала, че има просвет даже и в тъмните цветове, а и като се изпере, малко ще се свие. Само да добавя - като си купуваш конгрес страмин, гледай да не е снежно бяло, а екрю - по съвет на рускините, ако имаш тъмни цветове, не просветва отдолу. Ето мои снимки да придобиеш представа:

# 384
Гоблена е сравнително светъл,няма да е проблем бялата панама. Аз поръчах страмин,да харесва ми, но няма да ми облекчи очите. Може би трябва да взема по едра панама и да шия кръстче или да продължа на равномерката. Май трябва да се замисля за очила 🥴.
Много ти е хубав гоблена,но не искам да си представя как се шие ризата с тези бели цветове 🧐

# 385
  • По света и в нас.
Привет момичета .И аз се обръщам за помощ към вас.
Преди време ми пратиха схемата на гобленя Мостар с ДМС конци,поръчах си конците но има един номер който  не мога да го открия,няма го в каталога на ДМС-755.Ако някой го е шил нека сподели.
Чудя се дали да не шия без този знак и след това да си догодя по мое усмотрение цвят.

# 386
DMC  имат стари невалидни вече номера. Цветът го има, но най-вероятно е с друг номер.
Аз междувременно имам свободно време тези дни и трябваше да започна нещо, че заради това се разрових в запасите си и грабнах тези теменужки, комплекта ми беше подарък от съпруга и децата за рожден ден. Днес започнат

# 387
Преди време ми пратиха схемата на гобленя Мостар с ДМС конци,поръчах си конците но има един номер който  не мога да го открия,няма го в каталога на ДМС-755.Ако някой го е шил нека сподели.
Чудя се дали да не шия без този знак и след това да си догодя по мое усмотрение цвят.

DMC 755 e Medium Blue Violet
Еквивалент на този цвят могат да бъдат

# 388
Остана само контура, който всъщност вдъхва живот на гоблена.

# 389
  • По света и в нас.
Преди време ми пратиха схемата на гобленя Мостар с ДМС конци,поръчах си конците но има един номер който  не мога да го открия,няма го в каталога на ДМС-755.Ако някой го е шил нека сподели.

DMC 755 e Medium Blue Violet
Еквивалент на този цвят могат да бъдат

Благодаря,предполгам,че цветовете клонящи в синьо ще са.

Общи условия

Активация на акаунт