Термин Август 2025

• 38 727
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Здравейтеее! Аз съм с положителен тест от 17.12. записах час за лекар на 23.12, по-скоро лекарката ми каза тогава да отида. Тогава ще съм в 5г.с. и 2-ри ден (мисля). Дали ще се види къде е разположена бременноста?
По приложение съм с термин - 23.08.

# 31
Здравейтеее! Аз съм с положителен тест от 17.12. записах час за лекар на 23.12, по-скоро лекарката ми каза тогава да отида. Тогава ще съм в 5г.с. и 2-ри ден (мисля). Дали ще се види къде е разположена бременноста?
По приложение съм с термин - 23.08.

Трябва да се види плоден сак в  5.г.с +

# 32
Здрасти! Някой знае ли кога трябва да започна да наддавам килограми? В 5 г.с. съм и 5 дни, но все още не съм започнала да качвам...

# 33
Здрасти! Някой знае ли кога трябва да започна да наддавам килограми? В 5 г.с. съм и 5 дни, но все още не съм започнала да качвам...

Здравей! В началото на бременността, особено през първия триместър, е напълно нормално да не качваш килограми, а дори някои жени губят малко тегло заради сутрешното гадене и промените в апетита. Наддаването на килограми обикновено започва по-осезаемо след 12-ата седмица, когато плодът започва да расте по-бързо.
Важно е да се съсредоточиш върху балансираното хранене, а не върху самите килограми.

# 34
  • София
То от какво да се качват килограми в 5 г.с.? Ембрионът е под 1 гр. Simple Smile

# 35
Килограми може да се качват по всяко време на бременността и си е индивидуално.
Настъпва, промяна в хормоните, особено ако приема такива, съответно нарастване на апетита; психологически глад 😆- бременна съм ще ям за двама, трябва да опитам от всичко; задържане на вода ( при прием на медикаменти), нарастване на лигавицата/ набъбване на м@тката... Идеята ми е, че и в 5 г.с. може да качи кг., нищо че е няколко грама ембриона.
Индивидуално си е и няма как да кажем ivet.d кога ще качи килограми. Зависи на ivet.d с каква цел е зададен въпроса- иска да качи килограми или иска да знае кога ще и проличи, че е бременна! ☺️.
Аз например искам да скрия колкото се може по дълго- но да ви кажа, че от сега корема ми е много подут- приемам много лекарства орално и инжекционни, апетита ми е в небесата, ужас е просто! А още не съм минала първи преглед! Т.е ефекта е от лекарствата и надявам се всичко да е наред.

# 36
Моят първи преглед мина на 12.12, тогава успяхме да видим само жълтъчно мехурче (бях 5+3г.с). Нооо за сметка на това се видя, че съм с 2 отлепвания, зацапване и контракции, та от тогава съм на легло 😒 Доста е трудно предвид, че съм с едногодишно детенце, не искаме да казваме на бабите още, защото са много досадни, и само таткото ще ми помага към този момент. Вече чакам с нетърпение 23.12, тогава ще е следващия ми преглед, надявам се да чуем пулс и да видим, че човечето вече е добре закрепено ❤

# 37
Здравейте! 🍀 Записвам се и аз в тази група. Имам 7 дни закъснение и 3 положителни теста 😁. По приложение днес влизам в 5 седмица,с  термин 21 август. Това ми е втора бременност,имам една мадама на почти 3 годинки. За мое съжеление,моята гинеколожка има час за 8 януари,а ние искахме да зарадваме бабите и дядовците за коледа и сега се чудим какво да правим. Леко и безпроблемно бременеене на всички 🍀❣️

# 38
Имам няколко близки приятелки, които ми каза, че са бременни преди първия си преглед Simple Smile Аз не бих го направила, но ако така го чувствате, може да ги изненадате за празниците. В крайна сметка, дори да е фалшива тревога, може би искала да споделиш разочарованието. Разбира се, недай си Боже!!

Здравейте! 🍀 Записвам се и аз в тази група. Имам 7 дни закъснение и 3 положителни теста 😁. По приложение днес влизам в 5 седмица,с  термин 21 август. Това ми е втора бременност,имам една мадама на почти 3 годинки. За мое съжеление,моята гинеколожка има час за 8 януари,а ние искахме да зарадваме бабите и дядовците за коледа и сега се чудим какво да правим. Леко и безпроблемно бременеене на всички 🍀❣

# 39
  • Бургас
Здравейте, бъдещи и настоящи майчета.Имам бебче на 8 месеца и преди две седмици отново видях двете чертички.Миналата седмица в 6 г.с + 2 дена бях на първия си преглед чух и тоновете на бебето.От няколко дена ме мъчи страхотно главоболие само от лявата страна някоя от вас да се е борила с този симптом?

# 40
Здравейте, ще се запиша и аз плахо в темата, бях на преглед на 17.12 и се видя само гестационен сак отговарящ на 5с2д. Втора бременност ми е, имам почти 4 годишно детенце. По повод на криенето на бременността.. първата криех от близките до края на 3тия месец, но в крайна сметка каквото е писано ще се случи и по-късно. Със серклаж на горещо в 21 седмица, лежане до края и сериозна терапия избутах до 36та седмица, та сега си споделих с приятелки още от положителен тест да си треперим заедно. Надявам се всички да изкараме бременността леко. Simple Smile

# 41
Момичета, това ми е първа бременност. Тъп въпрос предполагам, но.. в 5г.с. , освен плоден сак, вижда ли се малка точка, т.е. , че не е кухо и т.н. ?

# 42
Здравейте, записвам се и аз в темата с голямо вълнение и първа бременност. Днес бях на преглед и имаше пулс ❤ 7 + 0 г.с. ( според приложението 8+ 0 ) . Обаче ме мъчи страшна умора , от няколко дни едва ставам от леглото и всяко действие ми е ужасно трудно. Имам и леко гадене по няколко пъти на ден, освен това постоянно ми е студено. Дали е само при мен или има и други с подобни симптоми 😞

# 43
Здравейте, прекрасни! Записвам се и аз. Какви витамини и медикаменти приемате? При мен Дуфастон 3х1, Елевит и отделно метилфолат 400мкг, омега 3 и вигантол 10 капки.❤

# 44
Килограми може да се качват по всяко време на бременността и си е индивидуално.
Настъпва, промяна в хормоните, особено ако приема такива, съответно нарастване на апетита; психологически глад 😆- бременна съм ще ям за двама, трябва да опитам от всичко; задържане на вода ( при прием на медикаменти), нарастване на лигавицата/ набъбване на м@тката... Идеята ми е, че и в 5 г.с. може да качи кг., нищо че е няколко грама ембриона.
Индивидуално си е и няма как да кажем ivet.d кога ще качи килограми. Зависи на ivet.d с каква цел е зададен въпроса- иска да качи килограми или иска да знае кога ще и проличи, че е бременна! ☺️.
Аз например искам да скрия колкото се може по дълго- но да ви кажа, че от сега корема ми е много подут- приемам много лекарства орално и инжекционни, апетита ми е в небесата, ужас е просто! А още не съм минала първи преглед! Т.е ефекта е от лекарствата и надявам се всичко да е наред.
За съжаление е вярно 🙁 аз съм качила 2-3кг, а съм в 8г.с. Приемам хормони с Хашимото съм и дозата ми през последните месеци хвръкна до небесата само и само да нагласим ТСХ с подходящи показатели за бременност.
Мисля че и от витамините за бременни също се трупат килца, а аз пия и такива. Другото което е, че от 10 дни ми се гади и постоянно ми горчи много силно в устата и много на често трябва да хапна нещо иначе ми прилошава. Опитвам се най редовно да излъжа стомаха с парче ябълка, някой сухар или мандарина итн но успокоява само за няколко минути и пак същото....Не знам как ще е за напред. С първата си бременност качих 17кг, с втората 14. Ох само да мине тоя период с гаденето ще трябва да си направя нормален режим че направо се плаша от тия килограми в толкова ранна бременност

Общи условия

Активация на акаунт