Термин Август 2025

• 43 640
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Килограмите, които всяка жена качва по време на бременност са строго индивидуални. Аз например хапвам само полезна храна, избягвам въглехидратите и мазнините. Спазвам си режим, с който дори отслабвах преди бременността, а съм качила вече 8 кг в 18 г.с. Пробвах да намаля калорийния прием, но пак качвам. Сега като чета, че някои от вас в 20 г.с. са по 4-5 кг нагоре и изпадам в депресия….

# 646
Момичета , здравейте !
Някоя от вас имала ли е опита с болките от лявата страна на кръста ( мускула )
Болката не е постоянна , но я има
Минава и след един- два часа пак се появява
Четейки за проблема , констатирам , че става въпрос за инфекция на пикочните пътища
Днес ще ми кажат докторите , но да питам и вас
Хубав ден ! И Благодаря

Не е нужно да има болка в кръста, за да има инфекция. Аз сега съм с инфекция, започна да ми пари при уриниране и даже просто както си стоя, пуснах веднага урина, докато чаках да излезе започна да ме боли корема ниско долу, пикочния мехур тоест. Лекувам се вече с антибиотик, но още ги имам симптомите. Понеже цял живот се разправям с инфекции на пикочните пътища и имам хронично възпаление на единия бъбрек, мога да кажа, че когато болката стигне до кръста, нещата са зле, защото е стигнало до бъбреците значи. Пусни стерилна урина, ако имаш съмнения, другото е гадаене.

# 647
Аз съм в 16-та г.с и съм около 4 кг отгоре. Стартирах 62 кг  на височина 163. Винаги съм била с кльощави крайници и шкембе. Въпреки, че се храня доста добре, избягвам захар, бяло брашно и пакетирани храни и съм качила само 3,5 - 4 кг изглеждам зле. Целулит, издуване, и всички екстри. Килограмите нямат никакво значение. Организмът качва колкото е нужно. Значение има единствено вашия метаболизъм и съотношението между мускулна маса и мазнини преди забременяване. Само 4кг а приличам на 7ми месец 😅 Поздрави на всички! Желая на всички лека бременност и здрави бебета! 👶🦋

# 648
Аз съм е 17+4 и съм +7 кг...
Много са, а се храня супер здравословно (глутен не ям от години), консумирам само домашна храна, предимно месо, риба, плодове и зеленчуци (по здравословни причини, имам Хашимото (в ремисия)).  Никакви пакетирани, сладко много рядко, но пък по 1-2 ч.л. мед дневно..
Спортувам два пъти седмично фитнес, 1-1.30 ч тренировка.
Корема ми е като за 7 месец сигурно...така го виждам аз.. С първото дете като чели беше много по-малък..

Един въпрос...някой със завишен билирубин..? Докторката ми каза, че е така защото не пия достатъчно вода..
Четох в интернет, че води до жълтеница и проблеми с черния дроб..
Някой с повече информация?
Никакви изследвания не ми изписа..
Мисля да си пусна АСАТ и АЛАТ, за всеки случай..какво мислите?

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 22:37 от Bibito

# 649
Вие ме убихте с хранителен режим. Толкова ли е проблемно ако ядеш сладко, тестени, въглехидрати? Аз ги ям всички тези неща….

# 650
Аз за сега нямам табута освен сурови животински продукти. Просто акцента ми е на яйца, плодове, зеленчуци, мръвки,но и хляб си хапвам, само пълнозърнест, и овесени бисквитки но със захар или мед, предпочитам ги пред изкуствените  подсладители в момента. Днес дори парченце панетоне, но не всеки ден. По едно време много ми се ядяха жилибони и си хапвах по няколко. Но основната храна ми е здравословна и балансирана като следя за достатъчно животински белтъчини и мазнини.

Момичета, почти дойде време за втората ФМ. Коя къде е запазила?
Аз при д-р Йоана Тачева в Пловдив по препоръка на д-р Ставрев ❤️

# 651
При д-р Павлова в Марковс съм пак. За ехокардиография също, но при друга д-р

# 652
Вие ме убихте с хранителен режим. Толкова ли е проблемно ако ядеш сладко, тестени, въглехидрати? Аз ги ям всички тези неща….
Не е проблемно, аз също ги ям от време на време въпреки, че много внимавам с килограмите (миналата ми бременност завърши с преекламсия), но гледам да ги избягвам и да са рядкост. Ако метаболизма ги понася добре и не пълнеете от тях, яжте ги, не само тях разбира се, но не са забранени

# 653
[quote author=MayGodBless link=topic=1714278.msg49459343#msg49459343 date=1742157131

Момичета, почти дойде време за втората ФМ. Коя къде е запазила?
Аз при д-р Йоана Тачева в Пловдив по препоръка на д-р Ставрев ❤️
[/quote]
 Здравей, също по препоръка на д-р Ставрев бях при нея на първата ФМ и съм доволна, защото всеки друг щеше да се откаже, а тя с търпение и упоритост измери и погледна всичко, което трябва да се види в този период. (поради 4 коремни операции и много образувани сраствания/съединителна тъкан трудно се вижда в малките седмици, измъчи се, но не се отказа).
Втората ФМ също бих отишла при нея, освен ако доктора не ме прати другаде. (предишната бременност ФМ правих при д-р Даскалов).

# 654
Не е проблемно, аз също ги ям от време на време въпреки, че много внимавам с килограмите (миналата ми бременност завърши с преекламсия), но гледам да ги избягвам и да са рядкост. Ако метаболизма ги понася добре и не пълнеете от тях, яжте ги, не само тях разбира се, но не са забранени
Не ям само такива разбира се. А от полезните храни за бременност ям почти всичко, изследванията са ми в норма. Взимам витамини и някои хранителни добавки предписани от ЖК. Започнах 18 г.с., напълняла съм с 5 кг. от преди да забременея. Малко повече е, но първите 3 месеца бях постоянно гладна и тогава ги качих, сега се храня умерено. Движа се, ходя си на работа. Просто ми е първа бременност и не знам доколко трябва да сме стриктни и се притесних като чета някои как се хранят само с полезни неща. Мерси за полезния отговор! Аз съм и на възраст и трябва също да внимавам за риск от преекламсия.

# 655
За втора ФМ в София при д-р Чучумишев МЦ "Калчев" ще съм аз. И аз първа бях там.

# 656
gabitod , да и мои приятелки до преди година Ставрев изпращаше при Даскалов. За Даскалов знам, че е голям специалист, но като характер на настроения и с остър език, та мненията напоследък са доста противоречиви относно това как и дали обяснява, дали те предразполага или ако не е на кеф може излишно да те наплаши. Може би работата му е дошла в повече през годините. Тачева е работила рамо до рамо с Даскалов и до колкото знам е "попивала" занаят, но всички твърдят, че е много по търпелива, отзивчива и внимателна. Когато Ставрев отвори дума за втората ФМ, пита избрала ли съм къде, казах че предполагам ще ме насочи към Даскалов, но той се усмихна широко и каза "горещо Ви препоръчвам Йоана Тачева, просто ще останете доволна ще видите" и кимна многозначително. Та реших да му се доверя и за това.🤗 Ще пиша после как е било. При мен първата беше при Апостолова и се учудих, че не ме насочи пак към нея, но така похвали Тачева, че се изкуших да пробвам.

# 657
Ще се включа по темата с кг. Неслучайно има някакви ориентировъчни норми. Не става дума за това дали се свалят и дали ще изглеждаме добре, а по-скоро бременността да протича добре и плодът вътре да е добре. Също така, раждсне предстои. Аз раждах със свкцио първия път, никога не съм била супер слаба, но не съм и пълна. Качих общо 12 кг и последния месец свалих заради много силни киселини. Сигурна съм, че раздвиждането е много по-лесно с по-малко килограми, а и самото раждане, ако е вагинално. Бях се отпуснала малко да хапвам сладко и бях пред гестационен диабет. Така че, не мислете изобщо естетичната гледна точка, а здравословната. С най-добри чувства го пиша това, не се заяждам с никого.

# 658
Абсолютно сте права. Но същевременно обикновено който трябва да си вземе поука от тези факти не си взима, а неуместна поука си вземат жени вманиачени във фигурата, кантара и килограмите си. Да, важно е да се съблюдава нормално тегло, но без самобичуване и крайни ограничения. Най-големите поражения по плода се нанасят от глад и недохранване в утробата. За това по-малко се говори.
А килограмите се свалят. Но от фанатизъм и ограничения ако се нанесе вреда на бебчето, понякога щетите са непоправими.

# 659
И аз мога да се съглася с Вас, нито една крайност не е добре. Имам познати, които се мажат с някакви стягащи кремове не ядат какво ли не, само и само да не им се развали тялото и да не увисне някоя кожа. С тази си бременност имах аз такъв апетит до към 14 седмица, че дори и да исках да се ограничавам, нямаше как. Най-вероятно ще съм с доста повече качени кг от предишния път ако нямам киселини, или поне ако не са толкова силни. Опитвам се единствено да слушам тялото си, да не преяждам и да подбирам нормални храни, които не са джънк. Опитвам се да се ограничавам от сладки неща, главно заради това, че освен инсулинов скок или в кр захар, няма какво друго да получа от тях като полезни вещества.
Абсолютно сте права. Но същевременно обикновено който трябва да си вземе поука от тези факти не си взима, а неуместна поука си вземат жени вманиачени във фигурата, кантара и килограмите си. Да, важно е да се съблюдава нормално тегло, но без самобичуване и крайни ограничения. Най-големите поражения по плода се нанасят от глад и недохранване в утробата. За това по-малко се говори.
А килограмите се свалят. Но от фанатизъм и ограничения ако се нанесе вреда на бебчето, понякога щетите са непоправими.

Общи условия

Активация на акаунт