Гобленарска седянка - 150

• 17 915
  • 313
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Има ли начин да се изчисли приблизително колко бода се шият с едно чиле?

# 121
Здравейте! Има ли начин да се изчисли приблизително колко бода се шият с едно чиле?
От 2000 до 2500 на Count 14  с бод кръстче на две нишки

# 122
  • ПАЗАРДЖИК
Аз започнах следващия си гоблен

Не помня от къде купих само схемата в pdf и се тревожех, че може и да не харесам крайния резултат. Освен това влагам и малко творчество- ползвам конци, които са ми останали в годините, а и мисля да го разделя на 3 части, защото е дълъг 160см 🤪. Ще видим какво ще се получи. Ще го кръстя “Гоблен с неочакван край”

# 123
Аз имам оригиналната схема, отделно мисля, че и в ПМ файл я имам.
Иначе аз си го ших от готова комплектовка на Доме, чака рамка ама кога не знам.

# 124
Леле, страхотна работа! Браво, какво търпение, възхищавам се!

# 125
Той се шие лесно и върви бързо, схемата не е трудна, няма разхвърляни бодчета. Дълъг е много, но на височина е около 30-40см. Аз си го ших почти 5-6 години, но не съм го шила постоянно, през това време уших много други неща.

# 126
Къде предвиждате да го поставите?
Аз шия за подаръци, но вече подарих на роднини и приятелки и се замислям следващият да е за у нас, но много ми е трудно да преценя за къде точно.
Хич ме няма в аранжирането и ще се радвам да споделите опит.

# 127
Ако въпроса е към мен, тъй като е дълъг гоблена най-подходящо ми се вижда над дивана в хола ми.

# 128
Показвам мартеничка от моите заготовки. Бродерията е върху филц, а отзад има безопасна игличка за закачане.
Направих 111 бр Simple Smile

# 129
Малко дребни бродерийки и от мен

# 130
  • Бургас
Поръчах два гоблена отТему, за нищо пари, но се оказа, че панамата е щампирана, а аз до сега дори не съм виждала отблизо такова нещо. Не смея да го пипна от разочарование. Чудя се как се шие върху тази "кора", как така няма да се изцапа докато го ушия, защото прочетох, че такива гоблени не се перат, заради боите на щампата /каквото и да значи това/. Сега като погледнах в сайта видях, че на една от снимките се вижда щампованата панама, но аз си мислех, че това е самата схема. Въпросите ми са : шили ли сте такива гоблени на 14 каунт? Като се ушие няма ли да прозират отдолу лудите цветове от щампата? На колко ката да го шия? - три не са ли много? И наистина ли не бива да го изпера накрая?
Единият е  мостът на Тихерула от пост100.
Скрит текст:
Кажете ми, че всичко ще е наред, моля ви!

# 131
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Всичко ще е наред.
Шиеш върху щампата и когато е готово го переш.
Не се пере преди това, защото ще измиеш "схемата".

Покажи все пак, защото гоблени има всякакви, включително със частично бродиране. Да не направим някоя грешка

На 14 няма да е проблем на три ката. Толкова ли пил на инструкцията? Защото ако е предвиден на два ката няма да ти стигнат конците.

# 132
  • Бургас
Благодаря, st. Dobri, като ме успокои, прочетох и инструкцията. Хората са написали, че накрая ше тряба да го изпера, но .....Препоръчват 2 ката конец като е 14 ct, което наистина означава, че всичко ще бъде заличено от боите. Много благодаря. Това е другият гобен.

# 133
  • Варна
Нямам опит с този тип гоблени. Исках само да кажа, че н 14ка, черен конец задълцително шия с 3 конеца. Освен, ако панамата н е черна разбира се... Говоря за DMC конци, черния 2ка на 14 каунта изглежда рехаво и различно от всеки друг цвят като плътност.
Имам ушити някои неща които не гледам и т.н. по тази причина.Simple Smile

# 134
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Армения, обаждам се непитана, но да си кажа.
Шиенето на щампирани гоблени си има чалъм - не се вглеждаш много.
Понякога има леееко разместване на щампата спрямо квадратчетата и няма как да уцелиш абсолютно точно къде да е единия цвят и къде другия. Не се втелявай, карай  на усет. Хубаво е, че не са лица, там може да се окаже сложно, но за пейзажи, дървета, листа, цветя едно бодче разминаване няма да промени много.
Wink и спирам със съветите, че ставам досадна.

Общи условия

Активация на акаунт