Гобленарска седянка - 150

• 17 870
  • 313
  •   2
Отговори
# 135
Аз затова не обичам щампи.Цветовете ми се сливат и никога не съм сигурна дали е правилно.

# 136
  • София
Доскоро се занимавах с един китайски комплект от Алиекспрес, и преди съм се оплаквала тук. Много пластмасова панама, конците и те не бяха много ОК- рошави такива, и някои ми стигнаха до нишка буквално. Никога преди не ми се е случвало, не разхищавам конците по принцип.
На няколко пъти го зарязвах с месеци,  къде покрай децата, къде защото ме ядосваше, едно 4 години сигурно откара в процес.
Май стана добре, но никога повече алиекспрес. Simple Smile

# 137
  • Бургас
Благодаря много, момичета. Преди няколко години си купих от Алиекспрес "Момичето с коня" и "Велосипедистките" на Ланарте. Бяха с много читави схеми- цветни, в книжка,- грамотно направени. Панамата веднага я замених с тукашна, защото този картон не си представях, че ще мога да го подчиня. Конците наистина бързо се разрошваха , но започнах да режа по- къси. И с това се справих. Аз ги ших на 2 ката, колежката ми - на 3, като си използва китайската панама. Много хубави й станаха. Затова сегашните гоблени ме ужасиха. Разбира се, сега отново мога да сменя панамата, но ще трябва да гледам от схемата. Имам време да помисля, защото една плетка ми е с приоритет. Много, много ви благодаря за съветите и за успокоението- действате ми като малка ракия със салатка , т.е.- като психоаналитички.

# 138
Здравейте! Обмислям започването на гоблен монохром с черен цвят. Въпроса ми е понеже имам останало черно, но е dmc и след това продължа с Ariadna, дали ще има разлика? Какво бихте ме посъветвали?

# 139
След дълго двоумене и следене на темата се присъединявам с въпрос.

Поръчах си няколко гоблена от различни фирми, но забелязах, че само тези, които получих от zlaten goblen бяха с "поръбена" панама, а другите - не. Трябва ли ми шевна машина за поръбването или става и на ръка?

И един друг въпрос - вече изпран и изгладен, но недобре гоблен, може ли пак да се изпере и изглади по-добре?

# 140
Може да се поръби на ръка да, аз преди години винаги така съм правила. После не помня от къде прочетох и започнах така да правя - с хартиено тиксо облепям краищата за да не се нищи.
Намерих си една стара снимка на която се вижда тиксото, да видиш
Скрит текст:

Да може да се пере и глади пак, няма проблем. Ако проблема е, че стои изкривен пробвай да гладиш влажен. Но и да остане изкривен при рамкиране ги изпъват няма страшно.

# 141
mibobo, много благодаря за съветите Flowers Tulip

# 142
  • София
И аз действам с хартиено тиксо, малки загрозява етапите, но функционално няма грешка.
Това правя сега, върви много бързо и приятно

Трябва да стане това:

Обаче много се чудя да шия ли табелката, нещо не ми стои сякаш. Как ви се струва?

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 06:58 от Нелка*

# 143
Аз не бих я шила или бих сложила български надпис. Иначе много красиво става!

# 144
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Обмислям започването на гоблен монохром с черен цвят. Въпроса ми е понеже имам останало черно, но е dmc и след това продължа с Ariadna, дали ще има разлика? Какво бихте ме посъветвали?

Аз не бих смесвала. Понякога има разлика в оттенъците, понякога са различно блестящи... Може да няма проблем, но може и да има.
А да го завършиш у да видиш, че се различават ще е загуба на труд.

# 145
Не смесвайте конците! Понякога и от една фирма  има разлика в оттенъка на различните партиди.

# 146
  • Карлово
И четвъртото гобленче от RTO Bloomi herbs е готово. И напредък на Сумерки - те.

Много ми се иска денонощието да има поне 30 часа...

# 147
Мъча "Италианското бистро", обаче съм на края.Остава ми малко контур и френски възли. После започвам коледни чорапчета.

# 148
Тихерула, тези красоти на РТО от готови комплектовки ли са, или си намери схемички някъде? Харесват ми и затова питам.
И Ето още мартенички от мен

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 15:05 от mery 79

# 149
  • Карлово
Тихерула, тези красоти на РТО от готови комплектовки ли са, или си намери схемички някъде? Харесват ми и затова питам.
Поръчка към RTO беше от преди доста години. Но сега им дойде реда. Те нямат номера на конците и  ще е трудно да се съберат. Много контур ,който цепи нишката, бленди, но пък на живо са 3Д.

Общи условия

Активация на акаунт