Термин Август 2025

• 38 727
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Аз си следя бременността в Испания. Мен ме претеглиха в края на 1 триместър и само ми дадоха препоръчки. Сега съм в 19та г. с. и не са ме теглили повече. Аз имах излишни килограми преди да забременея и моята гинеколожка тук ми каза, че няма нужда да напълнявам, защото си имам излишни килограми. Каза, че мога дори да отслабна, ако искам и мога, но да не ми е цел и фикс идея. И да си остана същите колограми не е проблем, но е добре да не качвам повече.

Мисля, че слабите жени напълняват неизбежно, защото все пак тялото трябва да износи плода и допълнителната тежест. При всички положения е добре всеки да слуша препоръките на лекаря на който се е доверил.

Аз днес бях на преглед, след няколко дни е ултразвукът. Трябва да правя кръвни изследвания в 24та седмица - урина, кръвна захар и пр.

Поразпитах за раждането и ми казаха, че тук винаги се предпочита естественото раждане, а с операция само ако се наложи. Та се успокоих, че и за мен има шанс да родя естествено, ако всичко е наред.

Надявам се на добри резултати и новини от всички ❤️ Успех!

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 15:50 от Aglaonike

# 661
От всички коментари и споделени хранителни навици, аз не видях майка, която фанатично да се ограничава или лишава..
Всеки си знае тяло как и на какво реагира и си преценя кое е полезно и кое не.

Храня се предимно здравословно, не се лишавам или ограничавам и от опита ми преди забременяването знам, че от това което приемаш зависи цялата кондиция на тялото. За мен си, лично доказателство за това е и ремисията (вече две години) на автоимунното ми заболяване отключени след първо раждане. Всички доктори казват, няма какво да се направи ..да, ама не, като поразровиш в темата (информация на англ предимно) и намираш алтернативни варианти. И те работят. И почти винаги е свързано с хранителни навици.
Още Хипократ е казал, че всяка болест започва от стомаха. Всеки може да си направи извода Wink

Понякога си мисля, ако не водех здравословен начин на живот дали щях да забременея спонтанно на 43?
Естествено на празници като Великден няма как да не хапна козунак въпреки, че не ям глутен... Но всичко в умерени количества.

Втора ФМ съм записала при Георгиев в Надежда, София.

# 662
Фанатизмът не е само в хранителен аспект, повече е в психологически. За мен е абсурдно бременна жена да се самообвинява, че качва килограми, да се чувства "дебела ", да си гледа целулита и всякакви такива неврози помрачаващи емоционалния фон, който, всички знаем усеща и бебчето. 🤗

# 663
Някоя от вас усещала ли е дискомфорт в интимната зона? Какво ви предписаха и за колко дни отшумяха симптомите?

# 664
Бих казала, че по-скоро ми е странно бързото качване на килограми, а не съм се фиксирала върху това..

Като спортист и човек със сценични изяви по професия никога не съм била над 58кг и сега като се погледна в огледалото с бузки, коремче, гърди и бутчета е буквално странно, въпреки че се харесвам и така. То е ясно през какво ще мина.
По скоро след коментара на докторката, че 17 кг с първата бременност били много (нормално било 12) започнах да се забелязвам..

Последно пък ми каза, че колкото и да кача са си мои и аз ще си ги нося и свалям и с воля можело да не се качва много ...
Затова се зачудих толкова ли пък много и бързо пълнея и исках да сравня с други мами.

# 665
Здравейте,

Имам въпрос относно калция. От няколко седмици усещам болки в таза (само в левия крак) и се замислих дали не е необходимо да приемам допълнително калций. Вие приемате ли?

Забелязах, че в много малко комбинирани пренатални добавки калцият присъства като съставка, а дори и да го има, количеството е незначително – 100-200 mg. За да се достигне препоръчителната дневна доза от 1000 mg за бременни, е необходимо да се приема допълнително.

При първата си бременност не съм приемала калций и бих искала да сверя часовника.

Благодаря!

# 666
  • Бургас
С първата си бременност още в първите месеци имах доста крампи на прасеца.Тогава реших,че най-добре ще ми е да пия калции и магнезии и си га пих 2-3 месеца. След това нямах вече проблеми.Сега отново пия заради крампи и се чувствам по-добре.

# 667
Аз имам дискомфорт, който се изразява в напрежение в костта в интимната област, сякаш постоянно е под натиск. При мен е малко специфично, понеже съм с трансабдоминален серклаж превантивно заради стари проблеми с първата ми бременност и не знам дали се дължи на него. Пия но шпа и магнезий в малки дози за момента.
Някоя от вас усещала ли е дискомфорт в интимната зона? Какво ви предписаха и за колко дни отшумяха симптомите?

# 668
Здравейте, в 18г.с. съм, получих силни контракции и кървене отидох на лекар и ми каза, че съм със скъсена шийка (32мм), а предния месец беше 44мм и ми каза да лежа само до тоалетна, имали ли сте такъв случай, че много съм притеснена след 1седмица имам пак преглед..

# 669
  • Бургас
Аз идвам с въпрос в 21 г.с съм някои имал ли е болезнени и чувствителни зърна в този момент?

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 12:17 от SanyaM_

# 670
Моята не се е скъсила внезапно, но си е къса попринцип, около 25мм, поставен ми е песар, но твоята си е с достатъчна дължина, не се притеснявай. Аз също не лежа и никой не го е споменавал дори. Всичко ше бъде наред! ☺️

# 671
Още от началото съм така, не се притеснявай, нормално е.

Аз идвам с въпрос в 21 г.с съм някои имал ли е болезнени и чувствителни зърна в този момент?

# 672
Здравейте,
В 17 г.с. а все още нямам никакво коремче. По принцип съм доста слабичка и висока, но въпреки това се притеснявам, че грам не ми личи.
Лекарката ми казва да не се притеснявам, че бебчо се развива нормално, но все пак ми е притеснено.
Има ли и други мами на които е започнало по-късно да им личи?
Много ви благодаря!

# 673
аз съм 18+5 все още не ми личи, много малко ми излезе коремчето, никой не ме разбира, че съм бременна

# 674
Здравейте,
В 17 г.с. а все още нямам никакво коремче. По принцип съм доста слабичка и висока, но въпреки това се притеснявам, че грам не ми личи.
Лекарката ми казва да не се притеснявам, че бебчо се развива нормално, но все пак ми е притеснено.
Има ли и други мами на които е започнало по-късно да им личи?
Много ви благодаря!
На мен в повечето дни ми изглежда повече надебелял отколкото от бебе😀 а съм слаба и аз и ниска. Щом аг казва, че всичко е наред, не се притеснявай, кефи се, че можеш да си носиш дрехите. Имаче моя приятелка след 6тия месец е започнало да й личи. Има и такива до последно почти не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт